HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yalova'da zafer CHP'nin

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) kararıyla yenilenen Yalova Belediye Başkanlığı seçimini, resmi olmayan sonuçlara göre, CHP adayı Vefa Salman kazandı.

Kentte tüm sandıklarda sayımlar tamamlandı ve resmi olmayan sonuçlara göre, kullanılan oylardan 60 bin 889'u geçerli sayıldı.

Geçerli oyların 29 bin 227'sini Salman, 28 bin 999'unu ise AK Parti adayı Yakup Koçal aldı. Koçal'dan 228 oy fazla alan Salman, belediye başkanlığına seçildi.

Oyların adaylara göre dağılımı şöyle: Parti Aday Oy Sayısı Yüzde CHP Vefa Salman 29.227 47,99 AK Parti Yakup Koçal 28.999 47,62 MHP Adnan Kırtay 843 1,38 HDP Tuncay Turanlı 623 1,02 Saadet Partisi Celal Korkmaz 566 0,93 BBP Talip Bayburtlu 282 0,46 DP Hayati Küçük 209 0,34 HAK-PAR Memet Ölçer 39 0,06 BTP Eşref Memiş 38 0,06 DYP Cemal Turhan 21 0,03 Millet Partisi Recep Yıldırım 16 0,03 DSP Hasan Hakan Bayraktar 15 0,02 LDP Sezer Sevinçler 11 0,02

Yalova’da resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını kazanan CHP Belediye Başkan Adayı Vefa Salman ve CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Cumhuriyet Meydanı’nda partililerle bir araya geldi. Burada seçim otobüsünün üzerinden partililere hitap eden İnce, “Türkiye’de konuşulan bir çatı olayını işte siz Yalova’da göstereceksiniz. İşte çatı bu. Türkiye’ye moral oldunuz. Türkiye’nin vicdanlarını rahatlattınız. Türkiye’nin yüreğini rahatlattınız. Türkiye’de beraber olursak, bir olursak, diri olursak neler yapabileceğimizi gösterdiniz. Bir yandan devletin gücü, bir yandan milletin gücü. Millet, devletin gücünü yenmiştir” dedi.

**MUHARREM İNCE'NİN ZAFER KONUŞMASI - 1. BÖLÜM (VİDEO)

MUHARREM İNCE'NİN ZAFER KONUŞMASI - 2. BÖLÜM (VİDEO)

MUHARREM İNCE'NİN ZAFER KONUŞMASI - 3. BÖLÜM (VİDEO)

MUHARREM İNCE'NİN ZAFER KONUŞMASI - 4. BÖLÜM (VİDEO)**

"İŞTE ÇATI BU"

Konuşmasında, “Emin olun ki, Vefa Salman adaletli olacaktır” diyen İnce, şöyle devam etti:

“Vefa Salman sizin de belediye başkanınız olacak. Yalova Belediyesi emin olun ki yolsuzlukla anılmayacaktır. Emin olun ki milletvekili Muharrem İnce, belediyenin işlerine burnunu sokmayacaktır. Ankara’da yardımcı olacağım bir şey varsa, her belediye başkanına olduğu gibi Vefa Salman kardeşime de yardımcı olacağım. Biz bu seçimi Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyeleriyle almadık. Başka partilere mensup kardeşlerim bizim partimize yöneldi. Onlara teşekkür ediyorum, gözlerinden öpüyorum, ellerinden öpüyorum. Asla bunu inkâr etmiyoruz. Türkiye’de konuşulan bir çatı olayını işte siz Yalova’da göstereceksiniz. İşte çatı bu. Türkiye’ye moral oldunuz. Türkiye’nin vicdanlarını rahatlattınız. Türkiye’nin yüreğini rahatlattınız. Türkiye’de beraber olursak, bir olursak, diri olursak neler yapabileceğimizi gösterdiniz. Bir yandan devletin gücü, bir yandan milletin gücü. Millet, devletin gücünü yenmiştir. Bakanlar, meydanlarda vaaz veren Başbakan, sokak aralarındaki milletvekilleri, devletin valisi, aklınıza kim geliyorsa Türkiye Cumhuriyeti’nin bankası, parası, devleti, gücü, dozeri, tankı ne varsa geldiler, geldikleri gibi gittiler. Bu yarışta bizler siyasetçi olarak meydanlardaydık ama devletin memurları da dışarıdaydı."

İnce, Türkiye'de bir çığır açıldığını ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Türkiye’de nelerin yapılabileceğinin gösterildiğini de ifade ederek, "Bize destek olan herkesten Allah razı olsun. Başı örtülüler destek oldu. Tankınla gel, topunla gel, bakanınla, dozerinle gel, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanınla gel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanınla gel, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanınla gel, Yalova’ya çadır kuracağım deyip gelemeyen Melih Gökçek’le gel. Ey Başbakan, eğer bunlar yetmiyorsa Obama ile birlikte gel.”

Salman da mazbatasını aldıktan sonra konuşacağını belirtti. Seçimlerde kendisine destek verenlerden “Allah razı olsun” diyerek herkesin başkanı olacağını dile getirdi.

'SEÇİM KAZANMAKTAN YORULDUM'

İnce'nin sonuçları açıklamsının ardından CHP adayı Vefa Salman omuzlarda taşındı. İnce vatandaşlara oylara sahip çıkması çağrısında bulunarak halkı adliye önüne davet etti. CHP'nin adayı Salman ise sonuçları 'Seçim kazanmaktan yoruldum' sözleriyle değerlendirdi.

Salman'ın özgeçmişi

Vefa Salman, 1965 yılında Yalova'da doğdu. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinden 1987'de mezun olan Salman daha sonra bir süre ticaretle uğraştı. İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yalova Temsilciliği ile Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan Salman, iki dönem CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliğini yürüttü. Salman, bazı derneklerde de yöneticilik yaptı. (AA)

AK Parti itiraz etmeye hazırlanıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, Yalova'daki belediye başkanlığı seçimine dair, "Avukat arkadaşlar, gerekli itirazları yapıyor. 800-900 oyla ilgili itirazlarımız baki" dedi.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Yalova'daki belediye başkanlığı seçimine ilişkin, "Bugün Yalova'da şu an kesin olmayan sonuçlar var ama Yalova halkımızın vermiş olduğu karara saygılıyız. Şu anda ilgili avukat arkadaşlar, Seçim Kurulunda gerekli itirazları yapıyor. 800-900 civarında oyla ilgili itirazlarımız baki" dedi.

Gül, partisinin Yalova İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 14 yerde yapılan seçimlerin sonuçlarının hayırlı olmasını diledi.

Yüksek Seçim Kurulu kararıyla Yalova'da belediye başkanlığı seçiminin yenilendiğini hatırlatan Gül, "Yalova'da bütün halkımız sükunet içinde bir seçimi gerçekleştirmiş durumda. AK Parti olarak temel felsefemiz; sandık iradesinin her şeyin üzerinde olduğuna inanmaktır. Milli iradeye, milletin iradesine sahip çıkan ve bu iradeye saygı duyan bir anlayışa sahip partiyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Gül, partisinin, girdiği bütün seçimlerden yüz akıyla çıktığını, bugün de güzel sonuçlar aldığını söyledi.

Yalova'daki seçimin kesin olmayan sonuçlarına değinen Gül, şöyle konuştu:

"Bugün Yalova'da şu an kesin olmayan sonuçlar var ama Yalova halkımızın vermiş olduğu karara saygılıyız. Şu anda ilgili avukat arkadaşlar, Seçim Kurulunda gerekli itirazları yapıyor. 800-900 civarında oyla ilgili itirazlarımız baki. Gerek sandık esnasında gerek Seçim Kurulunda itirazlarımız var. Bunları da gerçekleştireceğiz. Kesin sonuçları da Seçim Kurulu, kamuoyuyla paylaşacaktır. Bu sonuçların ülkemiz için, Yalova için hayırlı olmasını diliyoruz. Umarız Yalova halkı ve bütün milletimiz, en güzel hizmetleri AK Parti hükümetiyle yaşadı ve bundan sonra da yaşayacaktır. Yine halkımızın, milletimizin yanında güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Bütün teşkilat mensuplarına, Yalova halkına, göstermiş oldukları teveccühten dolayı teşekkür ediyorum."

Abdulhamit Gül, bir gazetecinin, "İtiraz gerekçeleri belli mi?" sorusuna, "Seçim Kurulunda ve sandık başında, Seçimlerin Temel Hükümlerine İlişkin Kanunla ilgili yasal itirazlarımızı arkadaşlarımız inceliyor. Onlarla ilgili gerekli itirazları yapacaklar. Biz de kendilerinden bilgi alacağız" ifadesini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler