HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2023 ilk teravih namazı ne zaman, saat kaçta? Teravih namazı nasıl kılınır? Diyanet 2023 imsakiyesi

Ramazan ayına sayılı günler kala teravih namazı hakkında araştırmalar da hız kazandı. İlk teravih namazı ne zaman? Teravih namazı nasıl kılınır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Diyanet tarafından paylaşılan Ramazan İmsakiyesi ile iftar, sahur, imsak vakitleri belli olurken ilk teravih 2023 tarihi ve saati de ortaya çıktı. Peki, 2023 ilk teravih namazı ne zaman, saat kaçta? Teravih namazı nasıl kılınır? İşte Diyanet 2023 imsakiyesi...

2023 ilk teravih namazı ne zaman, saat kaçta? Teravih namazı nasıl kılınır? Diyanet 2023 imsakiyesi

İlk teravih namazı saati ve teravih namazı kılınışı internette araştırılıyor. İlk teravih namazı ile Ramazan ayı başlayacak. Bilindiği üzere teravih namazı sünnet-i müekkede kabul edilir ve cemaatle ya da tek başına 20 rekat kılınır. Diyanet, Cemaat ile kılınmasının daha makbul olduğunu belirtmiştir. Her iki rekatta ara verilebilir ya da her dört rekatta ara verilerek kılınabilmektedir. Peki 2023 ilk teravih namazı ne zaman, saat kaçta? Teravih namazı nasıl kılınır? Ayrıntılar haberimizde...

2023 İLK TERAVİH NAMAZI NE ZAMAN?

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte teravih namazının ilk kılınacağı tarih merak konusu oldu. Ramazan ayında her gece kılınan teravih nafile namazdır. Yatsı namazından sonra kılınır. İlk teravih namazı 22 Mart Çarşamba günü kılınacak.

teravih-namazini-20-rekat-kilmak-sart-mi-teravih-14837691_2844_amp

TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR?

İlk önce yatsı namazının sünneti kılınır ardından yatsı namazının farzı kılınır. Farzın ardından yatsı namazının son 2 rekat sünneti kılınır.

Diyanet İşleri Başkanlığı teravih namazlarının 2'şer rekat olarak kılınmasını tavsiye etmişse de 4'er rekat olarak da kılınmaktadır.

Niyet:

Euzü Besmele çekilerek teravih namazına niyet edilir. “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için teravih namazını kılmaya.” Sonra tekbir alınır ve eller bağlanır.

  1. Rekat

Sırasıyla "Sübhaneke duası" okunur, "Euzü besmele" çekilerek "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okunur. Rüku ve secde yapılır.

  1. Rekat

"Besmele, Fatiha ve zammı sure" okunur rüku ve secde yapılır ardından tahiyyata oturulur. İki rekat şeklinde kılınacaksa "Tahiyyat duası, Salli-Barik dualarıyla Rabbena duaları" okunur ve selam verilir. Eğer 4'er rekat olarak kılınacaksa ilk tahiyyata oturulduğunda "Tahiyyat duası ve Salli, Barik duaları" okunur sonra üçüncü rekata kalkılır.

ayasofya-camii-aa-1803494_2

  1. Rekat

"Sübhaneke", "Euzü besmele, Fatiha ve zammı sure" okunur, rüku ve secdenin ardından dördüncü rekata kalkılır.

  1. Rekat

"Besmele, Fatiha ve zammı sure" okunur, rüku secde yapılırak oturulur. Bu oturuşta "Tahiyyat duası, Salli-Barik ve Rabbena duaları"ı okunduktan sonra sağ ve sol tarafa selam verilir. Teravih namazı toplam kaç rekat kılınacaksa rekatlarda sıralama bu şekilde devam eder.

Teravih namazının ardından vitir namazı kılınır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler