HABER

2024 Babalar Günü ne zaman? 2024 Babalar Günü hangi güne denk geliyor? Babalar Günü'nün tarihçesi ve önemi

Haziran ayının gelmesiyle birlikte Babalar Günü kutlamaları için hazırlıklar başlar. Çocuklar, her zor dönemde yanlarında olan ve onlara destek olan babalarına teşekkürlerini hediyelerle ifade etmek için kutlama planları yaparlar. Babalar Günü tarihine göre hareket edecek olanlar ise araştırma yapmaya başlar. Peki, 2024 babalar Günü ne zaman?

2024 Babalar Günü ne zaman? 2024 Babalar Günü hangi güne denk geliyor? Babalar Günü'nün tarihçesi ve önemi

İçindekiler

  • 2024 Babalar Günü ne zaman?
  • 2024 Babalar Günü hangi güne denk geliyor?
  • Babalar Günü'nde ne yapılır?
  • Babalar Günü tarihçesi

Babalar Günü, babaların ailedeki rollerini ve katkılarını onurlandırmak adına kutlanan önemli bir gündür. Babalar Günü, aile bireylerinin bir araya gelmesi, ailecek zaman geçirmesi ve birbirlerine olan sevgilerini ifade etmeleri için pek çok aile tarafından harika bir fırsat olarak görülür. Bu tarz özel günler, ailelerinin birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdiğinden oldukça önemlidir. Dolayısıyla Babalar Günü, her sene coşku ve yoğun duygular ile birlikte kutlanan özel günler arasında yer alır. Babalar Günü hediyesi için araştırmalara başlayanlar, siparişlerini Babalar Günü'ne denk getirmek isterler. Bu yüzden Babalar Günü'nün ne zaman olduğunu ve hangi güne denk geldiğini merak ederler.

2024 Babalar Günü ne zaman?

Babalar Günü her sene haziran ayının üçüncü pazar gününde kutlanır.

Babalar Günü tarihi, coşkusu ve bıraktığı etki her yerde aynıdır. Genellikle bütün ülkelerde bu özel gün, babalara hediye verilmesini ve çeşitli etkinliklerin düzenlenmesini içerir.

2024 Babalar Günü hangi güne denk geliyor?

Çoğu kişi Babalar Günü ne zaman sorusunun yanıtını almak adına internette arama yapar. Bu özel gün için, Babalar Günü 2024 yılında hangi güne denk geliyor sorusunun yanıtı da merak edilir.

Pek çok ülkede Babalar Günü 2024 Haziran ayının 16. günündedir. Yani 16 Haziran 2024 Pazar günüdür. Babalar Günü tarihini arayanlar bu günü unutmamalıdır. Hediye almak isteyenlerin ise hazırlıklarını bu tarihe göre yapmaları önemlidir.

Babalar Günü'nde ne yapılır?

Babalara adanan bu özel günde, onun ilgi duyduğu bir etkinlik yapılabilir veya sevdiği bir yemek hazırlanabilir. 2024 yılında 16 Haziran 2024 Pazar gününe denk gelen Babalar Günü, yaz mevsiminde olacağı için bir piknik organize edilebilir veya güzel bir yürüyüş planlanabilir.

Aslında Babalar Günü'nü kutlamak için belirli bir tarih gerekmez; ancak yine de bu özel günde, çocuklarını her zaman destekleyen ve sevgisi ölçülemeyen babaları mutlu etmek oldukça önem verilen bir konudur.

Bu özel günü atlamak istemeyenler 2024 Babalar Günü tarihini de araştırmaya başlar. Bu kapsamda araştırılan diğer bir konu ise babalar Günü tarihçesidir.

Babalar Günü tarihçesi

2024 yılı Babalar Günü yaklaşınca Babalar Günü'nün tarihçesi de merak edilmeye başlanır. Babalar Günü önemi araştırıldığında, karşımıza Amerikan İç Savaşı gazisi olan Sonora Smart Dodd çıkar.

Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Babasının annesinin yokluğunda 6 çocuğunu tek başına büyütmesi Dodd'u bu düşünceye yönlendirmişti.

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlandı. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları destekledi, ancak resmî olarak Babalar Günü ilan etmedi. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazar gününün Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımladı. 1972 yılında ise başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü ABD'de resmî tatil ilan edildi. Babalar Günü, İspanya ve Portekiz gibi katolik inancına sahip ülkelerde, 19 Mart Aziz Joseph dini bayramında kutlanırken, Türkiye ve ABD gibi pek çok ülkede ise haziran ayının üçüncü pazar gününde kutlanmaktadır.

En Çok Aranan Haberler