HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sahte müfettişler yakalandı

Kendilerini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bölge Müfettişi olarak tanıtan şahıslar inşaat firması sahiplerini dolandırdı. Bir inşaat sahibinin ihbarı üzerine yakalanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

İstanbul'dan kiraladıkları bir otomobille Edirne'ye gelen E.Ö. ve K.B. isimli şahıslar, kendi adlarına düzenledikleri sahte müfettiş kimlik kartı, SGK belgeleriyle inşaatları denetlemeye başladı. İnşaat alanlarına girerek işçilerle görüşme yapan şahıslar, firma sahiplerine 'sigortasız işçi çalıştıkları' gerekçesiyle yüklü miktarda para cezası keseceklerini söyledi.

Korkutma ve tehdit yoluyla inşaatçılardan para tahsil eden şahıslar, bir inşaatçının durumu polise bildirmesi üzerine yakayı ele verdi. İnşaat firması sahiplerinin verdiği bilgiler doğrultusunda çalışma yapan Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri şehrin giriş ve çıkışlarında tuttu. Polisin yaptığı aramalar sonucunda şahıslar şehir merkezinde yakalandı.

Gözaltına alınan E.Ö. ve K.B.'nin kullandığı araçta yapılan aramada SGK ile ilgili çeşitli evraklar ile sahte olarak düzenlenmiş personel kartı ve 6 bin 895 TL ele geçirildi.

Emniyetteki sorgusu tamamlanan şahıslar adliyeye sevk edildi.

CİHAN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler