HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehidin cenazesinde gururlandıran görüntü

PKK'nın bombalı saldırısında şehit olan uzman çavuş Serdar Denizer, törenle memleketine uğurlandı. Aynı patlamada yaralanan ve törene katılan bir askerin görüntüsü hem üzdü hem de gururlandırdı...

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde dün PKK’lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Serdar Denizer, düzenlenen törenle memleketi Manisa’ya uğurlandı. Aynı patlamada yararlanan bir asker de törende hazır bulundu.

2 Aralık tarihinden itibaren sokağa çıkma yasağının uygulanmaya başlandığı Sur İlçesi’nde, hendek kazan ve barikat kuran PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyonda dün, teröristlerin el yapımı patlayıcının infilak ettirmesi sonucu Jandarma Uzman Çavuş Serdar Denizer, ağır yaralandı. Yaralı Jandarma Uzman Çavuş Serdar Denizer kaldırıldığı Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit Uzman Çavuş Serdar Denizer için Diyarbakır Asker Hastanesi’nde bugün bir tören düzenlendi. Törene Vali Sayın Hüseyin Aksoy, 7’nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16’ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, askeri ve mülki erkan ile şehidin silah arkadaşları katıldı.

Tören şehidin cenazesinin katafalka konulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu. 7’nci Kolordu ve Garnizon Komutanlığı’ndan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu’nun yaptığı konuşmanın ardından Şehidin ruhuna dualar okundu. Törenin sonunda Jandarma Uzman Çavuş Serdar Denizer’in cenazesi defnedilmek üzere memleketi Manisa’ya uğurlandı. (DHA)

Sur'daki PKK'lı teröristlerden yolcu uçağına taciz ateşi

Diyarbakır seferini yapan yolcu uçağına PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı. Kule tarafından ateş açıldığının pilotlara iletilmesi üzerine yolcu uçağı rotasındaki farklı bölgeleri kullanarak Diyarbakır Havalimanı'na inişi gerçekleştirdi.

22 Aralık tarihinde Diyarbakır seferini yapan bir yolcu uçağına, Diyarbakır Havalimanı'na inişi sırasında teröristler tarafından önce lazer tutuldu, sonra izli mermilerin kullanıldığı uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. Bölgede görev yapan polis ekipleri, taciz ateşini fark etti. Bunun üzerine hemen Diyarbakır Havalimanı kulesiyle temasa geçen emniyet güçleri, 'Uçağa lazer tutuluyor ve izli mermilerin kullanıldığı uzun namlulu silahlarla uçağa taciz ateş açılıyor" diyerek uyarıda bulundu. Bunun üzerine hava trafik kontrolörleri, o sırada Sur İlçesi üzerinde 1600 metre yükseklikteki bekleme noktasındaki uçağın pilotlarını uyardı.

IŞIKLAR KAPATILDI

Yolcu uçağının pilotları, uçağın ışıklarını kapatarak Diyarbakır Havalimanı'na indi. Yapılan kontrolde uçakta herhangi bir hasar tespit edilmedi. Yolcularını indiren uçak, daha sonra farklı bir rota kullanarak kalkışını yaptı. Bölgedeki güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Sur'daki çatışmalar nedeniyle PKK'lı teröristler gördükleri tüm hava araçlarına taciz ateşinde bulunduğu belirtildi.

PKK'lılar ev taradı! 2 ölü, 2 yaralı

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde, Ak Parti İlçe Başkanı Beşir Kılınç'ın akrabasına ait olduğu belirtilen evin PKK'lılar tarafından taranması sonucu Necim Kılınç ve kızı Sabahat Kılınç hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.

11 Aralık günü saat 18.00'de konulan sokağa çıkma yasağının halen devam ettiği Dargeçit İlçesi'ne bağlı Saray Mahallesi'nde saat 21.15 sıralarında yüzü maskeli PKK'lılar, Ak Parti Dargeçit İlçe Başkanı Beşir Kılınç'ın amcasının oğlu Necim Kılınç'ın evini uzun namlulu silahlarla taradı. Silahlı saldırı sonucu Necim Kılınç, eşi Fatma (57) kızları Sabahat (21) ile Selamet (23) olmak üzere 4 kişi yaralandı. Yaralılar, Dargeçit Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Midyat Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada sağlık durumları ağır olan yaralılardan baba Necim ile kızı Sabahat Kılınç, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Tedaviye alınan Fatma ve Selamet Kılınç'ın ise hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Özel harekatçı eşinden duygulandıran mektup

​ Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde PKK ile mücadele eden ve bu uğurda şehit düşen asker ve polis eşlerinin vatan sevdası, metanet ve sabrı ile yüreklerinde biriktirdikleri hisler kaleme aldıkları mektuplarla ortaya çıktı. Bir Polis Özel Harekat (PÖH) timinin eşi tarafından kaleme alınan mektup okuyanları duygulandırdı. Kaleme aldığı mektubunda özel harekat polislerinin yaptığı işin zorluğundan bahseden polis eşi, yaşadıklarını anlattığı mektubunu yayınlanması için özel harekat derneği tarafından yönetilen sosyal paylaşım sitesine gönderdi. Mektubunda eşinin kendisine evlenme teklif ettiğinde ‘ben özel harekatçıyım benimle evleneceksen işimle de evlenmelisin’ dediğini yazan polis eşi ‘evet’ dediğini ve yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen başa dönülse ve yine evlenme teklif edilse ‘evet’ diyeceğini yazdı. ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1510929/640xauto.jpg) **"ÖZEL HAREKATÇI EŞİYSENİZ AKŞAMLARI YEMEĞİNİZİ YALNIZ YEMEYE, YALNIZ UYUMAYA MAHKUMSUNUZ"** Özel harekatçı eşi tarafından kaleme alınan mektupta, “Eşim bana evlenme teklif ettikten sonra ‘ben özel harekatçıyım, benimle evleneceksen işimle de evleneceksin bir daha düşün öyle cevap ver’ demişti. Ben tozpembe düşlerimle onun ne demek istediğini pek anlamamıştım yine ‘Evet’ demiştim. Şimdi anladım ki eğer bir özel harekatçı ile evliyseniz akşam yemeklerinizi yalnız yemeye mahkumsunuz, akşamları pencereden baktığınızda tüm evlerin ışıklarında içlerinde eşlerinin de olduğu mutlu bir aile portresi hayal etmeye, geceleri hasta olduğunda ya da bir derdin olduğunda, o derdi boş duvarlara anlatmaya, yalnız uyumaya, çocuklarına sürekli babasının geleceğini anlatmaya, çocukların hastalığıyla tek başına mücadele etmeye, en önemlisi bir evlilikte tek başına yaşamaya mahkumsunuz" ifadelerini kullandı. **"BİZ EŞLERİMİZE, EVLATLARIMIZ BABALARINA KAVUŞSUN"** Özel harekatçı eşi mektubunun devamında duygularını şu şekilde dile getirdi: "Çocuklar küçükken anlamaz diyorlar ama babalar göreve, çocuklar hastaneye gidiyor. Doktor boğaz enfeksiyonu deyip yolluyor ama, biz biliyoruz babaya dayanamıyor direnci düşüyor. Tek benim çocuğum mu, diğer arkadaşlarımın, tüm polis eşlerinin çocukları da öyle. Şikayetçi miyim hayır, çünkü her zaman gurur duyacağım bir işi var. Bunları yaşayacağımı bilsem ve yine evlenme teklif etse yeniden ‘evet’ derim. Tek isteğim artık temizlensin her yer, biz eşlerimize, evlatlarımız babalarına kavuşsun".
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler