HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dört eski Bakan ile ilgili Soruşturma Komisyonu

Dört eski Bakan ile ilgili Soruşturma Komisyonu'na grupların bildirdiği isimler, Meclis Başkanlığı'nca incelenecek.

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Soruşturma Komisyonu'na üye bildirimi, AK Parti'nin gönderdiği isimlerle tamamlandı.

Alınan bilgiye göre; AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin kendilerine düşen üyelik için bildirdiği üç katı isimler, Meclis Başkanlığı tarafından incelenecek.

AK Parti'nin; isimlerini bildirirken CHP'nin bildirdiği bazı isimlere itiraz yazısı da gözönünde bulundurularak yapılacak değerlendirmeden sonra, Genel Kurul'da 45 isim arasından 15 isim kurayla belirlenecek. Komisyon üyeleri; değerlendirmenin tamamlanması halinde Genel Kurul'un gelecek haftaki ilk çalışma günü olan 1 Temmuz Salı günü tespit edilebilecek.

-Çiçek, 46 gün önce partilerden isim istedi

CHP ve AK Parti'nin, eski bakanlar hakkında Soruşturma önergeleri, TBMM Genel Kurulu'nda 5 Mayıs 2014'te görüşülmiştü. CHP'nin her bakan hakkında ayrı ayrı komisyon kurulmasını içeren önergeleri reddedilirken, AK Parti'nin dört eski Bakan hakkında tek komisyon kurulması istemi kabul edilmişti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 12 Mayıs'ta AK Parti, CHP, MHP ve HDP'ye gönderdiği yazıda, komisyon için isim bildirmelerini istemişti. MHP ve HDP, isimlerini 13 Mayıs'ta, CHP ise 15 Mayıs'ta bildirmişti. CHP, 21 Mayıs'ta Komisyon'un oluşumunun geciktirildiğine dair bir yazıyı Çiçek'e göndermişti.

Çiçek, 26 Mayıs'ta AK Parti'ye gönderdiği ikinci yazıda, "isimleri bir an önce bildirmesini" istemişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler