HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Böylesi görülmedi

Sarıyer’de iki gün önce Yenimahalle’de yaşayan 48 yaşındaki Yasemin Toker, birden ortadan kayboldu.

Böylesi görülmedi

İstanbul Sarıyer’de ailenin kayıp başvurusu ile polisin de her yerde aradığı Yasemin Toker’in telefon dolandırıcıları tarafından bir otelde alıkonulduğu ortaya çıktı.

Toker’in kocası ve kızlarının annelerine ulaşamaması üzerine Toker ailesi Yasemin Toker için polise kayıp başvurusunda bulundu.

Böylesi görülmedi
Vatan'ın haberine göre, son zamanlarda vatandaşlara kendilerini telefonda polis vesavcı olarak tanıtan dolandırıcılar Yasemin Toker’i arayarakPKK’nın kimlik bilgilerini kopyalayarak banka hesaplarına sızdığını söyledi. Bir operasyonu yönettiklerini söyleyen dolandırıcılar Toker’e ilk etapta Sarıyer’deki bankadaki 30 bin TL’sini çektirdi. Toker’in Şişli’deki bir bankada da 100 bin TL’si olduğunu öğrenen dolandırıcılar 30 bin TL’yi Şişli’de bir parkabıraktırdı. Ayrıca dolandırıcılar Toker’in ailesinin ulaşmaması için güvenli bir hat olduğunu iddia ettikleri yeni bir telefonu kendisine verdi.

Dolandırıcılar kadının ikinci bankadaki parasını çektirmek için geç kaldıklarını anlayınca kadına “Operasyon devam ediyor seni uydudan takip ediyoruz. İkinci bankadaki hesaplarını takip ediyoruz. Eve dönemezsin operasyon düzenlenebilir. Seni otele yerleştireceğiz” dedi. Dolandırıcılar Toker’e bıraktırdıkları paranın içinden otel parası olarak beş yüz TL’sini de aldırdı. Dolandırıcıların yönlendirmesi üzerine Yasemin Toker Şişli’deki bir otelde oda kiraladı.

Yüz bini alamadılar
Ailenin kayıp başvurusu üzerine başlatılan soruşturmada polis ilk olarak Yasemin Toker’in banka hesaplarını inceledi. İncelemelerde hareketliliğin görülmesi üzerine Toker’in dolandırıldığını anlayan polis, Toker’in Şişli Nişantaşı’ndaki banka hesabını ertesi gün dondurdu. Banka önündebeklemeye başlayan polis Toker’in gelmesiyle harekete geçti. Banka yetkilileri Toker’e durumuanlatıp polisin takipte olduğunu anlattı. Ancak dolandırıcılar polisi fark etti.

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler