HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2016 - KPSS Önlisans sonuçları açıklandı! KPSS sonuçları sorgula

KPSS Önlisans sonuçları açıklandı! Merakla beklenen 2016-KPSS Önlisans sonuçları konusunda beklenen haber geldi. KPSS sonuçları sorgulama linkini haberimizde bulabilirsiniz.

2016 - KPSS Önlisans sonuçları açıklandı! KPSS sonuçları sorgula

KPSS Önlisans sonuçları konusunda heyecanlı bekleyiş sona erdi. 2016 - KPSS Önlisans sonuçları için bekleyiş sürerken gelen açıklama rahat nefes aldırdı. 16 Ekim'de Önlisans mezunları ve Ortaöğretim düzeyi için gerçekleştirilen sınavın ardından adaylar KPSS Önlisans sonuçları için beklemeye geçmişti. Personel alımlarının da sürdüğü bu dönemde KPSS'den alacakları puanlara ihtiyaç duyanlar bir an önce sonuçların açıklanmasını istiyordu. KPSS sınav sonuçları ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'nden adaylarla paylaşılaşıldı.

ÖSYM tarafından Ekim ayının ortasında gerçekleştirilen sınavın ardından geçen süreye rağmen sonuçların açıklanmaması adayları meraklandırmıştı. Adaylar büyük bir heyecan içerisinde sonuçları beklerken, KPSS Önlisans sonuçları az önce açıklandı! Adaylar sınav sonuçlarına aşağıda bulunan linkten ulaşabiliyorlar. Öte yandan ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'nde paylaşılacak sonuçlar aynı zamanda ÖSYM Mobil uygulamasından da görüntülenebiliyor.

ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi için tıklayın

KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Daha önce de dediğimiz gibi sonuçlar ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'nden adaylarla paylaşıldı. Yine ÖSYM Mobil uygulamasını android ya da iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonuna indiren adaylar sonuçları buradan görebiliyor. ÖSYM'nin sitesinden sonuçları öğrenmek istediğinizde T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girmeniz yeterli olacaktır. Mobil uygulamada ise ilk girişin ardından yeniden giriş yapmanız gerekmemektedir.

ÖSYM'DEN KPSS AÇIKLAMASI

ÖSYM'den yapılan açıklamada, "16 Ekim 2016 tarihinde ön lisans düzeyinde uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavı’na (2016-KPSS Ön Lisans) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup; Genel Kültür Testinin Temel Soru Kitapçığında yer alan 12. sorusunun iptal edilmesine karar verilmiştir. İptal edilmiş olan soru, ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilerek 2016-KPSS Ön Lisans değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Sınav sonuçları, 8 Kasım 2016 tarihinde saat 16:30’dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacak olup adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Adaylara saygıyla duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NDAN PERSONEL ALIMI AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan 2017 yılına dair kamuya personel alımlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Müezzinoğlu, hükümetin “personel alımları”nda cimri olacağını dile getirmesi dikkat çekti. Bakanlıkların istedikleri memur alımlarında ihtiyaç kadrosunu en asgari şeklinde değendireceklerini söyledi. Müezzinoğlu “Önemli olan istihdam alanı yaratmak. Dünya, koşullar hızla gelişiyor. Geçici süreli çalışmalar, esnek çalışmalar, annelere çocuğunu 6 yaşında kadar olan dönemde yarı zamanlı çalışma ihtiyacı var. Bir de istihdam talebi olanlar kısa ve farklı zamanlı talepleri var. Bütün bunları buluşturmalıyız. İş güvencesi sigortasında sorumluluklar özel istihdam bürolarında ve gerekirse bizim denetimimizde. Kiralık işçi tanımlamasını doğru bulmuyorum. Önemli olan emek hak ve hukukunu koruyabilmek. Emeği şu kalıplarda olacak demek mümkün değil. Kamuoyunun algısında, mağdur olunacak denmesi doğru olmaz. Bizim görevimiz o istihdamın hak ve hukukunun korunduğu bir sistemi koymak. Bir de böyle anlamsız yıpratıcı şekilde söylememeliyiz. Alınteri kutsaldır. İşe girdiniz, bu, işin sahibiyim gibi bir alan değil. Mesela işveren önümüzdeki 8 ay süresince şu kadar elemana ihtiyacım var deyip istihdam bürosuna gidiyor. Tabii ki hakkı hukuku korunarak olacak işçinin” açıklamasında bulundu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler