HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'de 'Fethullah Gülen' çatlağı!

CHP PM üyesi Muhammet Çakmak'ın Fethullah Gülen'le ilgili sözleri rahatsızlık yarattı.

CHP'de 'Fethullah Gülen' çatlağı!
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi'ne aldığı ilahiyatçı Dr. Muhammed Çakmak'ın, Fethullah Gülen'le ilgili sözleri CHP'de tartışma yarattı.
**BATUM'DAN SERT TEPKİ**
Çakmak'ın "Fethullah Gülen bir fenomendir, bilgedir. Türk milletinin daha da güçlenmesine katkı yapan bir kişidir." şeklindeki açıklamalarına karşı çıkan CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum, CHP'nin dönüştürülmek istendiğini öne sürdü. Atatürkçü Düşünce Derneği Menemen Şubesi'nin düzenlediği 'Demokrasi ve Kubilay' konulu panele, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan'la birlikte katılan Batum, "Katılmıyorum, Fethullah Gülen bir fenomen falan değildir." dedi.
Batum'un, PM üyesi Çakmak'ı eleştiren sözleri üzerine salondaki dinleyiciler, "Çakmak gibilerin CHP'de yer alması yüzkarasıdır." diye bağırdı.
**BATUM'DAN GÜLEN'E CIA PROJESİ SUÇLAMASI!**
Süheyl Batum, panelde, "Biz dinsiz değiliz. Dinden, imandan uzak da değiliz. Biz tarikatların, cemaatlerin, Fethullah Gülen'in bir sivil toplum kuruluşu olmadığını da biliriz." ifadelerini kullandı. Panelin soru kısmında ise bir dinleyici, Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Muhammed Çakmak'ın sözlerini hatırlattı. Batum da buna cevap verirken şu ifadeleri kullandı: "Muhammed Çakmak bizim yeni Parti Meclisi üyemiz. Biraz yuvarlatarak söylüyorum. Çünkü dostumuzdur. Dostumuz derken beraber çalışacağımız, Parti Meclisi'ndeki arkadaşımızdır. Söylediklerine birey olarak katılmıyorum. O da benim söylediklerime katılmıyordur. Fethullah Gülen bana göre fenomen falan değildir, bir CIA projesidir diyorum."
**CHP'li vekillerden Gülen tepkisi!**
Cumhuriyet'in haberine göre CHP milletvekili Nur Serter, “Önemli olan parti yönetimin tavrıdır. Yüzünü görmediğim bir insan hakkında değerlendirme yapmam” dedi. CHP Milletvekili Algan Hacaloğlu Çakmak’ın parti programı ve CHP tarihini okumasını önererek, “Parti politikaları herkesin aklına geldiği şekilde konuşulmasıyla çizilmez” diye konuştu.
Hacaloğlu şunları söyledi: “Bugün cemaatler siyaseti, kamu yönetimini, mali sistemi, yargıyı, silahlı kuvvetleri kuşatma hareketindedir. Cemaat üyesi olmak ABD’de özgürlük alanıdır. ABD’de hiçbir cemaat üyesi Türkiye’deki gibi kendi cemaat çerçevesinde dini inançları ile devlet yönetimini ele geçirmeye çalışmıyor. CHP cemaat kuşatmasına karşı duruş göstermelidir. Şahsın dini konulardaki bilgisi benden derindir. Bir şekilde daha dikkatli olacaktır”
**‘Birilerinin anlatması lazım’**
Manisa Milletvekili Şahin Mengü de Çakmak’ın açıklamalarına tepki göstererek, “Herhalde hangi partinin Parti Meclisi üyesi olduğunun farkında değil. Fethullah Gülen denilen zatın herhalde CHP tarafından kabullenilmeyeceğinin bilinmesi lazım” dedi. Çakmak’ın PM’ye alınması konusundaki “takdirin” Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ait olduğunu belirten Mengü, PM’ye yeni seçilen Binnaz Toprak’ın da bir televizyon programında “iki dil talebinden korkulmaması gerektiği” yönündeki açıklamalarının da CHP’nin tüzüğüne, programına aykırı olduğunu söyledi. Mengü, “Eksen kaymasına CHP tabanı izin verir mi bilmiyorum. Ama herhalde birileri bu arkadaşlara anlatır. Bu arkadaşlara parti program ve tüzüğünü okumalarını tavsiye ediyorum” dedi. Mengü, CHP yapısının cemaatleri kabul etmeyeceğini, böyle dünya görüşü olan insanlara da destek vermeyeceğine işaret etti.
**BEN BÖYLE CHP İSTEMİYORUM**
CHP PM üyesi Muhammet Çakmak'ın sözlerine bir tepki de Vatan yazarı Mustafa Mutlu'dan geldi. Mutlu, tepkisini köşesinde şöyle dile getirdi:

"...Şimdi izninizle son derece açık yazacağım...
CHP’nin çok sayın yöneticileri:
Sizin bu yönetim anlayışınızla CHP’den cacık bile olmaz!
Atatürk ilke ve devrimlerine sadık milyonlarca seçmeni “sandıkta keklik” olarak görüyorsanız, avucunuzu yalarsınız!
Eğer bugünden tezi yok bu söylemi düzeltmezseniz ve partiyi gerçek çizgisine oturtmazsanız, bugünden ilan ediyorum ki seçimde benden oy filan alamazsınız!
Çünkü ben ve benim gibi düşünen milyonlarca vatandaş, siz Atatürk’ün partisini bu hale getirin diye mücadele edip durmadık yıllardır...
Dün “bir numaralı tehdit” olarak gördüğünüz bir kişiyi, eğer siz de tarikat şeyhinin torunu yeni yöneticiniz gibi “bilge bir adam” olarak görüyorsanız, gerçekten söz bitmiştir!
\*\*\*
Çağdaş ve laik bir hukuk devleti için yıllardır onurlu bir mücadele veren Sevgili Süheyl Batum ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu...
Bu yazıyı bir “dost uyarısı” olarak alın ve darılacaksanız da darılın!
Kusura bakmayın ama...
Sizin bile CHP’yi bu kadar ilkesiz bir partiye dönüştürmeye hakkınız yok!
**Not:** _Sevgili CHP üyeleri ve seçmenleri... Bu yazımdan sonra sakın beni “CHP’ye zarar vermek”le suçlayan mektuplar göndermeyin... Tepkim çok ağır olur!"_
**Çakmak ne demişti?**
Dr. Çakmak, salı günü Akşam Gazetesi'ne verdiği röportajda şunları söylemişti: "Fethullah Hoca, Türkiye'de bir fenomendir, kimsenin görmezden gelemeyeceği bilge bir adam. Fakir halkın çocuklarının okuması için sonsuz gayret gösteren biri. İyi şeyler yapıyor. İnsanlar mesailerini, paralarını bireysel dünyanın görkemlerine harcarken Fethullah Hoca, Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde okullar açıyor. Önce eğitime hizmet veren herkesi sonsuz saygıyla selamlıyorum. Fethullah Hoca, Türk toplumunun temel değer sistemine ve milletin, devletin daha da güçlenmesine katkı yapan bir kişidir. Saygıyla izliyoruz. 'Cemaatin güçlenmesinin ardında ABD var' yorumu, klasik eski Marksist jargona dair, geri kalmış kafaların ürünü olan söylemlerdir. Komik şeyler."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler