HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Japon turistin cinayet davası sürüyor

Bursa'nın İznik ilçesinde, 12 yıl önce boğularak öldürülen Japon turistin cinayet davasında mahkeme, bir karar verebilmek için firari olan Tunuslu sanığın yakalanmasını bekliyor.

BURSA (İHA) - Bursa'nın İznik ilçesinde, 12 yıl önce bisküvisine uyku hapı koyarak uyutulduktan sonra boğularak öldürülen Japon turistin cinayet davasında mahkeme, bir karar verebilmek için firari olan Tunuslu sanığın yakalanmasını bekliyor.

Edinilen bilgiye göre, 12 yıl önce İznik Gölü kıyısında meydana gelen olayda, bisküvisine uyku hapı koyarak uyuttukları Japon turist Teppei Yamamura'yı (21) boğarak öldürüp, paralarını gasp etmekle suçlanan Tunuslu Nizar Ben Moncef Allagui ile Cezayirli Djamel Razali yıllarca yargılandı. 5 yıl önceki karar duruşmasında sanıklardan Cezayirli Djamel Razali, toplam 25 yıl hapis cezasına çarptırılırken, arkadaşı olan Tunuslu Nizar Ben Moncef Allagui ise beraat etti.

Fakat, Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yerel mahkeme tarafından suçsuz bulunan Tunuslu Nizar Ben Moncef Allagui'nin de ceza alması gerektiğini ifade ederek, sanığın beraat kararını bozdu. Bugün açılan 19. celseye halen firarda olan Allagui, yakalanamadığı için katılamadı.

Mahkeme heyeti, celselerdir olduğu gibi bu duruşmayı da sanığın yakalanması için erteledi.

Bilindiği gibi mahkeme zaman aşımı süresinin bitimine kadar duruşmalarını sanığın yakalanması için erteleyecek. Sanık, bu süre içinde yakalanırsa yargılanacak, şayet firari durumu sürerse dosya, bu gerekçeyle ortadan kaldırılacak.

Bu arada, ilk olarak 12 yıl önce hakim karşısına çıkan sanıklardan Cezayirli Djamel Razali cinayetin yanlarında bulunan 3. kişi tarafından işlendiğini ileri sürmüş, Tunuslu Allagui ise olayla hiçbir ilgisinin olmadığını savunmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler