HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Siverek'te engelli çocuk iple demire bağlandı

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne yerleşen ailenin, engelli çocuklarını soğuk havada kapının önündeki demire iple bağlaması tepkiye yol açtı. Bakanlık olaya el koydu.

Bakanlık, şu anda kayıp olan; üvey annesi, babası ve kardeşleriyle yaşayan çocuğun bulunduğunda koruma altına alınacağını açıkladı.

DEVLET OLAYA EL KOYDU

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan, bugün bazı gazete ve televizyonlarda yer alan Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşayan Suriyeli engelli bir gencin ailesi tarafından işkenceye maruz kaldığına yönelik haberlere ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Engelli S.M'nin Suriye'deki iç savaş nedeniyle ailesi ile birlikte Türkiye'ye göç ettiği ve Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yerleştiği belirtilen açıklamada, "Söz konusu S.M'nin zihinsel rahatsızlığı olduğu ve üvey annesi, babası ve kardeşleriyle yaşadığı, S.M'nin halen kayıp olduğu ve jandarma-polis tarafından arama faaliyetlerinin devam ettiği tespit edilmiştir" denildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şanlıurfa İl Müdürlüğü yetkililerinin, çocuğun bulunmasını müteakip koruma altına alınması ve Bakanlık bünyesindeki uygun bir kuruluşa yerleştirilmesi için gerekli çalışmaları başlattığı bildirildi.

HABERİN DETAYLARI NEYDİ?

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Siverek'in Esmerçayır Mahallesi'nde bir apartmanın bodrum katına yerleşen Suriyeli aile, iddiaya göre zihinsel engelli olan Salih adındaki 9 yaşlarındaki çocuklarını, sokakta evlerinin penceresinin demir korkuluklarına bağladı.

Mahalle sakinlerinin ayağına bağlı ipten kurtulmak için çırpınırken gördüğü engelli çocuğun zaman zaman da çığlık attığı belirtildi.

Bazı vatandaşların cep telefonuyla görüntülediği engelli çocuk, mahalle sakinlerinin tepkisi üzerine ailesi tarafından ipi çözülerek içeri alındı.

İşkenceci annenin dehşeti Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 16 Aralık tarihinde görülen davada üvey anne Songül A.'ya yaralama, eziyet ve cinsel istismardan toplam 46 yıl hapis cezası verilmişti. Baba Akif A.'nın eve yerleştirdiğikamera tarafından kaydedilen görüntülerde üvey anne Songül A.'nın, 5 yaşındaki erkek çocuğu I.A.'ya uyguladığı şiddet yürekleri yaktı.

5 yaşındaki I.A.'yı yerden yere atan ve sürükleyen üvey anne Songül A., 7 yaşındaki kız çocuğu İ.A.'ya da aynı şiddeti uygulamaktan kaçınmadı. Altını ıslattığı gerekçesiyle 7 yaşındaki İ.A.'yı da yerden yere atarak dövmüş, baba Akif A.'nın görüntüleri izlemesi ve şikayetçi olması sonrasında tutuklanan üvey anne "Benim de o zamanlar psikolojik sorunlarım vardı. Ben de eziyet gördüm. Çocuklara eziyet ettiğim için pişmanım" diye ifade vermişti.

Engelli çocuklara işkence yapıp, kahkahalar attılar

Bu görüntülerde geçen yıl, Kocaeli’nde bulunan bir gençlik eğitim ve rehabilitasyon merkezinde çekildi.

Eğitim ve nehabilitasyon merkezinde çekilen görüntülerde, yaramazlık yapan engelli çocukların elbiseleri ile banyoya sokulduğu, önce sıcak ardından soğuk su ile yıkandığı görülüyor. Bir başka görüntüde ise kadın eğitmenin yere yatırdığı engelli bir çocuğun boğazını sıkması, tokat atması ve tehdit etmesi yer alıyor. Çocuklara yapılan kötü muameleyi diğer çalışanlar ise kahkaha atarak izliyor. (İHA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler