HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şırnak'ta PKK'lıların kullandığı röntgen ve EKG cihazı bulundu

Şırnak'ta güvenlik güçlerinin PKK'ya yönelik operasyonları sürüyor. Yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında PKK'lı teröristlerin kullandığı tıbbi malzemeler arasında Röntgen ve EKG cihazı bulundu.

22-23 Nisan 2016 tarihlerinde Şırnak'ta devam eden operasyonda PKK'lı teröristlerin birçok yere, özellikle de binaların girişlerine, kolonlarına ve sokaklara tuzakladıkları el yapımı patlayıcılar tespit edilerek imha edildi.

Yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında ise PKK'lı teröristlere ait çok miktarda yaşam malzemesi ve tıbbi malzeme ele geçirilerek imha edildi. Tıbbi malzemeler arasında Röntgen ve EKG cihazı bulundu.

Ayrıca Şırnak'ta sokaklarında PKK'lılar tarafından yapılan barikatların kaldırılması ve açılan hendeklerin kapatılması için çalışmaların aralıksız devem ettiği belirtildi.

Uludere'de PKK'lıların kullandığı mağara bulunarak imha edildi

Şırnak Uludere Kureşin Tepe bölgesinde 'Şehit Tank Uzman Çavuş Özcan Mutlu' operasyonu kapsamında,24 Nisan 2016 tarihinde düzenlenen harekatta,PKK'lı teröristlerin kullandığı yaklaşık 80-100 metre uzunluğunda, içinde 4 oda bulunan bir mağara tespit edildi.

İçeriye tuzaklanan el yapımı patlayıcılar imha edildi.

Yapılan aramalarda ; 12.7 mm. Doçka Uçaksavar, 1 Bixi – PMKS Makineli Tüfek, 1 RPG-7 Roketatar, 10 RPG-7 mühimmatı, 250elektrikli fünye,54 dinamit lokumu,6 (mayonlu) x 200Bixi mermisi, 2 boş tüp, 3 tuzaklı tüp, 25 örgütsel kitap, 2 hilti - 10 hilti ucu, 4 kw jeneratör - 4akü - 50 metre kablo, güneş paneli (elektrik için), 1 havalandırma sistemi, 2 bidon motorin, 1 bidon benzin, 1 bidon motor yağı ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Ayrıca aynı operasyonda PKK'lılara ait mayın üretim yeri tespit edilerek imha edilmişti.

_

PKK'lı terörist: Biz niye buradayız, artık ölümü bekliyoruz!_

Öte yandan, terör örgütü mensuplarının telsiz konuşmaları şöyle kaydedildi:

“Destan: TSK her gün başımızda İHA uçuruyor. Burada sığınağın içine sıkıştık kaldık. Tepeyi geçen gün uçaklar bombaladı. İki heval öldü. Dışarıya da çıkamıyoruz gömmek için, ses olur diye sığınakta tuttuk cesetleri.

Gabar: Moralinizi bozmayın. Dayanın. Yeriniz tespit etmediler değil mi?

Destan: Hayır tespit etseler çoktan ölmüştük zaten. Bir de neye dayanacağız, ne kadar dayanacağız, niye buradayız? Ölümü bekliyoruz. Bunu yukarı ilet.

Gabar: İsyan yok, isyan yok. En azından her gün çatışmaya girmiyorsunuz. Yakında ilçelerden kırsala dönüşler başlayabilir. Sizin şu an ki konumunuz o gelecekler için çok önemli, dayanın.

Destan: Yaşamsal sorunlar çıktı. Yiyeceğimiz bitmek üzere. Erzak gelmiyor. Temizlikkonusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Tuvalet için dışarıya açığa çıkamıyoruz bile. Bir bölümü tuvalet olarak kullanıyoruz, kokudan ve mikroptan öleceğiz. Arkadaşların psikolojileri çok bozuk. Bir de her an saldırıya uğrayacağımız korkusunu yaşıyoruz.

Gabar: Tekrar ediyorum, yanındakilere de söyle şikayet edip durmasınlar. Arkadaşlar ilçelerde çok zor durumdalar. Moralleri bozulmuş, kırılma yaşıyoruz. Kaçanlardan bir kısmı sizin oraya gelecek. Bir de siz sorun çıkartmayın.

Destan: Burada ast üst ilişkisi kalmadı. Beni dinlemiyorlar. Adamları mı vurayım? Tünellerin içinde yaşaya yaşaya değerler kayboldu. Arkadaşlar her şeye tepki gösteriyorlar. İzmaritlerini her yere atıyorlar. Yakında bu izmaritleri tespit edecekler diye korkuyorum. Arkadaşlar nöbet tutmamak için kurnazlık yapıyorlar akıllarınca.

Gabar: Arkadaşlara sürekli değerlerimizi anlat. Orada neden bulunduğunuzu, görevinizin çok kutsal olduğunu anlat.

Destan: Arkadaşlar sığınak içinde sürekli oturmaktan dolayı, uyuyup kalıyorlar. Sankiuyku bir hastalık haline geldi. Dün gece iki nöbetçi bizler uykuda iken kaçmış. Kaçanlar teslim olursa deşifre oluruz. Diğerleri de kıpırdanıyor.

Gabar: Zayıflık gösterenleri cezalandır taviz verme. Gerekirse herkesin içinde zayıflık gösteren birini vur.
Destan:İki kişi zaten kaçtı. Kaldık 10 kişi. Bu tür bir hareket tam dağılma getirir. İdare etmeye çalışırım. TSK da sürekli yakınlarda dolaşıyor, kontrol ediyor. Kafamızı dışarı çıkaramıyoruz. Her an gelebilirler. Uçaklar sürekli uçuyor. Buraları terk edelim diyorum.

Gabar: Çok sıkışırsanız gece terk edin, çatışmaya girmemeye çalışın. Tepedeki herşeyi kırarak imha edin. Basmalı tuzak hazırlayın. İçeri girdiklerinde havaya uçsunlar. Tekrar ediyorum yakarak değil, kırarak imha edin yerinizi açığa çıkarmayın.

Destan:Tamam dikkat ederiz.

Gabar:Telsizi şimdi kapa. Sana verilen saatte çevrimde ol.”

Jirki aşiretinin liderinden PKK'ya sert sözler

(AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler