HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'den MHP ile ittifak iddialarına yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP ve MHP arasında yerel seçimlerde ittifak yapılacağı iddialarıyla ilgili konuştu.

Koç, CHP'’ye resmi bir teklifin gelmediğini ve CHP'’den de herhangi bir partiye resmi teklifin gitmediğini belirterek, "“Bu iddialar üzerine ben şunları söyledim; ‘ben bir yurttaş Haluk Koç olarak bulunduğum yerde AK Parti'’yi geriletmek için en makul, en mantıklı seçimi yapardım’ dedim. Kişisel görüşüm bu benim"” dedi.

CHP MYK, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, MYK devam ederken basın toplantısı düzenledi. Taksim Gezi Parkı olaylarının ardından bir ‘cadı avı’ başlatıldığını ileri sürerek, Beşiktaş'’ın taraftar grubu Çarşı’'dan terör gurubu icat etmeye çalışıldığını savundu. Taksim Gezi Parkı olayları sırasında ölenlerin faillerinin bulunamadığını söyleyen Koç, “"Her türlü teknik imkan elinizde. Ethem'’i vuran ortada. Komik olmayın. Katil katildir. Onu azmettiren de aynı şekilde katildir. Eskişehir’de Ali’yi dövenler kim? Camide içki içildi diye yalan söylediler. Tahrik ettiler milleti. Şu Ramazan gününde ağzını açıp bir kere dahi rahmet diledin mi?"” diye konuştu.

“BAŞBAKAN SANKİ MUHALEFET LİDERİ”

Taksim Gezi Parkı olaylarında yaşanan şiddetin hesabının sorulacağını belirten Koç, olaylar sırasında ölümlerden sorumlu kişilerin mutlaka hesap vereceğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'’ın kredi kartları ile ilgili açıklamasını da değerlendiren Koç, Başbakan Erdoğan'’ın vatandaşlara kredi kartı kullanılmaması konusunda uyarılarda bulunduğunu hatırlatarak, "“Vatandaş kredi kartını ne için kullanıyor"” dedi.

Vatandaşların kredi kartıyla borç aldığını ve başka bir kartla o borcu ödemeye çalıştığını ifade eden Koç, “"Başbakan sanki muhalefet lideri”" diye konuştu.

“TÜRKİYE'NİN BİR BÖLGESİ YAVAŞ YAVAŞ BAŞKA BİR YAPIYA DÖNÜŞÜYOR”

Çözüm süreci ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Koç, konuşmasına şöyle devam etti.

"“Yaşanan tabloyu görüyorsunuz. Sanki Türkiye'’nin bir bölgesi hiçbir problem olmadan güvenlik bakamından, kontrol bakımından yavaş yavaş idare bakımından bir başka yapıya ve bir başka güce devrediliyor gibi bir fotoğraf çıkıyor karşımıza. Mezarlık açmalar, şehitlikler açmalar, silahların gölgesinde festivaller, yol kontrolleri, özel güvenlik güçleri, bir takım gövde gösterileri. Devletin güvenlik güçlerinin asıl yapması gereken iş Eskişehir'’de sokak ortasında kalp hastası olan 20 yaşındaki zavallı Ali'yi döverek öldürmek. Daha kötü sözler geliyor da söyleyemiyorum bu kürsüde. Sürece biz dört madde ile hatırlıyorsanız çok net ortaya koymuştuk. Bunlardan bir tanesi şudur; bu süreci kişisel çıkarların için hiçbir şekilde kullanma. Bu süreci kişisel çıkarların için heba etme. Şimdi iki tane irade var. Birisi Başbakan Erdoğan diğeri ise Abdullah Öcalan. İkisi arasında MİT'’le beraber protokol imzalandı. Bu belgelerin kamuoyuna açıklanmasını istedik. Hala bir ses yok. Şimdi Güneydoğu'da imzalanan maddeler mi uygulanıyor, nereye gidiyoruz? Geldiğimiz nokta da şudur; amaç gerçekten çözüm ve barış değil. Bu işin özünde siyasi çıkar yatıyor.”

“BENZİN KONUSUNDA DÜNYA REKORUNU BIRAKMIYORUZ”

Koç açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin benzin fiyatlarına yapılan son zamları sorması üzerine Koç, "“Bu da bir rekor. 5 lirayı ve kritik sınırı aştı. Yani 2 euronun üzerine yükseldi. Yüzde 61 çeşitli vergi kalemleri. Herhangi bir eyleme insanları teşvik etmiyorum ama bu haksız vergilendirmeye genel tepkilerin ortaya koyulması lazım. Dünyanın en pahalı benzini diyorduk. Bu rekoru da bırakmıyoruz ve sürekli yeniliyoruz. Bu kararda Avrupa ülkesinde benzin yok. Yüzde 61 vergidir” şeklinde konuştu.

“CHP’YE BÖYLE RESMİ TEKLİF GELMİŞ DEĞİL, CHP’DEN HERHANGİ BİR PARTİYE DE GİTMİŞ DEĞİL”

Bir gazetede CHP-MHP arasında yerel seçimlerde ittifak yapılacağıyla ilgili iddiaların sorulması üzerine de Koç, şunları söyledi:

“CHP'’ye böyle resmi bir teklif gelmiş değil. CHP’'den de herhangi bir partiye resmi bir teklif götürülmüş değildir. Çeşitli senaryolar içerisinde değerlendirmeler oluyor. Ben sadece şunu ekledim; ‘ben bir yurttaş Haluk Koç olarak bulunduğum yerde AK Parti’'yi geriletmek için en makul, en mantıklı seçimi yapardım’ dedim. Kişisel görüşüm bu benim. Yurttaş olarak benim de hakkım. İlle siyasetçi kimliğimle konuşacak değilim. Ama siyaset boyutunda CHP'’ye böyle bir görüş ve teklif gelmemiştir. CHP'’den de başka bir partiye böyle bir teklif götürülmemiştir.".

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler