HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu'ndan Demirtaş'a havalimanı yanıtı

Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Selahattin Eyyubi Havalimanı'nın açılışının ardından "Keşke o kurdeleyi birlikte kesseydik" sözüne yanıt verdi.

Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Selahattin Eyyubi Havalimanı'nın açılışının ardından "Keşke o kurdeleyi birlikte kesseydik" dediğini anımsatarak, "Keşke, biz de isterdik. Ama önce sormak gerekmez mi yıllardır orada çalışan işçilere neden saldırdılar? Niye o saldırılar karşısında, 'Yeter yapmayın, bu Hakkari Yüksekova Havalimanı'nı buradaki Kürt kardeşlerimiz, vatandaşlarımız kullanacak' demediniz? Niye şiddete karşı durmuyorsunuz? Niye yapılan her yatırımı, gelen her iş makinesini kırmaya kalkıyorsunuz?" dedi.

Başbakan Davutoğlu, partisinin Şırnak Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. AK Parti'nin Hazreti Nuh'un gemisi gibi olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Dün Tekirdağ'daydım, Çanakkale'deydim. Oradan sizlere çok selam var. Özellikle Çanakkale'den şehitlerimizin diyarından Şırnak'a selam var. Bizim dava gemimiz, insanlık gemisidir. Biz kurtuluş için, insan onuru için bu gemiye gelene, 'Siz hangi bölgedensiniz, hangi ırktansınız, hangi aşirettensiniz?' diye sormayız. 'Hazreti Nuh'un takipçileri ehli iman mısınız?' diye sorarız o kadar. Ama birileri, 'biz buradayız Kürtler buraya gelsin', birileri diyor ki 'biz buradayız Türkler bu gemiye gelsin', birileri diyor ki 'biz Sünni'yiz şu gemiye gelsinler', biriler 'biz Aleviyiz şu gemiye gelsinler' diyor. Biz diyor ki, Hazreti Nuh'un gemisi gibi herkese açığız, herkes bizimle" dedi.

"BÖYLE İKİYÜZLÜLÜK OLUR MU?"

Batı illerinde ve İç Anadolu'da MHP'ye CHP'ye sorduğunu burada da HDP'ye soracağını kaydeden Davutoğlu, "Kürtleri temsil hakkı kimsenin tekelinde değildir. Kürtleri de Türkleri de Sünnileri de Alevileri de 78 milyonu temsil eden AK Parti temsil eder. Sormak lazım ona, 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır.' diyen biri, Kudüs için canın ortaya koyan Selahaddin Eyyubi'nin çocuklarını temsil edebilir mi? O zaman buraya geldiklerinde bir sormak gerekmez mi? 'Önce Kudüs'ün kime ait olduğunu ikrar et sonra huzurumuza gel' demek gerekmez mi?" ifadelerini kullandı.

Şırnak ve Hakkari Üniversitesini kurduklarını söyleyen Davutoğlu, "Niye biliyor musunuz, gençlerimiz 'El Ceziri'nin yolunu takip etsin bilim adamı olsun' diye, 'silah tutmak yerine kalem tutsun' diye, nefret dili konuşmak yerine Yunus Emre'nin Fakiye Teyran'ın güzel Kürtçe'sini güzel Türkçe'sini konuşsun diye. Ama hala, 'Hayır, biz bir taraftan demokrasiye, seçime gideriz ama diğer taratan silahları elimizde tutarız' diyorlar. Böyle ikiyüzlülük olur mu?" dedi.

"KEŞKE, BİZ DE İSTERDİK AMA"

Demirtaş'ın bugün Hakkari Havalimanı'nın açılışının ardından "Keşke o kurdeleyi birlikte kesseydik" dediğini anımsatan Davutoğlu, "Keşke, biz de isterdik ama... Önce sormak gerekmez mi yıllardır orada çalışan işçilere neden saldırdılar? Niye o saldırılar karşısında, 'Yeter yapmayın, bu Hakkari Yüksekova Havalimanı'nı buradaki Kürt kardeşlerimiz, vatandaşlarımız kullanacak' demediniz? Niye şiddete karşı durmuyorsunuz? Niye yapılan her yatırımı, gelen her iş makinesini kırmaya kalkıyorsunuz?" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın PKK'ya ve şiddet yanlılarına neden "artık bu şiddeti terk edin" demediğini sorarak, "Mesela biz açılışı yaptık havalimanın daha şimdi Şırnak'a gelirken haber geldi. Yüksekova'dan Hakkari'ye giden Başbakanlık Ofisi'ne taşlarla saldırmışlar. Şimdi o zaman Demirtaş'ın sınav vaktidir. Eğer şiddete karşıysa, Yükesekova Havalimanı'nı olumlu görüyorsa çıksın desin ki, 'bu saldırıları yapanları telin ediyorum' desin. Demiyorlar. HDP'nin herhangi bir binasına saldırı olduğu anda, her zaman hemen şiddetle telin ediyoruz. Kınıyoruz. Daha şimdiye kadar Demirtaş'ın ağzından Doğu'da Güneydoğu'da AK Partililere yapılan saldırılar konusunda en ufak bir itiraz ya da karşı çıkış gelmedi" dedi. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler