HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Define ararken mağarada sıkıştı

Manisa ili Akhisar ilçesine 20 kilometre uzaklıkta Başlamış köyü çıkışında mağaraya define aramak için giren bir vatandaş, sıkışarak 18 saat sonra kurtarıldı.

Define ararken mağarada sıkıştı

MANİSA (İHA) - Manisa ili Akhisar ilçesine 20 kilometre uzaklıkta Başlamış köyü çıkışında mağaraya define aramak için giren bir vatandaş, sıkışarak 18 saat sonra kurtarıldı. Dün gece yarısı Balıkesir - Sındırgı kara yolu üzerinde bulunan bir mağaraya giren defineci İbrahim Çapa (31), mağaradan çıkamayınca sabah 09.00 sıralarından yanında bulunan cep telefonu ile jandarma ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen Jandarma ekipleri mağara ağzında bulunan İbrahim Çapa'ya müdahale etmek için Sivil

Savunma ve Akhisar Belediyesi İtfaiye kurtarma ekiplerini çağırdı.

Saat 10.00'da başlayan kurtarma çalışmaları yaklaşık 8 saat sürdü. İşsiz olduğunu belirten İbrahim Çapa, Antalya'dan toplam 5 arkadaş olarak geldiklerini belirterek mağarada hazine aradıklarını ifade etti. Görgü tanıkları da 07 plakalı özel otomobili son günlerde civarda gördüklerini belirttiler. Akhisar Belediyesi'nden gelen beton kırma makinesi ile mağaranın girişinden farklı bir bölgede yaklaşık 3 metre boyunca kayalar kırıldı ve mağara içerisinden geçen tünele ulaşılarak İbrahim Çapa kurtarıldı.

Sağlıklı bir şekilde mağaradan çıkan defineci İbrahim Çapa'nın çok halsiz olduğu görülürken kurtarma ekiplerine teşekkür etti. İbrahim Çapa 112 Acil Servis ile hastaneye kaldırılırken jandarma ekipleri de olay ile ilgili soruşturma başlattı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler