HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'yi sarsacak iğrenç rapor

Şakran Cezaevi'nde çocuk mahkûmların birbirlerine işkence yaptıkları Müdür Hamit Karslıoğlu'nun imzasını taşıyan kurum içi yazışmayla ortaya çıktı.

Türkiye'yi sarsacak iğrenç rapor

Şakran Cezaevi diye bilinen İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda çocuk mahkûmların birbirlerine işkence yaptıkları Müdür Hamit Karslıoğlu'nun imzasını taşıyan kurum içi yazışmayla ortaya çıktı.

Okuyanın tüylerini ürperten evrakta yer alan bilgilere göre; zayıf çocukların büyüklerce cinsel istismara uğradığı, bu suçlardan ötürü cezaevine düşenlerin içeride de küçüklere tecavüz ettikleri ve bunu topluca yaptıkları ileri sürüldü. Evrakta çocukların, “anüslerinden vücutlarına ne kadar uzunlukta hortumu alacakları yönünde kendi aralarında iddiaya girip denedikleri”; “metal çay kaşığını dörde bölerek yuttukları” gibi korkunç ifadeler yer alıyor. Ayrıca, “infaz koruma memurlarının, kullanımı çocuklarca yasak olan emtianın geçmesine neden oldukları” ifade edildi.

İsmail Saymaz'ın haberine göre, evrakta ayrıca, çocukların “boy, kilo, yaş ve ruhsal durumları gözetilerek koğuşlara yerleştirmede sınıflandırmaya yapılmaya çalışılsa da” duruma engel olunamadığı kaydedilerek, şöyle denildi: Zayıf çocukların cinsel istismara uğradıkları, cinsel eğilimleri yüzünden kurumda olan çocukların bu arayışlarını ceza infaz kurumunda da sürdürdükleri, diğer zayıf çocuklara tecavüz ettikleri, hatta bunu grup olarak yaşadıkları, anüslerinden vücutlarına ne kadar uzunlukta hortumu alacakları yönünde kendi aralarında iddiaya girip denedikleri

Evrakta, “Kanun ve yönetmelikten kaynaklanan diğer görevlerinizin yanında iş bölümü gereği tevdi edilen yeni diğer rutin sorumluluklarınızı da takip ve icra etmekle görevlendirildiniz” denildi.

Ulaşılan kurum müdürü Hamit Karslıoğlu, “Bu yazı size mi ait” sorusuna karşılık, “Bu konuyla ilgili bilgi vermeye yetkili değilim. Ceza ve Tevfik Evleri Genel Müdürlüğü’nü bu konuda ararsanız onlar gerekli açıklamayı yapacaktır” dedi. Bu yazışmanın cezaevindeki psiko-sosyal personelle ilgili bir iç yazışma olduğu ifade ediliyor.

Başbakan’a ‘tecavüz’ sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan'a Türkiye'de son 5 yılda çocuk cezaevlerinde kaç taciz ve tecavüz vakası yaşandığını sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Pozantı Cezaevi'nde taciz ve tecavüz mağduru çocuklara kamu malına zarar verdikleri gerekçesiyle dava açıldığı doğru mudur? Haklarında dava açılan çocuk sayısı nedir?

Pozantı Cezaevi'nde çocuklara taciz ve tecavüz ettikleri iddiasıyla haklarında soruşturma açılan memur sayısı nedir? Bu memurların kaçı hakkında dava açılmıştır? Hakkında açılan soruşturmada takipsizlik kararı verilen memur sayısı nedir?

Taciz ve tecavüz iddialarına karışanlar hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

Bu tecavüz mağduru çocuklardan kaçı hakkında devlet malına zarar vermekten dava açılmıştır?

Türkiye'de illere göre son 5 yılda çocuk cezaevlerinde yaşanan taciz ve tecavüz vakası sayısı kaçtır? Bu vakaların kaçı hakkında soruşturma açılmıştır? Bu soruşturmaların kaçı davaya dönüşmüştür? Bu davalarda ceza alan kamu görevlileri bulunmakta mıdır?

Taciz ve tecavüze maruz kalan Kürt çocukların Pozantı Çocuk Cezaevinde tek kişilik koğuşlara konuldukları iddiası doğru mudur?

18 yaşını dolduranların büyük bir kısmının tutuklama ve para cezalarıyla sindirilmeye çalışıldığı iddiası doğru mudur?

2012 yılı içerisinde Mersin Valiliği tarafından Pozantı çıkışlı çocukların ailelerine toplam olarak bir milyon iki yüz yetmiş bin TL idari para cezası verildiği doğru mudur? Doğru ise Pozantı çıkışlı çocukların ailelerine bir milyon iki yüz yetmiş bin TL idari para cezası verilmesinin sebebi nedir?" (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler