HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

''Sen kime kredi veriyorsun?''

Başbakan Erdoğan, İmralı görüşmeleriyle ilgili ”Şu anda siyasetçi olarak görüşmenin içinde olmuyoruz” dedi. Erdoğan, toplumun her kesimi el ele verirse sorunun çözüleceğini belirtti

''Sen kime kredi veriyorsun?''
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı ile yaşanan sürece ilişkin, ”Bu, yeni başlamış bir süreç değil. Buradaki gayretimiz, terörle mücadelede başarılı olabilmektir” dedi. Başbakan Erdoğan, saat 11.55’te Gabon’un başkenti Libreville’ye gitti. Yılın ilk yurt dışı ziyaretini Afrika’daki Gabon, Nijer ve Senegal’e yapacak olan Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan eşlik ediyor. erdoğan, Gabon’a hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde basın toplantısı düzenledi.
[ ****](https://www.mynet.com/kilicdaroglu-akpye-yeni-bir-kredi-aciyoruz-110100671290)
**‘YENİ DEĞİL’**
Erdoğan İmralı’da Abdullah Öcalan ile yürütülen görüşmelerle ilgili “Bu yeni başlamış bir süreç değil. Gayretimiz, terörle mücadelede başarılı olabilmektir. Huzur ve refahı tam manasıyla ülkemizin dört bir köşesine getirebilmektir” dedi. Erdoğan, olayın kendileri açısından ”devlet” ve ”siyaset” ayağı olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
“Siyasetle, hükümetle veya hükümet etmeyle devleti yönetmeyle devlet mekanizmalarının çalıştırmasını arasındaki inceliği ayırt edemeyen siyasetçiler var. Biz bu inceliği koruyarak bir yol takip ediyoruz. Daha önce başladığımız bir süreci devam ettirmenin gayreti içerisindeyiz.
Siyasetin enstrümanları vardır. Bu konuda en önemli enstrüman her zaman için istihbarat teşkilatıdır. İstihbarat teşkilatı özellikle yürütmenin en önemli ayağıdır; bunu da içeride ve dışarıda en ideal şekilde kullanmanın gayreti içerisinde olmuştur. Bu, dünyanın her yerinde böyledir. Sadece terörle mücadelede kullanmaz, asayişte de kullanır. Şu anda bu adımı attık, atıyoruz ve atacağız.”
**‘MÜZAKERE BAŞKA ŞEY’**
Bu esnada gelişmeler yaşandığını belirten Erdoğan, “Bu gelişmeler esnasında dikkat edilirse bizler, şu anda siyasetçi olarak böyle bir görüşmenin içinde olmadık, olmuyoruz” dedi.
Erdoğan, “Terörle mücadele ederiz, siyasetçiyle müzakere ederiz” ifadesini hatırlatarak müzakereyle görüşmelerin farklı şeyler olduğunu söyleyip “Görüşmeleri yaparsınız. Görüşmeler esnasındaki gelişmelere göre de adımınızı atarsınız” diye konuştu.
**‘ÖNÜNÜ KAPATMAYALIM’**
Gündemde Oslo’nun olmadığını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:
“Önünü kapamanın da bir anlamı yok; Oslo olmaz da başka bir yer olur. Avrupa, bölücü terör örgütünün kendi içinde siyasi ayağıdır. Onlar şu anda İmralı’ya karşı farklı yaklaşmaktadır. Bu hassasiyetleri, bu incelikleri iyi görecek olursak ve ülkemizdeki gerek sivil toplum kuruluşları olsun gerek yazılı görsel medya olsun el ele verebilirsek başarılı oluruz.
Ama şu ana kadar olduğu gibi el ele vermemekte direnirsek, biz hâlâ el ele vermiş değiliz onu söyleyeyim, ne yazılı görsel medyadan gerekli desteği alıyoruz ne sivil toplum kuruluşlarından... Bölücü terör örgütüyle böyle mücadele olmaz. Bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. Biz şu anda hükümet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz.”
**KARARI SURİYE HALKI VERİR**
Başbakan Erdoğan, ”Beşar Esad, halka hitap edecek. Konuşmasında 2014’teki seçimde başkanlığa adaylığını açıklayacağı ve iç savaşı sona erdirmek için şartlarını söyleyeceği belirtiliyor, ne düşünüyorsunuz?” sorusunu şöyle yanıtladı:
”Bunun kararını tabii biz veremeyiz; Suriye halkı verir. Akçakale’de, Suriye Ulusal Koalisyon
Güçlerinin başındaki Muaz el-Hatib kardeşimizle görüşmelerimiz oldu, tabii böyle bir şeyi şu anda kabulü söz konusu değil. Çünkü 50 bin insanı öldüren, 60 bine doğru yürüyen ve sadece Türkiye’de şu anda arkadaşlar 230-240 bini buldu. Kendisinin hâlâ 2014’te ’Ben kendimi devlet başkanlığına aday gösteriyorum’ gibi bugün onun basın toplantısını yapacak olması falan bu işi çözer diye düşünmüyorum. Bunun da nihai kararını biz değil, bunun nihai kararını zaten şu anda Suriye’de bu mücadeleyi sürdüren Suriye halkı verecektir. Suriye halkının vereceği böyle bir karara, irade beyanına, bizim müdahale yetkimiz yoktur.”
**İMRALI’YA ASLA AF GELMEYECEK**
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4. yargı paketi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ve meclis gündemine getirileceğini belirterek ”Şunu çok açık net söyleyeyim: Teröre bulaşmış olanları bağışlayan genel bir af asla söz konusu değildir. Bilinmesini istiyorum. Örneğin İmralı için ev hapsi gibi şeyler uydurulup duruluyor. Asla böyle bir şey söz konusu değildir. Yani Ak Parti’nin iktidarında böyle bir şey olamaz” dedi.
Erdoğan, provokatif eylemlerin her zaman olduğunu ve her zaman da olabileceğini belirterek, ”İlla da böyle bir süreçte bu olur diye bir şey yok. Hiç böyle bir sürecin olmadığı yerlerde de provokatif eylemler olur. Bunlar her zaman olabilir. Ona göre de gerekli hazırlığınızı yapacaksınız. Bunları en az zayiatla atlatacaksınız. Olay budur” diye konuştu. Erdoğan, başka bir gazetecinin, ”Görüşmeler çerçevesinde İmralı’dan gelen somut talepler var mı?” sorusu üzerine,
”Arkadaşlar her şeyi sizinle paylaşamam. Paylaşacaklarım var, paylaşamayacaklarım var. Ama bunların bir çoğunu da uygulamada görürsünüz. Paylaşılmaz ama uygulanır” dedi.
**‘SEN KİME KREDİ VERİYORSUN?’**
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeniden başlayan İmralı görüşmeleriyle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ”Adalet Kalkınma Partisi’ne yeni bir kredi açıyoruz” sözlerini de gazetecilerin sorusun üzerine değerlendirdi. Erdoğan, ”Kendisi muhtac-ı himmet bir dede, nerede kaldı gayrıya himmet ede... Sen nereye kredi vereceksin, sen krediye muhtaçsın. Hangi krediyi vereceksin? ’Bu işin çözüm yeri Meclis’tir’ diyor. Meclis’te bununla ilgili bugüne kadar çok bilgiler verildi. Fakat, yenilen pehlivan güreşe doymamış. Bunlar, buna doymuyor” dedi.
CHP’nin daha önce kendilerine ”MHP kabul etmiyor’ dediğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: ”Dürüst olması lazım, dürüst değil. İnsanı bu üzüyor. 3 arkadaşıyla geldi. Ben 3 arkadaşımı görevlendirdim, şu anda bu arkadaşlarım görevli. Kendisi de bu 3 arkadaşını görevlendiriyorsa, hemen çalışmaya başlasınlar, ne yapabilirsek beraber yapalım. Yasal düzenleme yapacaksak yasal düzenleme... Yine söylüyorum: Samimiyse, dürüstse, versin 3 arkadaşına talimatı, ben 3 arkadaşıma, hepinizi şahit tutarak, talimatı veriyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı bu sözü veriyor size. Buyursunlar bu çalışmayı yapalım.”


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler