HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İktidarsızlıkta yeni tedavi - ED1000

İktidarsızlık her yaş grubunda erkeklerin karşılaşabileceği ciddi bir sağlık problemidir.

İktidarsızlıkta yeni tedavi - ED1000

İktidarsızlık sebepleri psikolojik ve organik nedenlere bağlı olabilir. İktidarsızlık diğer ismiyle sertleşme sorunu cinsel birleşme sırasında penisin yeterince sertleşmemesi veya başlangıçta sertlik tam olmasına rağmen bu sertliğin devam ettirilememesi durumudur.

Sertleşme sorununa bağlı olarak aile ilişkilerinde bozulma, kişinin kendine güvenini

kaybetmesi ve bunun sonucunda iş yaşamında başarısızlık durumları da görülebilmektedir. İyi bir cinsel hayat kişinin hayata bağlılığını artırdığı gibi daha mutlu ve huzurlu olmasına da yardımcı olur.

Cinsellik tarih boyunca her zaman önemli olmuştur, bu sebeple her dönemde ilaçlar, macunlar, otlar gibi cinsel gücü artıran tedaviler araştırılmış ve kullanılmıştır.

Yirminci yüzyıl içerisinde sertleşme sorunu için çok ciddi buluşlar gerçekleştirilmiştir. Penis protezleri, penise uygulanan enjeksiyon ilaç uygulamaları ve ağızdan alınan ilaçlar(Sildenafil) gibi bir çok tedavi kullanılmaya başlanmıştır.

Son yıllarda kullanılmaya başlanan şok dalga tedavisi(ED1000) sertleşme sorunu tedavisi umut olmuştur. ED1000 tedavisinde penisin 5 farklı bölgesine ses dalgaları uygulanarak penisi besleyen kan damarlarında genişleme ve yeni damar oluşumu amaçlanmaktadır. Bu teknik 2000’li yıllarda kalp hastalıkları için uygulanmaya başlanmış, 2011 yılında da penis için uygulanabileceği düşünülerek penise uygulanabilecek ED1000 cihazı geliştirilmiştir.

ED1000 tedavi her gün haftada 2 veya haftada 3 kez olacak şekilde 6 seans, 12 seans veya 24 seans şeklinde uygulanmaktadır. ED1000 tedavisi uygulaması yaklaşık 15 dakika sürmektedir. İşlem sırasında herhangi bir lokal anestezi veya genel anestezi uygulamasına gerek duyulmamaktadır. ED1000 poliklinik şartlarında uygulanabilen bir tedavidir. İşlem sonrası hasta günlük işlerini rahatlıkla yapabilir. İşleme bağlı herhangi bir bildirilmiş yan etki yoktur.

ED1000 tedavisine geçilmeden önce iktidarsızlık şikayeti olan hastanın üroloji doktoru tarafından değerlendirilmesi gerekir. Gerek duyulduğunda kan testleri ve radyolojik tetkiklerinin yapılması gerekir. Hastanın üroloji doktoru tarafından muayene ve tetkiklerinin değerlendirilmesi sonucunda şok dalga tedavisine ilaveten bazı ilaçların verilmesi gerekebilir.

ED1000 (Penise şok dalga tedavisi) işlemi herkese uygulanabilir mi?

İktidarsızlık, empotans, erektil disfonksiyon ve sertleşme sorunu isimleriyle de anılmaktadır. İktidarsızlık sebeplerine yönelik ön değerlendirme yapıldıktan sonra damarsal patolojiye bağlı sertleşme sorunu olan hastalara ED1000 tedavisi uygulanabilir.

İktidarsızlık sorunu olmayan hastalara performans artırmak amaçlı kullanılmaz.

ED1000 tedavisinin etkinliği konusunda hafif ve orta düzeyde problemi olan hastalarda %80 başarı oranı bildirilirken, ağır düzeydeki hastalarda % 60 oranında başarı elde edildiği bilimsel makalelerde bildirilmektedir.

Sertleşme sorununda yeni damar oluşumu sağlayarak penis sertliğinin sağlandığı ED1000 yönteminde işlem belli gün ve sayıda yapılmaktadır. İşlemin her cinsel ilişki öncesi yapılması durumu yoktur.

Op.Dr.Murad ÇELTİK

Doktorlar merkezi

Abdi İpekçi cad. Reasürans Han 1 No:57 Kat :3 Nişantaşı İstanbul

Tel: 0 212 234 58 55

www.muradceltik.com

www.facebook.com/opdrmuratceltik

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler