HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Semih Yalçın: Dersim Kerbela değil kör bela

Semih Yalçın, "Eşkıya ile Peygamberimizin torunlarını aynı değerde göstermek sadece büyük bir cehalet değil, aynı zamanda büyük bir zulüm ve günahtır" dedi.

Semih Yalçın: Dersim Kerbela değil kör bela

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, "Eşkıya ile Peygamberimizin torunlarını aynı değerde göstermek sadece büyük bir cehalet değil, aynı zamanda büyük bir zulüm ve günahtır" dedi.

Yalçın, Başbakan Davutoğlu'nun partisinin grup toplantısında MHP hakkındaki sözlerine cevaben yapmış olduğu yazılı açıklamada "Peygamberimizin sevgili torunlarıyla Dersim'de jandarmaya kurşun sıkan vatan haini eşkıyanın Başbakan tarafından bir tutulması, safdil ve iyiyle kötüyü ayırt etme kabiliyetinden mahrum bir siyasetçinin icra makamına oturtulduğunu göstermektedir" dedi. Vatan hainliğinin, Hazreti Hasan ve Hüseyin'le bir tutmanın suçluyla masumu aynı kefeye koymak demek olduğunu belirten Yalçın, eşkıya ile Peygamber'in torunlarını aynı değerde göstermenin sadece büyük bir cehalet değil, aynı zamanda büyük bir zulüm ve günah olduğunu vurguladı. Yalçın," Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'in öldürüldüğü yer Kerbela ise Dersim kör beladır" dedi.

Davutoğlu'nun, Bahçeli'nin devlet adına yanlış yapanlara sahip çıktığı iddiasının da gerçekleri yansıtmadığı cevabını veren Yalçın, tek parti anlayışını savundukları tezinin ise tamamen saptırma olduğunu kaydetti. Yalçın, "MHP lideri, kendisinin Kerbela ile Dersim'i bağdaştıran açıklamalarını eleştirirken, devlet adına değil millet adına konuşmaktadır. Sayın Devlet Bahçeli'nin Türkmenlerin yaşadıkları sorunlar hakkında sesinin duyulmadığı iddiası da bulunduğu makamı hazmedememenin getirdiği palavracılığın ürünüdür" dedi.

Bugün de Bahçeli'nin ve MHP yöneticilerinin her konuşmalarında Suriye ve Irak Türkmenlerinin meselelerini gündeme getirdiğini hatırlatan Yalçın, buna rağmen Davutoğlu'nun, son günlerde MHP'ye, Bahçeli'ye, camiaya devlet, millet ve Türk dünyası gibi kavramlar üzerinden ders vermeye soyunmuş olduğuna değindi. Yalçın, Davutoğlu'nun zulümde seçicilik yaptıkları iddialarına ise "AKP iktidarı 12 yıldır sözde barış süreci adı altında PKK'yı, İmralı canisini ve Kandil'i tercih etmiş, zalimi seçmiştir. Ey Davutoğlu! Sen ne anlarsın devletten milletten! Bize bu mefhumları öğretecek en son kişi bile değilsin!" şeklinde cevap verdi.

-"AKP, PKK'NIN TEMİZLİKÇİSİNE DÖNMÜŞTÜR"-

Devlette asıl tahribata yol açanın, millete asıl zarar verenin, AK Parti hükûmetinin milletin menfaatleri yerine bölücü terör örgütünün ve onun geçmişteki uzantısı olan isyanları temize çıkarmaya çalışması olduğunu ifade eden Yalçın, "Bu haliyle AKP, PKK'nın temizlikçisine dönmüştür" dedi. Yalçın açıklamasında şu çağrıda bulundu:

"Davutoğlu'nu yol yakınken 'stratejik derinlik hülyalarıyla dolu' romantik akademik çalışmalarına dönmeye bir türlü beceremediği siyaseti daha fazla çam devirmeden bırakmaya çağırıyoruz. Zira böyle giderse Erdoğan'a vekâlet ettiği ve eğreti durduğu makamında her gün biraz daha rezil ve perişan olması mukadderdir." (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler