HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BDP'den Başbakan'a 'şov' yanıtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cezaevlerindeki açlık grevine ilişkin açıklamasına BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'dan yanıt geldi.

BDP'den Başbakan'a 'şov' yanıtı

ANKARA (ANKA)- Pervin Buldan, "Başbakan her gün yurtdışına eşiyle birlikte kol kola girerek gidip oralarda şov yapıyor ama burada ölüm orucuna yatan açlık grevine giren arkadaşlarımızın şov yaptığını düşünüyor. En büyük şovu bu ülkede Başbakan yapıyor" yanıtını verdi.

BDP Grup başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, TBMM'de ortak basın toplantısı düzenledi.

Açlık grevleri konusunda Başbakan'ın açıklamalarını eleştiren Buldan, "Sayın Başbakan'ın ifade ettiği gibi bir kişi değil, 2 kişi ölüm orucundadır. 663 kişi de süresiz açlık grevindeler. Bu cezaevlerinden 4 tabut çıkarsa acaba Başbakan bunun cevabını nasıl verecek. Bir kişi ölüm orucundadır diyerek açlık grevlerini görmezden gelmek tam bir vicdansızlıktır tam bir ahlaksızlıktır. Kuzu edebiyatıyla, yemek edebiyatıyla açlık grevlerini sabote etmek bir Başbakan'a yakışmıyor" dedi.

-BDP'DEN UYARI-

Baluken de, "Başbakan'ın yapmış olduğu açıklama tam bir cehalet örneğini sergiliyor. Biz buradan uyarıyoruz. Süreci bu kadar ahlaksızca götüren ve insanlıktan yoksun bir tutumla kamuoyunu aldatmaya yönelik polemik yaratan açıklamalar dışında tatmin edici açıklama yapmayan Başbakan'ın eğer bir müdahaleyle ilgili bir süreci geliştirecek talimatı olursa bu gerçekten ülkenin her tarafından infial yaratacak ve bugünleri de aratacak bir takım gelişmelere yol açabilir. Başbakan'ın öncelikle bu dilini değiştirmesi gerekiyor. Aksi takdirde olacak olası sonuçlar için biz şimdiden hükümeti ve AKP'yi uyarmayı bir sorumluluk olarak biliyoruz" uyarısını yaptı.

-FEZLEKELER-

Bir basın mensubunun, "BDP'li bazı milletvekilleriyle ilgili fezlekeler Adalet Bakanlığına gönderildi, ne diyorsunuz?" sorusuna Baluken, "Dokunulmazlıklar diye bir gündemimiz yoktur. Hakkımızda şu anda Meclis'te 740 fezleke var. Bu gelecek 10 fezlekeye de 740 fezlekenin bir devamı olarak bakıyoruz. Talimatla fezleke hazırlayan bir zihniyet var. Bu fezleke hazırlayın diye talimat veren zihniyet anlaşılan odur ki açlık grevlerine ilişkin gündemi değiştirmek için de fezlekeleri bir an önce Adalet Bakanlığına gönderin diye talimat vermiştir" dedi.

"Son günlerde bir kebap tartışması var ne diyorsunuz?" sorusuna da Buldan, "3.5 ay önce yenen bir yemek. O yemek Mardin toplantısında grup olarak yapmış olduğumuz toplantının akşamı Kızıltepe'de Sayın Ahmet Türk'ün evinde yenilen bir yemek. Başbakan 3.5 ay önce yenen bir yemeği 51. gününe giren açlık grevleriyle özdeştiriyorsa eğer Başbakan'ın aklından ve mantığından şüphe duyuyoruz. Hiç kimse bedenlerini açlığa yatırarak şov yapmazlar. Bunun adı eğer şovsa Başbakan kendini sorgulamalıdır. Başbakan her gün yurtdışına eşiyle birlikte kol kola girerek gidip oralarda şov yapıyor ama burada ölüm orucuna yatan açlık grevine giren arkadaşlarımızın şov yaptığını düşünüyor. En büyük şovu bu ülkede Başbakan yapıyor" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler