HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1969 Türk Mısır’dan Türkiye’ye getirildi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, (AFAD) Mısır’da patlak veren isyanın ardından bin 969 Türk vatandaşının uçakla Mısır’dan Türkiye’ye getirildiğini açıkladı.

ANKARA (ANKA) - AFAD’dan yapılan açıklamada AFAD, Dışişleri Bakanlığı, Türk Hava Yolları ve Kızılay arasında sağlanan koordinasyon sonucu Mısır’da güvenliği olumsuz etkileyen son gelişmeler nedeniyle, bu ülkede bulunan vatandaşların tahliye çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Kahire Büyükelçiliği ve İskenderiye Başkonsolosluğunun güvenlik ekiplerini desteklemek amacıyla İçişleri Bakanlığı’nca görevlendirilen 7 güvenlik görevlisi ile Dışişleri Bakanlığı mensubu 1 kuryenin Mısır’a gönderildiği kaydedilen açıklamada Mısır’daki havalimanlarında bekleyen Türk vatandaşları için 500 kişilik kumanya ile diplomatik misyonda görevli personelin acil gıda ihtiyacını karşılamak üzere, 750 kilogramdan oluşan gıda kolisinin Kahire’ye gönderildiği belirtildi.

29 Ocak’tan itibaren Türk Hava Yolları’na ait 4 adet tarifeli uçakla 666, tahliye amaçlı görevlendirilen 6 adet uçakla bin 303 olmak üzere, toplam bin 969 vatandaşın Türkiye’ye getirdiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca bu sabah saat 9.00’da bir uçağın İskenderiye’de bulunan Türk vatandaşlarını almak üzere İstanbul’dan kalktığı bildirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler