HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan Kerkük mesajı: Hemen o bayraklarınızı indirin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'ta yaptığı referandum mitinginde konuşmasına ölümünün 20. yıldönümü olan Alparslan Türkeş'i anarak başladı. Erdoğan, Kerkük'teki bayrak krizinin ardından referandum kararı alınmasını değerlendirdiği konuşmasında, "Kerkük'te ikinci bayrağın sahipleri bölücülük yapıyor, bu yanlıştan dönün. Hemen o bayraklarınızı indirin, bedeli ağır olur" diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kerkük, Türkmen, Arap, Kürt hepsinindir. Bizimdir diye bir iddia içine girmeyin bedeli ağır olur. Türkiye ile münasebetlerinizi bozarsınız. O bayraklarınızı hemen indirin Irak milli bayrağı ile yola devam edin. Yoksa geldiğimiz noktadan geri adım atmak zorunda kalırsınız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"12 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDECEĞİZ"

Zonguldak bana uzak değil. Zira rahmetli babam Rize'den buraya göç etmişti. Bu şekilde anlatırdı bize hayat hikayesini. Bizde Batı Karadeniz'i cazibe merkezi haline getirecek projeler için çalıştık. Hatta bu hayalimizi 2023 hedeflerimiz arasına koyduk. Evet Filyos Limanı projesinden söz ediyorum. Türkiye'nin 3. büyük limanına 2016 yılında başladık. Filyos Limanı'nın sadece alt yapısının proje bedeli 355 trilyon. Hedefimiz 2019 yılı ortasına kadar alt yapıyı bitirmek. Limanın arkasında serbest bölge yer alacak. Filyos limanı projesi, tam 12 bin kişilik istihdamın oluşmasını temin edecek. 14 yılda Zonguldak'a 14 katrilyonluk yatırım yaptık. Siz Şirin bizde Ferhat! Dertliyiz, dertli. İnşallah tünelleri yapacağız, dağları deleceğiz. Zonguldak ve Ereğli'ye çevre yolu kazandırılması için çalışma devam ediyor. Bugün de 35 ayrı projenin toplu açılışını gerçekleştiriyoruz.

"KLAVUZU KARGA OLUNCA DURUM DEĞİŞİYOR"

Önümüzde tarihi bir fırsat var. 16 Nisan'da anayasa değişikliği halkoylaması yapacağız. Bundan sonraki ilk seçimde önümüze iki sandık gelecek. Birinde cumhurbaşkanını ve kuracağı hükümeti, diğer sandıkta milletvekillerini seçeceğiz. Peki ana muhalefetin başındaki zat ne diyor? Diyor ki Cumhurbaşkanı gelecek parlamentoyu feshedecek. Peki inandınız mı? Sevgili kardeşlerim böyle bir parlamentonun feshi diye bir şey söz konusu değil. Şimdi yeni bir şey daha duyduk. Acayip yalan söylüyor. Bıktım bunun yalanlarından. Şimdi diyor, 400 tane muhtar var. 17 Nisan'da muhtarlıklar kapatılacak! İnandınız mı? Kardeşlerim bu zatın muhtarlarla işi gücü yok. Zaten muhtarlara değer veren birisi de değil. Düşünmeden konuşuyor. Tabi klavuzu karga olunca durum değişiyor.

"BU SOLAKLAR HAYIR DEDİ"

Türkiye'nin artık bırakın koalisyonların kendisini ihtimaline dahi tahammülü yok. 1950 yılından beri bakın bu örnek çok önemli: Ülkemizde 48 hükümet görev yaptı. Tüm derdimiz ülkemizi ve milletimizi istikrarsızlık batağından kurtarmaktır. Türkiye'de istikrarsızlık istiyorlar. Zonguldak güçlü Türkiye için 16 Nisan'da EVET diyor mu? Türkiye gücüne güç kattıkça birilerinin yüerği daralıyor. İstanbul'a bakıyorlar inci gibi dizili 3 tane köprü var. Nasıl söylemeyeyim ya? Bakınız 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yapılırken bu solaklar ne dedi? Hayır dedi. FSM yapılırken hayır dedi. Yavuz Sultan Selim Köprüsünü yaptık! Ne dediler? Hayır dediler. Denizin altından Marmaray'ı yaptık. 3 yılda 200 milyon insan geçti. Buna da hayır dediler.

"SLOGANİK ŞEYLERLE KONUŞMAMI KESMEYİN"

Sloganik şeylerle konuşmamızı kesmeyin. Ben buraya geldiğimden bu yana 3 bin 3 bin 500 kişi aldım. Biz her şeyi düşünürken ülkenin menfaatini de düşüneceğiz. Olayı bazı fitne unsurlarının işin içine girmesiyle slogana dönüştürmeyeceğiz. 3500 kişiyi buraya alan benim. Bana slogan atmayın onu başkalarına yapın.

“TABİ KILAVUZU KARGA OLUNCA..."

Ana muhalefetin başındaki zat ne diyor. “Muhtarlıklar kapatılacak.” Buna inanalar da var. Bıktım bunların yalanlarından. Maalesef düşünmeden konuşuyor. Tabi kılavuzu karga olunca durum değişiyor. Sıkıntı orada. Bir defa kararname ile muhtarlık kapanamaz. Zira bunlar kanunla geldiler. Kanunla gelen ancak kanunla gidebilir. Bu maddeleri oku. Okuya okuya görmeli işi sonunda pişman olmalı işi.

KERKÜK MESAJI

Çıktılar yeni bir şey daha söylediler. Güya bizi Suriye’de sıkıştıracaklardı. Orada Fırat Kalkanı ile oyunu bozduk. Şimdi yeni yeni bir oyunun hazırlığını yapıyorlar. Cerablus ve El Bab’da terörü bitirdik. Irak’ta Şincar ile Telafer ile Kerkük'le yeni tezgahlar kuruyorlar. Emin olun onları da başlarına geçireceğiz. Kerkük’te bir defa milli bayrağın dışında orada ikinci bir bayrağın asılmasını kesinlikle yanlış buluyorum. Ve oradaki o bayrağın sahipleri şunu bilsinler ki bölücülük yapıyorlar. Ben Irak bölgesel Kürt yönetimine sesleniyorum. Bu yanlıştan bir an önce dön. Zira şu anda Irak merkezi yönetimi zaten onu doğru bulmadığını aldıkları karar ile açıkladılar. Bizler de aynı şekilde buradan uyarıyı yapıyoruz. Çünkü Kerkük Kürtlerindir safsatasına biz Türkiye olarak asla uymuyoruz. Kerkük orada yaşayan Türkmeniyle, Arabıyla, Kürdü varsa Kürdüyle hepsinindir. Bizimdir diye bir iddianın içine girmeyin. Türkiye ile münasebetleri bozmayın. Hemen o bayraklarınızı indirin. Sadece Irak milli bayrağıyla orada yola devam edin. Yoksa şu andaki geldiğimiz noktadan kusura bakmayın geri adım atmak zorunda kalırsınız.

Kılıçdaroğlu ne diyor? “Hayır diyenlere terörist diyorlar.” Kılıçdaroğlu. Yalan söyleme. Alıştık senin yalanlarına ama bıktık. Hür iradesiyle millet oyunu kullanır. Yeter ki milleti yanlış istikamete sevk etmeyelim. Onun için Kandil’deki hayır diyor bunu söylemek seni rahatsız etmesin. Siz bunların Atatürkçüyüz demelerine bakmayın hepsi safsata.

“SEN KİMSİN AHLAKSIZ”

Al işte bir tanesi çıkmış ben diyor hayır çıkacağına inanıyorum fakat ola ki evet çıkarsa, biz samsundan gireriz. Amasya Sivas İzmir’den denize dökeriz. Bu da CHP’nin Konya milletvekili. Yahu şimdi kardeşlerim bu adama şimdi terbiyesiz demeyeceksin de ne diyeceksin. Seni bir defa Samsun’a, Sivas’a, Amasya’ya sokmazlar. Sen kimi İzmir’den gelip dökeceksin. Sen kimsin ahlaksız.16 Nisan’dan sonra hani denize dökmek isteyenler var ya. Ben diyorum ki biz sizi denize dökmeyeceğiz sizi siyaset müzesine vitrin objesi olarak yerleştireceğiz.

Şaka bir yana. İnanın Türkiye böylem bir muhalefeti hak etmiyor. İnsan siyaset sahnesine çıktında karşısında akıllı uslu bir muhalefet bekliyor. Bize de düşe düşe CHP çıkıyor. Haddini bil. Kendini bil ceddini bil neslini bil. Ama bunlarda böyle bir haya yok ki. Bizde bizim kültürümüzde edep denilen bir şey vardır. El dil bel. Ama bunda bu yok. İşte 16 Nisan’da bunlara haddini bildirmeye hazır mıyız? Ne yazık ki bunları dinleyenler de bunlara alkış tutuyorlar. Ama biz bu tahriklere gelmeyeceğiz."


En Çok Aranan Haberler