HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğum sonrası vajina estetiği

Çok sayıda normal doğum ve kilolu bebek doğumu sonrası vajinada çeşitli yapısal ve şekil bozuklukları ortaya çıkabilir.

Doğum sonrası vajina estetiği

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert doğum sonrası vajinal genişleme ya da iç dudak sarkması gibi problemleri ve uygulanan tedavileri anlatıyor.

“Vajina genişlemesinin en önemli sebeplerinden biri normal doğumla fazla kilolu bebek ve birden fazla doğum yapmaktır. Normal doğum sırasında esneyen vajina doğumdan sonra kendisini yeterince toplayamayabilir. Bunun dışında yine normal doğum sırasında doğum kanalındaki genişleme bebeğin kafasının çıkmasını zorlaştıracak düzeyde ise genital bölgede epizyotomi denilen cerrahi kesiler açılmak durumunda kalınabilir. Doğumdan sonra bu kesilerin estetik bir şekilde dikilmemesi, ardından tekrar doğum yapmak ve kilolu bebek doğurmak gibi sebepler vajina kaslarının gevşeyerek genişlemesine yol açabilir.”

Doğum sonrası anne estetiği

“Vajina genişlemesi özellikle cinsel birliktelikler sırasında çiftler arasında önemli sıkıntılara sebep olabilir. Cinsel ilişki esnasında his kaybına, vajinada kuruluğa neden olur. Bu durum çiftlerin cinsel hayatını olumsuz yönde etkiler. Vajinadaki doğum sonrası ortaya çıkan işlevsel ve fiziksel sorunlar özellikle kadınlarda cinsel isteksizliğe ve psikolojik sorunlara yol açabiliyor. İleri seviyede vajina genişlemesi sorunu zamanla çiftler arasında çok ciddi sorunlara sebep olabilmektedir. Oysaki günümüzde genital bölgedeki bu problemler ameliyatlı ve ameliyatsız yöntemler ile başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir.”

Tedaviyle %100 oranında vajina daraltılabiliyor

"Vajina daraltma estetiği olan vajinoplasti vajina genişlemesi problemi yaşayan ve genel sağlık durumu yerinde olan bütün kadınlara uygulanabilir Bu ameliyatta vajina arka duvarından bir bölüm alınır, gevşeyen vajina iç kasları sıkılaştırılır ve kesilen kenarlar birbirine dikilerek operasyon tamamlanır. Vajina daraltma ameliyatı ile aynı operasyonda eğer varsa vajina ve vulvadaki iç ve dış dudak şekli bozuklukları da giderilebilir. Vajina daraltma estetiği yaklaşık 1 saat kadar sürer. Hasta operasyondan birkaç saat sonra evine dönebilir, birkaç günlük dinlenme sürecinin ardından normal yaşantısına devam edebilir.”

Op. Dr. Esra Çabuk Cömert "Estetik operasyon sırasında ve sonrasında ciddi bir sıkıntı yaşanmaz. Estetik ve kendiliğinden kaynayan dikişler kullanıldığı için genital bölgede görünen bir iz kalmaz. Duruma göre ameliyatın ardından ortalama birkaç hafta cinsel perhiz uygulanması gerekebilir. Havuz, deniz ya da saunaya girilmemesi gerekir. Bu operasyonlar herhangi bir risk ya da yan etki taşımaz. Kadınların ve çiftlerin yaşam kalitesini artıran vajina estetiği için kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurulması yeterlidir.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler