HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çarşı iznine çıkan asker günlerdir kayıp

İstanbul’da vatani görevini yaparken çarşı iznine çıkan 20 yaşındaki Bahadır Kavun’dan geçen 14 Aralık’tan beri haber alınamadı.

Yusuf YAVUZ/İZMİR, (DHA) - Bahadır Kavun’nun İzmir’de yaşayan annesi 44 yaşındaki Yasemin Dönder, “Oğlumdan günlerdir haber alamıyorum. Onu ölü veya diri bulsunlar” diyerek yardım istedi.

İzmir’in Karşıyaka İlçesi Örnekköy semti’nde oturan Yasemin Dönder’in ilk eşinden olan oğlu Bahadır Kavun, vatani görevine Manisa’da başladı, acemi eğitiminin ardından İstanbul’da Sancaktepe’deki birliğine teslim oldu. Henüz 4 aylık asker olan ve çıktığı çarşı izninin ardından birliğine dönmeyen Kavun’dan, geçen 14 Aralık’tan beri haber alınamıyor. Çarşı izninde, bir arkadaşının çamaşırlarını Kadıköy’deki bir kuru temizleme dükkanına götürdüğü öğrenilen Bahadır Kavun’un izine rastlanamadı. Çarşı izni bitiminde birliğine dönmeyen Kavun’un komutanları, anne Yasemin Dönder’e durumu bildirdi. Askerin ailesiyle iletişime geçmediğini ve İzmir’e dönmediğini öğrenen askeri yetkililer, Bahadır Kavun’un bulunması için eminyete de bilgi verdi.Kavun, tüm aramalara rağmen hâlâ bulunamadı.

'OĞLUMU ÖLÜ YA DA DİRİ BULSUNLAR'

Eğlence düzenleyip, oğlunu vatani görevini yapması için askere gönderen anne Yasemin Dönder, “Oğlumun acemi birliği Manisa’daydı. Daha sonra İstanbul’a gitti. Oğlum 4 aylık asker. Ben oğluma en son 13 Aralık Cuma günü 120 lira para yatırdım ve gün içerisinde kendisinde bulunan cep telefonuyla iki defa konuştum. Bir gün sonra çarşı iznine çıkmış ve birliğine geri dönmemiş. Akşam saatlerinde komutanları beni aradı ve durumu anlattı. Ben de bizimle iletişime geçmediğini söyledim. İstanbul’da bir akrabamız olup olmadığını sordular; orada bir yakınımız yok. Aradan geçen süre içinde koğuş arkadaşlarıyla konuştum. Arkadaşlarının söylediğine göre, çarşı izninde bir arkadaşının çamaşırlarını almış, Kadıköy’e kuru temizlemeye götürmüş. Kadıköy’de hangi kuru temizleme ve tam olarak neresi olduğu bilinmiyor” dedi.

O günden beri oğlundan haber alamadığını, askeriyenin yanı sıra polisin de kendisini aradığını anlatan anne Dönder, “Ancak şimdiye kadar nerede olduğuyla ilgili en ufak bir ipucu bile yok. Günlerdir ne yemek yiyebiliyorum ne de yaşadığımı anlıyabiliyorum. Oğlum ailesine düşkündü, her gün konuşurduk. Haber vermeden hiçbir yere gideceğini düşünemiyorum. Oğlumun hayatından endişe ediyorum. Yetkililer bütün Mobese kayıtlarına baksın, oğlumu ölü ya da diri bana bulsunlar” diye konuştu.

En Çok Aranan Haberler