HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üsküdar'da polis bahçeye uyuşturucu atanları arıyor

Üsküdar'da mangal yaparken ete baharat yerine uyuşturucu madde karıştırılması iddiasıyla ilgili polis, evin bahçesine uyuşturucuyu kim ya da kimlerin attığını tespit etmek için çalışma başlattı.

Üsküdar'da polis bahçeye uyuşturucu atanları arıyor

Olayın yaşandığı sokakta oturan Kerim Alcan isimli vatandaş, olayın çok acı olduğunu belirterek, 38 yıldır aynı mahallede yaşadığını ve çevrede uyuşturucu kullananlar olduğunun bilindiğini anlattı.

Alcan, "Ete karıştırdığı maddeyi bahçeden bulmuş, herhalde kekik olduğunu sanmış. Zehirlenenler iyileşmiş, enişteleri hayatını kaybetti. Aileyle görüştüm başsağlığı diledim. 52 yaşındayım, 38 senedir burada yaşıyorum. Mahallede uyuşturucu kullananlar olduğunu biliyorum ama bahçeye kimin attığını bilmiyorum. Kimsenin günahını alamam." diye konuştu.

MAHALLEDE UYUŞTURUCU SATANLAR DA ÇOK

Izgarayı yapan Aysel K.'nin eşi Cuma K. ise yemekten sonra 10 kişinin fenalaştığını ve ambulanslarla hastaneye kaldırıldıklarını aktardı. Cuma K. "Bacanağım hayatını kaybetti. Doktorlar uyuşturucuya bağlı kalp krizi dedi. Olayla ilgili her şeyi polise verdim. Yaşananlardan dolayı çok üzgünüm. Bizim mahallede uyuşturucu satanlar da içenler de çok ama biz neye benzediğini bilmiyoruz." dedi.

EVİNİN BAHÇESİNDE BULDU IZGARALIK ETE KARIŞTIRDI

Polis bahçeye poşet içindeki uyuşturucu maddeyi kim ya da kimlerin attığını belirlemek için çalışma başlattı.

OLAY NASIL GELİŞTİ?

İstanbul’da ev sahibinin bahçesinde bulduğu bonzaiyi kekik sanıp, mangalda pişirdiği ete koyması sonucu 9 kişi zehirlendi. Ev sahibinin eniştesi yaşamını yitirdi.

Yavuztürk Mahallesi'nde yaşayan Aysel K. ve eşi Cuma K., Ankara'dan gelen kardeşi ve diğer yakınları için mangal hazırlığına girdi. Aysel K., bahçede çalı çırpı toplarken yerdeki bir poşet dikkatini çekti. İçi bonzai dolu poşeti açan Aysel K., dağ kekiği sandığı uyuşturucu maddeyi bir kavanoza boşalttı. Mangal için hazırladığı etleri de dağ kekiği sandığı bonzai ile terbiyeledi. Ardından tüm eti mangalda pişirdi. Aysel K.'nin gelini Yeliz D. dışındaki herkes, sofraya gelen bonzaili etlerden yedi.

Etten yiyen herkesin kısa bir süre sonra boş boş bakmaya ve garip davranmaya başladığını gören Yeliz D., "Başım dönüyor" diyen eşini hava almaya çıkardı. Tekrar sofraya döndüğünde ise herkesin sabit durmakta zorlandığını ve anlamsız hareketlerde bulunduğunu fark etti. Yeliz D. hemen 112 Acil Servisi'ni aradı. Olay yerine gelen ambulanslar zehirlenen Aysel K., Cuma K., Sare S., Erhan D., Bayram A., Hatice A., Serdar A., Nevzat A., Aysel A., Gürhan D.'yi hemen çevre hastanelere götürdü.

Uyuşturucu madde nedeniyle zehirlenen aile fertlerinden 55 yaşındaki enişte Bayram A. hayatını kaybetti. Aysel K. ifadesinde "Herkes teker teker bayılınca anladım ki poşetten kavanoza dağ kekiği sanarak boşalttığım şey bizi bu hale getirdi. Hemen mutfağın penceresinden tüm kavanozu attım. Sonra ben de kendimi kaybettim. Bahçeme o poşeti kim koydu bilmiyorum" dedi. Polis evin bahçesine içi bonzai dolu poşeti bırakan şahsın yakalanması için çalışma başlattı. (AA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler