HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir faciadan döndü

İzmir'in Çiğli ilçesindeki bir mürekkep fabrikasında çıkan yangın kısmen kontrol atına alındı.

İZMİR (İHA) - İzmir'in Çiğli ilçesindeki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Kolorkim adlı kimya fabrikasında, öğleden sonra saat 15.45 sularında çıkan yangın korkuttu. Fabrikanın üretim bölümünde bulunan vernik motorunun henüz bilinmeyen bir nedenle aniden patlaması sonucu yangın çıktı.

Bir anda alevlere bürünen fabrikadaki yangın kısa sürede büyüdü ve arka arkaya üç patlama daha yaşandı. Fabrikanın içinde bulunan işçiler, canlarını zor kurtardı. Ellerindeki yangın söndürme aletleriyle ilk müdahaleyi yapan işçiler, patlamalar nedeniyle dışarıya çıkmak zorunda kaldı.

Patlamanın etkisiyle büyüyen yangın, yan taraftaki diğer fabrikaya sıçradı. Çevredeki arabalar da ardı ardına meydana gelen patlamalardan nasibini aldı ve yandı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangının büyümemesi ve diğer fabrikalara da sıçramaması için yoğun çaba harcadı. İtfaiye ekipleri yangının fabrikanın arka tarafında bulunan alkol bölümüne sıçramasını engelleyerek, olası bir faciayı da önlemiş oldu.

Can kaybının yaşanmadığı yangın nedeniyle dışarı çıkan işçiler, "Ne olduğunu anlayamadık, birden bir patlama oldu, ardından yangın çıktı. Elimizdeki yangın söndürme cihazlarını kullandık ama faydası olmadı. Canımızı zor kurtardık ve kendimizi dışarıya attık" dedi.

Yangını kontrol altına alan ve sıçramasını engelleyerek faciayı önleyen itfaiye ekiplerinin, yangını söndürme ve soğutma işlemleri ise sürüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler