HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP’den Bahçeli’ye ‘pişkinlik’ yanıtı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin grup toplantısındaki açıklamalarına tepki gösterdi.

CHP’den Bahçeli’ye ‘pişkinlik’ yanıtı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Çatı adayı destekleyecek misiniz?" sorusuna "Çatı mı kaldı?" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, "Adayınızı çeker misiniz?" sorusuna ise, "Sanmıyorum" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "pişkinlik" sözüne, "Genel Başkanımız büyük bir uzlaşıyı yaratmak açısından her türlü siyasi nezaketi ve fedakarlığı göstereceğini ifade etmiştir. Bunun pişkinlikle ifade edilmesi son derece yanlış bir tanımlamadır" dedi.

"AKP'Lİ BİR ADAYIN SEÇİLMESİNİN DE YOLUNU AÇACAK BİR TAVIRDIR"

ANKA'nın sorularını yanıtlayan Gök, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerini ve MHP'nin Meclis Başkanlığı seçiminde 4. Tur kararını değerlendirerek şöyle dedi:

"MHP'nin almış olduğu bu karar AKP dışındaki seçenek arayan muhalefet partilerinin bu seçeneğini zor bir duruma sokmaktadır ve AKP'li bir adayın seçilmesinin de yolunu açacak bir tavırdır.

Umuyor ve diliyorum ki turlar başlayana kadar Sayın Bahçeli ve MHP yönetimi bu kararları gözden geçirirler. Çünkü MHP'nin bu şekilde davranması aritmetik olarak AKP'li bir adayın seçilmesi sonucunu doğuracaktır. Elbette halka verilen taahhütler çerçevesinde kamuoyu bundan sonra bu davranışı sorgulayacağı bir dönemi yaşayacaktır.

Siyasi partilerin etik olarak zaten grup kararı alması söz konusu değildir. Milletvekilleri vicdanlarıyla karar verecektir. Ama bir de siyasetin realitesi var, bir genel başkanın telaffuz ettiği bu tablo neredeyse grup bir kararı gibi de yorumlanabilir. İçtüzüğe de aykırı bir tavırdır ama tabii sayın MHP milletvekillerin vicdanlarında ne yönde karar vereceğini bilmek mümkün değildir."

PİŞKİNLİK YANITI

Bahçeli'nin "Bu ne pişkinliktir" sözüne ilişkin de Gök, "7 Haziran seçimlerinin ortaya çıkardığı tablo AKP'siz bir koalisyon seçeneğinin muhalefet partileri tarafından gerçekleştirmesini aritmetik olarak mümkün kılmaktadır. Genel Başkanımız da büyük bir uzlaşıyı yaratmak açısından her türlü siyasi nezaketi ve fedakarlığı göstereceğini ifade etmiştir. Bu konuda eğer bir başbakanlık paylaşımı söz konusu olacaksa bundan feragat edeceğini ve bunu Sayın Bahçeli'nin çok rahat bir şekilde üstlenebileceğini ifade ederek bir siyasi nezaket göstermiştir. Bunun pişkinlikle ifade edilmesi son derece yanlış bir tanımlamadır. Bu siyasi nezaketle değerlendirmesi gereken bir konudur" dedi.

PARTİ İÇİNDEKİ FİRELER

Gök, Meclis Başkanlığı seçiminin birinci ve ikinci turundaki parti içindeki fireler için de, "CHP bir kültürdür, elbette bu konuda Meclis Başkanlığı konusunda bir grup kararı almadık ama farklı davranan arkadaşlarımızın CHP kültürüne ve disiplinine uygun davranması gerekirdi. Bu parti içinde ortak paydaları yaratma konusunda bu arkadaşlarımızın önümüzdeki süreçte parti disiplinine ve partiyle dayanışma duygusuyla tanışacakları günlerdir" değerlendirmesini yaptı.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler