HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bahçesinde yaptırdığı mezara gömüldü

Bilecik'in Deresakarı köyünde ikamet eden 75 yaşındaki Kadir Kabakçı, vasiyeti üzerine yakınları tarafından inşa ettirdiği evinin bahçesindeki mezarına defnedildi.

Bilecik (İHA) - Eşinden ve dört çocuğundan izin alan Kabakçı, yüzden fazla meyve ağacı bulunan evinin bahçesine gömülmek istedi. Avusturya'da işçi olarak çalıştıktan sonra emekli olup kendi köyüne dönen Kabakçı, evinin bahçesine mezar inşa edip taşını dahi yaptırdı.

Köyünde yaşamaya devam ederken kanser hastalığına yakalanan ve bunun üzerine çocukların yaşadığı Avusturya'ya tedaviye giden Kabakçı, doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti. Cenazesi Deresakarı köyüne getirilen Kabakçı’nın naaşı köy camiinde kılınan cenaze namazı sonrası sevenleri ve ailesi ile birlikte evinin bahçesindeki mezarına gömüldü.

Ölmeden önce bahçesindeki mezarına gömülmeyi çok istediğini belirten Kabakçı'nin "Toprak insanı çekermiş. Her şey nasip işi, bakarsın Avusturya'ya giderken uçaktan düşeriz, kurt kuş yer. Ancak böyle bir şey başıma gelmezse bahçeme gömülmek istiyorum. Kabrim hazır. Mezar taşını bile diktim. Mermer mezarlık istemiyorum. Mezarının üst tarafından yol bıraktım. İleride buradan yol geçecek olursa mezarıma dokunmasınlar" diye vasiyette bulunduğu belirtildi. Ailesi, mezarının üstünde bir de arı kovanı bulunan Kadir Kabakçı'nın, "Gündüz öldüğümde ertesi güne kadar cenazem evimde kalsın. Evimde bir gün fazla yatarım. Gündüz arılar sokar diye beni defnedemezler. Akşam gün battığında arı kovanını alırlar, ertesi gün rahat bir şekilde gömerler. Yeşili çok seviyorum. Onun için mezar taşımı yeşile boyadım. Şairin dediği gibi, 'Öleceğimi biliyorum, ot, toprak, gül olacağım'. Mezarımı taş çıkabilir mi diye adam boyu kazdım. Peynir gibi toprak çıktı, insanın yiyesi geliyor, ama nihayetinde toprak bizi yiyecek" diye konuştuğunu söylediler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler