HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Milletvekilleri, Evrenseki Kültür Evi'nde 'Yörük' hayatını inceledi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu'nun Manavgat Side'de Sueno Hotel'de yaptığı 2. Gıda Kongresi'ne katılan milletvekilleri Evrenseki Kültür Evi'ni ziyaret etti.

Milletvekilleri, Evrenseki Kültür Evi'nde 'Yörük' hayatını inceledi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu'nun Manavgat Side'de Sueno Hotel'de yaptığı 2. Gıda Kongresi'ne gelen TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekilli İbrahim Yiğit, Komisyon üyeleri Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Kars Milletvekili Yunus Kılıç ve Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Evrenseki Kültür Evi'ni ziyaret etti. AK Partili milletvekillerini kültür evinde Belediye Başkanı Recep Barut karşıladı. Milletvekillerine, kültür evindeki eserler hakkında Kültür Evi Müdürü Rukiye Barut bilgilendirme yaptı.

Başkan Barut, yaptığı konuşmada, bir yıl önce hizmete açtıkları kültür evinde 2 bin 500'nün üzerinde eserin bulunduğunu ve 3 yıl içinde tamamladıklarını söyledi. Gayelerinin bölgedeki 10 asırlık Yörük-Türkmen hayatına ışık tutmak ve gençlere kendi öz kültürlerini tanıtmak olduğunu aktaran Barut, "Bu okulun sınıflarına atalarımızdan kalan eserleri koyalım, gençler ve çocuklar bu eserleri tanısın, kültürümüzü ve tarihimizi öğrensin istedik. Ancak vatandaşlarımızdan o kadar çok eser geldi ki, bizde burasını yaptık. Kültürevi'nde bölgemize ait eskiden dedelerimizin atalarımızın kullandığı eserler sergileniyor." diye konuştu. Barut, kültür evinin hazırlanmasında halk bilimci Hüseyin Kök'ün katkısının yüksek olduğunu kaydetti.

AK Partili milletvekilleri kültür evinde sergilenen eserlere hayran kaldıklarını söyledi. Milletvekiller adına TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekilli İbrahim Yiğit,, Başkan Barut'u tebrik ederek Yörük-Türkmen hayatını anlatan değerli eşyaları görmekten mutluluk duyduğunu kaydetti. Yiğit, "Başkanım gerçekten inanılmaz bir eser meydana getirmişsiniz. Sizi tebrik ediyorum. Bizi geçmişe götürdünüz. Sizi yürekten tebrik ediyorum." diye konuştu.

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani de yaptığı konuşmada, Evrenseki Kültürevi içinde sergilenen eserlerden etkilendiğini belirterek, "Recep Barut Başkan, sessiz sedasız muhteşem bir eser ortaya koymuş. Neredeyse bölgede eskiden kullanılan bütün eserleri buraya toplamış. Tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler