Bencil Haberleri

Hepsi doğuştan kibirli! Burnu Kaf dağında olan burçlar belli oldu

Bazı kişiler, çevresindeki insanlara birçok konuda kök söktürebiliyor. Her şeyin en iyisini, kendilerinin yaptığını düşünenler kibirli addediliyor. Astrolojiye göre bazı burçlar bencil olmalarıyla biliniyor. İşte burnu Kaf dağında olan o 4 burç...

Kadin 2023-07-17 13:49:31

30 yaşında 9 çocuğu olan dünyanın en doğurgan annesi! Kız çocuk istediğim için bencil olduğumu söylüyorlar

Günümüzde evliliklerin ileri yaşlarda gerçekleşmesi ve zararlı alışkanlıklar nedeniyle çocuk sahibi olmak çok daha zor duruma geldi. Birçok çift çocuğu olsun diye tüp bebek gibi çeşitli tedavilere başvuruyor. Ancak bazı kişilerin oldukça doğurgan olduğu görülüyor. Amerika'da yaşayan 30 yaşındaki bir kadın 10. çocuğuna sahip olmak istediğini açıkladığı için bencil ilan edildi.

Kadin 2023-04-25 14:07:29

Cilt bakım maskesi büyük tepki topladı: Bencil ve delisin!

Cilt bakımı özellikle kadınlar için büyük önem taşıyor. Daha sıkı ve parlak bir cilde sahip olmak, cilt kusurlarını gidermek için çeşitli bakım ürünleri uygulanıyor ve maskeler yapılıyor. İlginç cilt bakım maskelerin etkileri merak uyandırabiliyor. Instagram'da yaptığı cilt maskesini kullanan kadın kullandığı malzeme nedeniyle tepkilerin hedefi oldu.

Kadin 2022-12-25 17:33:21

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ve AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım, Erzincan'da Kıbrıs gazileriyle buluştu:

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: - "Cumhurbaşkanı Erdoğan, hep 'Kıbrıs'ta eğer adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm olacaksa işte onun için bu mesele egemen eşit temelli olması gerekmektedir.' demiştir. Bu siyaseti sonuna kadar götürmenin kararlılığı içerisindeyiz" - "Onlar (Rumlar) şu anda tek başlarına. Güya, 'Türkiye Cumhuriyeti garantör ülke değil. Kıbrıs Türk halkı, Kıbrıs adasının kurucu bir ortağı değil' şeklindeki bencil anlayışlarıyla şu anda Kıbrıs etrafındaki karbon zenginliklerini tek başına araştırma çalışmaları içerisinde, uluslararası hukuka bana göre yanlış yaparaktan dengeleri alt üst etmiş ve Kıbrıs'tan istikrarsızlığın yegane sorumlularıdırlar"

Yurthaber 2022-10-09 21:05:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜGVA 5. Olağan Genel Kurulunda konuştu: (2)

"Gençler, ben size inanıyorum. Size güveniyorum. Sizin ufkunuz ve hayalleriniz vizyonumuzu genişletiyor. Sizlerin sadakati ve samimiyeti saflarımızı sıklaştırıyor" - "Siyasi parti tabelası arkasına gizlenmiş, fitne yuvalarında kandırdıkları gençlerimizi bölücü örgütün elebaşlarına, Kandil'deki terör baronlarının sinsi emellerine kurban ettiler. Bunun için biz, sorumluluk üstlendiğimiz her yerde ve her vakit attığımız adımları, gençlerinizle birlikte planladık ve hayata geçirdik" - "Demokrasi diyenlerin maskeleri inince, altından barbar suratları çıktı. Özgürlük diyenlerin maskeleri inince, altından faşist suratları belirdi. Hak, hukuk diyenlerin maskeleri inince, altından zalim suratları fırladı. Hoşgörü, çoğulculuk, öteki diyenlerin maskeleri inince altından bencil suratları görüldü. Biz, insanlığın tüm birikimi gibi demokrasiye de özgürlüklere de hak ve hukuka da hoşgörüye de sahip çıkmayı elbette sürdüreceğiz"

Yurthaber 09-10-22 19:39

Son dakika: MSB'den NATO'ya '30 Ağustos' tepkisi: Kabul edilemez

Son dakika haberine göre, NATO Müttefik Kara Komutanlığının 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladığı, ardından da sildiği gönderiyle ilgili Milli Savunma Bakanlığından açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "NATO Müttefik Kara Komutanlığının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutladığı sosyal medya paylaşımını, bir başka NATO üyesinin bencil ve şımarık tavrı üzerine iradesini devretmek anlamına gelecek şekilde kaldırması kabul edilemez." ifadelerine yer verildi.

Haber 02-09-22 20:25

Bencil eş anlamlısı nedir? Bencilin eş anlamlısı kelime ve cümle içinde örnek kullanım

Eş anlamlı kelimler cümle içinde yer değiştikleri zaman anlamda hiçbir bozulma ya da değişiklik meydana gelmez. Sözcüklerin anlamları birbirleriyle aynı oldukları için cümlenin içindeki kullanımları da anlamı bozmaz. Bencil kelimesinin eş anlamlısı nedir? Bencil eş anlamlısı ve cümle içinde kullanım örnekleri...

Egitim 04-08-22 16:03

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten AP'ye sert tepki: Bencil bir yaklaşım

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) raporu ile ilgili, "Eleştirdiği konularda Türkiye ile demokratik dayanışma üretmek yerine sadece eleştiri yapan bir yaklaşım sağlıklı değildir" ifadelerini kullandı.

Haber 08-06-22 18:19

Bencil ne demek? Bencil kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Lisanlar, kültürler gibi birbirlerinden etkilenen değerlerdir. Yaşanan etkileşimler sonucu kullanılmaya başlanan sözcükler ise Türkçedeki kelimelerin artışını beraberinde getirir. Bu durum dilbilimcilerin, Türkçeye katılmak istenen kelimeler ile ilgili araştırma yaparak dilimize uyarlanması sürecini doğurur. Bencil kelimesi de tüm kelimeler gibi Türk Dil Kurumu'nda görev alan yetkililer tarafından araştırılmıştır. Bencil ne demektir?

Egitim 17-05-22 20:29

Bencil olmak ne demek? Bencil olmak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, belirli durumları çarpıcı bir şekilde ifade eden kalıplaşmış sözlerdir. Birleşik fiiller de yeni bir anlam kazanarak kalıplaşmış bir ifade sunarlar. Ancak bu sözler geçmiş zamanlarda ortaya çıktığı için günümüzde bazılarını anlamak zordur. Bazıları ise ilk duyulduğu andan itibaren anlamını ortaya serer. Kalıplaşmış ifadelerden biri olan Bencil olmak ne demektir? Bencil olmak, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 17:34

Kardeşinin anne sütünü istedi vermeyince deliye döndü! Sebebi şaşırttı

6 aylık hamile bir kadın emzirme sorunları yaşıyordu ve gününün büyük bir kısmını bebği için süt pomplamakla geçiriyordu. Bebek bekleyen kız kardeşinin doğacak bebeği için sabun yapmak amacıyla sütünün bir kısmını istemesi üzerine araları açıldı. Kız kardeşi onu "bencil" olmakla suçladı. genç kadın her ne kadar yaptığının doğru olduğunu düşünse de, hikayelerini takipçileriyle paylaşarak onay almak istedi.

Trend 09-05-22 15:03

Cinsel ilişkiden zevk almanın yolları! Haz noktaları...

Uzmanlar karşılıklı olarak verim alınabilecek cinsel ilişki deneyimi için çiftlerin dikkat etmesi gereken önemli hususları açıkladı. Doyumu yüksek bir cinsel ilişki deneyimi için kişinin bedenini tanımasının çok önemli olduğunu vurguluyorlar. Cinsel ilişki esnasında bencil olmamanın çok önemli olduğunu söyleyen uzmanlar karşılıklı konuşmanın çok önemli olduğunu belirtiyorlar.

Haber 24-02-22 16:10

Yargıtay'dan dikkat çeken karar! Cimri olmak boşanma sebebi

Bir boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay, aşırı bencil ve cimri olmayı boşanma sebebi saydı. Yüksek Mahkeme, cimri kocanın hakaretine maruz kalan kadına manevi tazminat ödenmesi gerektiğine hükmetti.

Haber 01-04-21 10:10

Koronavirüs tedbirleri panik duygusunu tetikleyebilir

Koronavirüs önlemleri için devreye sokulan kısıtlamaların insanda panik duygusu yaratabileceğini söyleyen Dr. Beyza Tepe, kişilerin yapmaları zor bir durumla karşılaştıklarında küçümseme ya da büyütme eğilimine gireceğini söyledi. Sosyalleşmenin azaltılmasına yönelik mesaj vermenin yanlış olduğunu söyleyen Tepe, koronavirüsün yayılmasının altında bencil düşünmenin yattığına dikkat çekti. İşte detaylar...

Haber 18-11-20 10:08

Vatandaşın maske takmayanlara sitemi: Maske takmayanlar bencil

Taksim’de drone ile maske ve sosyal mesafe uyarısı yapıldı.

Haber 27-09-20 16:51

Özel çocuklara belediyeden özel hizmet

Yozgat'ın Sorgun ilçe belediyesi, kurduğu özel eğitim merkezinde özel çocuklara terapi imkanı sunuyor - Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci: - "Özel çocuklarımızın hem zamanlarını iyi değerlendirmeleri hem de toplumla kaynaşmaları, becerilerini artırmaları noktasında belediye olarak faaliyetler yürütüyoruz" - Çocuğu terapi gören anne Ayşe Özdemir: - "2 aydır çocuklarımız ev dışında sosyal faaliyetlerle ilgileniyor, spor yapıyor, jimnastik eğitimi alıyor, resim dersi etkinliklerine katılarak sosyalleşiyor. Gelişim sağlıyor, hiperaktifliği gitti, insanlara daha yaklaşımcı oldular. Evde çocuklar daha bencil ve hırçındı" - Anne Hatice Ceylan: - "Çocuklarımızın iyi eğitim alıp anne babasız, kendi ayakları üzerinde durabilecek, kendilerini idare edebilecek hale gelmelerini çok istiyoruz"

Yurthaber 27-09-20 11:08

Dışişleri Bakanlığı'ndan Avrupa Parlamentosu'na tepki: Birçok yönüyle kabul edilemez

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda sırf AB üyelik dayanışması adına ve bazı üye ülkelerin bencil çıkar arayışlarına hizmet amacıyla kabul edilen gerçeklerden uzak 17 Eylül 2020 tarihli tavsiye kararı, birçok yönüyle kabul edilemezdir." denildi.

Haber 17-09-20 20:07

Milli Savunma Bakanı Akar, AA Editör Masası'na konuk oldu: (4)

"(Ege'deki sorunlar) Biz konuşmaktan yanayız. Gelin konuşalım. Diyaloğa açığız, barış, huzur istiyoruz ama hakkımızı, hukukumuzu da istiyoruz" - "Önümüzdeki günlerde Yunan mevkidaşlarımız karar verirlerse, biz onları burada ağırlamaktan memnuniyet duyarız" - "Kendi sınırlarımızda kalmak kaydıyla hakkımızı, hukukumuzu istiyoruz, diğer taraftan da bir damla suyunu dahi vermeyiz, hakkımızı yedirmeyiz" - "83 milyonluk Türkiye'nin hiç hakkı yok mu? Bu kadar yanlış, tek yanlı, bencil bir yaklaşım kendilerine de Yunan halkına da zarar veriyor"

Yurthaber 27-08-20 13:12

Milli Savunma Bakanı Akar, AA Editör Masası'na konuk oldu: (4)

"(Ege'deki sorunlar) Biz konuşmaktan yanayız. Gelin konuşalım. Diyaloğa açığız, barış, huzur istiyoruz ama hakkımızı, hukukumuzu da istiyoruz" - "Önümüzdeki günlerde Yunan mevkidaşlarımız karar verirlerse, biz onları burada ağırlamaktan memnuniyet duyarız" - "Kendi sınırlarımızda kalmak kaydıyla hakkımızı, hukukumuzu istiyoruz, diğer taraftan da bir damla suyunu dahi vermeyiz, hakkımızı yedirmeyiz" - "83 milyonluk Türkiye'nin hiç hakkı yok mu? Bu kadar yanlış, tek yanlı, bencil bir yaklaşım kendilerine de Yunan halkına da zarar veriyor"

Yurthaber 27-08-20 13:12

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Yunanistan'a çok sert Doğu Akdeniz mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin kimsenin toprağında, hakkında, hukukunda, sınırlarının ötesinde gözü olmadığını belirterek, "Yunanistan'ın Ege ve Akdeniz'de hukuk tanımaz, sadece kendi hak ve hukukunu gözeten bencil tavrı ise hiç uygun değildir. Türkiye'nin tüm faaliyetleri uluslararası hukuka uygun ve ahlakidir" dedi.

Haber 12-08-20 20:44

ABD'de yasağa rağmen salonunu açan kuaför, mahkemede özür dilemeyi reddetti, bir hafta hapis cezası aldı

Texas eyaletinde, koronavirüs salgınında yasağa rağmen salonunu açan bir kuaför, mahkemede "Bencil davrandığınızı kabul ederseniz, hapse girmeyeceksiniz" diyen yargıca "Kusura bakmayın ama çocuklarımın karnını doyurmak bencillik değil" yanıtını verdi ve bir hafta hapis cezası aldı.

Haber 07-05-20 10:24

Bella Hadid D vitamini için bahçesinde güneşlendi

"Bencil olma" uyarısında bulunan Bella Hadid, koronavirüs salgınına karşı takipçilerine sık sık evde kalmaları gerektiğini söylüyor. Hadid son olarak beyaz bikinisiyle güneşlenirken pozlarını paylaştı.

Magazin 30-03-20 10:21

Bella Hadid'ten 'evde kal' çağrısı

Dünyaca ünlü model Bella Hadid, sosyal medya hesabından tüm dünyayı tehdit eden koronavirüse karşı 'evde kal' çağrısında bulundu. Hadid, ayna karşısında verdiği pozuna, "Bencil olma" ifadelerini kullandı.

Magazin 21-03-20 14:33

Kocaeli'de 5 oyun tiyatroseverlerle buluşacak

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, bu ayın son haftasında "Günün Çorbası", "Otobüs Durağında Üç Bencil", "Oyalananlar", "İlerleme" ile "Fareler ve İnsanlar"oyunlarını sahneleyecek

Magazin 17-01-20 10:38

Kocaeli'de 4 oyun tiyatroseverlerle buluşacak

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yılın son haftasında "Günün Çorbası", "Otobüs Durağında Üç Bencil", "Oyalananlar" ve "İlerleme" oyunlarını sahneleyecek

Magazin 21-12-19 09:50

Kocaeli'de 4 oyun tiyatroseverlerle buluşacak

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, ayın üçüncü haftasında "Günün Çorbası", "Otobüs Durağında Üç Bencil", "Kurdele ya da Artı Sonsuz" ve "İlerleme" oyunlarını sahneleyecek

Yurthaber 14-12-19 12:00

Kocaeli'de 3 oyun tiyatroseverlerle buluşacak

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarınca, aralık ayının ikinci haftasında "Otobüs Durağında Üç Bencil", "Macbeth" ve "Kurdele ya da Artı Sonsuz" oyunları sahnelenecek

Magazin 10-12-19 09:21

Anlık haz için her yolu deneyebilirler!

Ordu'da balerin Ceren Özdemir’i takip ederek evinin önünde bıçaklayarak öldüren katil zanlısı Özgür Arduç, cinayeti soğukkanlılıkla anlattı ve yaptıklarından pişman olmadığını söyledi. Uzmanlar katil zanlısının “psikopat” denilen antisosyal kişilik bozukluğuna sahip olabileceğini belirtiyor. Dışarıdan kibar ve nazik görünen bu kişilerin, empati duygusu gelişmeyen, bencil olan, suçluluk ve pişmanlık hissetmeyen kişiler olduğu ifade ediliyor.

Trend 06-12-19 11:00

Kocaeli'de 3 oyun tiyatroseverlerle buluşacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarınca, "Oyalananlar", "Minik Bulut Minnak" ve "Otobüs Durağında Üç Bencil" oyunları sahnelenecek

Yurthaber 29-11-19 11:34

Kadın dizisinde Sarp'a ne oldu? Bahar'a büyük şok! Kadın 67. yeni bölüm 3. fragmanı izle!

Kadın dizisinin 67. yeni bölümünden 3. fragman yayınlandı. Fox'un sevilen Kadın'ın yeni bölüm fragmanında, Bahar'ın "Bir insan nasıl bu kadar kötü, bu kadar bencil olabilir? Bir insan birinin kamp yapmadığını sevmediğini bildiği halde, kamp yapmaya ikna edip nasıl ölür?" sözleri dikkat çekiyor. Hastanede yeniden yakınlaşan Bahar, yanında yatan Sarp'ı hareketsiz görünce şok yaşıyor. Peki Kadın dizisinde Sarp öldü mü? Bahar ve Sarp'ın kamp anları hayal mi? İşte Kadın 67. yeni bölüm fragmanı.

Magazin 15-10-19 03:09

Aile içi şiddeti 'uzlaşma kültürü' ile yenebiliriz

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci: - "Çocuklarımızda küçük yaşlardan itibaren bir uzlaşma kültürünü, fedakarlık, feragat, birlikte yaşama kültürünü, birbirlerinin hatırı için kendilerinin bazı isteklerinden vazgeçebilme kültürünü yerleştirmemiz lazım. Bunu çocuklukta yapamazsak, nikah öncesi bir eğitimle, en azından bir danışmanlıkla bunu yapmazsak bu sorunun üstesinden gelemeyiz" - Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Musa Taşdelen: - "Aile ortamı bencilliği kaldırmaz, dayanışma ortamına ihtiyaç duyar. Yeni nesiller daha bireyci ve bencil yetişiyor, popüler kültür bireyciliği ve bencilliği besliyor. Çocuklarımız popüler kültürün karşısında yalnız kalmamalı. Onlara sorumluluk duygusu kazandırılmalı. Aile ve okul bu konuda iş birliği halinde olmalı"

Yurthaber 11-09-19 11:04

Aile içi şiddeti 'uzlaşma kültürü' ile yenebiliriz

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci: - "Çocuklarımızda küçük yaşlardan itibaren bir uzlaşma kültürünü, fedakarlık, feragat, birlikte yaşama kültürünü, birbirlerinin hatırı için kendilerinin bazı isteklerinden vazgeçebilme kültürünü yerleştirmemiz lazım. Bunu çocuklukta yapamazsak, nikah öncesi bir eğitimle, en azından bir danışmanlıkla bunu yapmazsak bu sorunun üstesinden gelemeyiz" - Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Musa Taşdelen: - "Aile ortamı bencilliği kaldırmaz, dayanışma ortamına ihtiyaç duyar. Yeni nesiller daha bireyci ve bencil yetişiyor, popüler kültür bireyciliği ve bencilliği besliyor. Çocuklarımız popüler kültürün karşısında yalnız kalmamalı. Onlara sorumluluk duygusu kazandırılmalı. Aile ve okul bu konuda iş birliği halinde olmalı"

Haber 11-09-19 11:04

Kartal AİHL'de 2019-2020 eğitim öğretim yılı açılış töreni

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanvekili Bilal Erdoğan: - "(Kartal AİHL öğrencilerine) Hayatınızı sadece kendiniz için yaşamayacaksınız. Hangi eğitim, hangi kariyer yolunu seçerseniz seçin kendinizden başka insanlarla ilgili derdiniz olacak. Ne olursunuz bencil, kibirli olmayın. İnşallah mezun arkadaşlarımız, öğretmenlerimiz böyle olabilmeniz için sizlere çok iyi örnekler olurlar. Siz de hayatınızı hakkıyla yaşarsınız. Seçtiğiniz kariyerleri sadece para kazanmak için değil, insanlığın sorunlarına çözümler üretmek için kullanırsınız" - "Neymiş efendim, İmam Hatipler ile ilgili bu kadar konuşuyorlar, kendi çocuklarını İmam Hatip'e veriyorlar mı acaba?' diyenler var. Bugün benim bir numarayla iki numara okula başladılar. Üç numara bebeğimiz ama büyük oğlum orta okula İmam Hatip'e gidiyor. Bizler de 4 kardeş İmam Hatipli olmanın gururunu taşıdık. İnşallah sizler de çocuklarınızı İmam Hatip'e gönderirsiniz"

Haber 09-09-19 11:54

Tansiyon gittikçe artıyor! Trump'tan İran'a çok ağır sözler: Bencil ve aptallar

ABD Başkanı Donald Trump, ABD ile anlaşma yapmaması durumunda İran yönetiminin hata edeceğini savunarak, "İran ne istiyorsa yapabilir, benim için sorun yok. Zamanım çok." dedi. Trump İran ile ilgili olarak, "Eğer anlaşma yapmazlarsa demek ki sadece kendilerini düşünüyorlar. Eğer yaptıkları buysa o zaman onlar bencil ve aptallardır." ifadesini kullandı.

Haber 26-06-19 23:58

Trump'tan İran yönetimine anlaşma yapın çağrısı

ABD Başkanı Donald Trump: - İran yönetiminin kendi halkını önemsediğinden emin değilim. Eğer önemsiyorlarsa (ABD ile) anlaşma yaparlar. Eğer anlaşma yapmazlarsa demek ki sadece kendilerini düşünüyorlar. Eğer yaptıkları buysa o zaman onlar bencil ve aptallardır" - "İran ne istiyorsa yapabilir, benim için sorun yok. Zamanım çok. İran'ın ekonomisi şu anda çok kötü. Bu durumu hemen çabucak da çözebilirler, 10 yıl da sürebilir"

Haber 26-06-19 23:37

Aklınıza gelebilecek en garip şeylerle evlenmiş 13 kişi!

Aşk koşulsuz sevgidir, ırk, dil, din gözetmez, saftır ve bencil değildir, bu yüzden partneriniz bir insan olmasa bile onunla evlenmek isteyebilirsiniz. Aklınıza gelebilecek en garip şeylerle evlenmiş 13 kişi!

Trend 01-06-19 10:53

Minik GKV’liler Taş Çorbası ve Bencil Bevi İngilizce sahneledi

2018-2019 eğitim öğretim yılı yıl sonu etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu İngilizce Drama Kulübü öğrencileri tarafından ilkokul iki ve dördüncü sınıf öğrencileri tarafından İngilizce sahnelenen “Taş Çorbası-The Stone Soup ve Bencil Dev-The Selfish Giant” adlı çocuk oyunları izleyiciyle buluştu.

Yurthaber 22-05-19 10:46

YİKOB'un kapasitesinin güçlendirilmesi için teknik yardım projesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: - "YİKOB'lar tüzel kişilik kazandığı 2017'de 5,2 milyar lira harcama yapıyorken bu rakam, 2018'de 9,9 milyar liraya çıkmış, yaklaşık yüzde 90 oranında artmıştır" - "Her söylem farklılığını her fikir anlaşmazlığını ambargoya dönüştüren bencil bir küresel diplomasi anlayışına karşı bugün AB projeleri noktasında sürdürülen temas, 21'inci asrın diplomasi anlayışına güzel bir örnektir ve referans değeridir"

Yurthaber 03-05-19 13:21

YİKOB'un kapasitesinin güçlendirilmesi için teknik yardım projesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: - "YİKOB'lar tüzel kişilik kazandığı 2017'de 5,2 milyar lira harcama yapıyorken bu rakam, 2018'de 9,9 milyar liraya çıkmış, yaklaşık yüzde 90 oranında artmıştır" - "Her söylem farklılığını her fikir anlaşmazlığını ambargoya dönüştüren bencil bir küresel diplomasi anlayışına karşı bugün AB projeleri noktasında sürdürülen temas, 21'inci asrın diplomasi anlayışına güzel bir örnektir ve referans değeridir"

Haber 03-05-19 13:18

36. İl Müftüleri İstişare Toplantısı sonuç bildirgesi açıklandı

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş: - "Diyanet İşleri Başkanlığımız, vatandaşlarımızın zekat, sadaka, fitre, fidye ve bağışlarını da büyük bir titizlik, duyarlılık, şeffaflık içinde, emanet bilinciyle gerçek sahiplerine ulaştırmaktadır" - "Dinin temel değerlerini ve hakikatlerini, şahsi menfaatler, dünyevi çıkarlar ve bencil arzular için kullanarak insani ve vicdani değerlerin tahrif ve tahrip olmasına yol açan din istismarı, dine ve insanlığa karşı büyük bir ihanettir. Bu gerçeğin farkında olarak Diyanet İşleri Başkanlığı, sahih bilgi ve doğru metodolojiyi merkeze alarak alanında yetkin personeliyle aziz milletimizin İslam'ı en doğru şekilde anlamasına ve yaşamasına rehberlik etmeye devam edecektir"

Yurthaber 02-05-19 18:51

36. İl Müftüleri İstişare Toplantısı sonuç bildirgesi açıklandı

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş: - "Diyanet İşleri Başkanlığımız, vatandaşlarımızın zekat, sadaka, fitre, fidye ve bağışlarını da büyük bir titizlik, duyarlılık, şeffaflık içinde, emanet bilinciyle gerçek sahiplerine ulaştırmaktadır" - "Dinin temel değerlerini ve hakikatlerini, şahsi menfaatler, dünyevi çıkarlar ve bencil arzular için kullanarak insani ve vicdani değerlerin tahrif ve tahrip olmasına yol açan din istismarı, dine ve insanlığa karşı büyük bir ihanettir. Bu gerçeğin farkında olarak Diyanet İşleri Başkanlığı, sahih bilgi ve doğru metodolojiyi merkeze alarak alanında yetkin personeliyle aziz milletimizin İslam'ı en doğru şekilde anlamasına ve yaşamasına rehberlik etmeye devam edecektir"

Haber 02-05-19 18:50

Biz bencil bir millet değiliz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: - "Biz bencil bir millet değiliz, her şeyi parayla, menfaatle düşünen bir millet asla olmadık. Biz kimsenin ülkesine fitne tohumu ekmedik, kimsenin ülkesinde terör örgütleri kurmadık, kimsenin inancıyla, değerleriyle uğraşmadık. Kimsenin ülkesini karıştırmak için planlar, tezgahlar kurmadık" - "Bugün Yeni Zelanda'dan hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği bir haber aldık. Camide ibadet eden insanları, 49 kişiyi, bir terörist şehit etti ama bildiğimiz sefil terörist profilinde değil. Dikkat edin, yaptığı işi kameraya alacak kadar sadist ama bir o kadar da profesyonel"

Haber 16-03-19 00:30

Fatih Portakal'dan sert yorum! İstifalara tepki gösterdi

CHP'de aday gösterilmeyen belediye başkan adaylarının istifa ederek başka partiye geçmelerine tepki gösteren FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, "Koltuğu kendilerine ait gören bencil bir anlayış" ifadelerini kullandı.

Haber 14-02-19 21:32

Şeyma Subaşı: Fazla enerji patlaması yaşıyor olabilirim

Acun Ilıcalı'dan boşandıktan sonra sık sık gündeme gelen Şeyma Subaşı L’officiel dergisi Aralık sayısına röportaj verdi. Şubaşı yaptığı açıklamada "Hayatta biraz da bencil olmak lazım galiba" dedi.

Magazin 12-12-18 10:46

Trump egoist, bencil bir adam ve hiçbir şey bilmiyor

Dünyaca ünlü yönetim ve pazarlama gurusu Prof. Dr. Philip Kotler: - "Trump pek çok bakımdan çelişkili bir kişi. Şu anda ABD'yi tamamen böldü. Ülkenin yarısı onu başkanlıktan indirmek ve cezalandırmak istiyor" - "Trump egoist, bencil bir adam ve hiçbir şey bilmiyor. Herhangi bir şey okumuyor ve kimseyi dinlemiyor. O bu dünyada yaşamıyor, kendi zihninde yaşıyor. Sürekli duvarlar örüyor ama insanlar paraşütlerle, dronlarla gelecek" - "ABD'li dostlarımla konuşuyorum, Paris'e gitmekten sıkıldılar. İtalya'ya da gidebilirler ama buraya gelmek istiyorlar. İstanbul çok özel bir marka ama markanızı bir satışçı gibi pazarlamanız gerekiyor" - İTO Başkanı Şekib Avdagiç: - "Türk girişimcisinin, Türk gençlerinin küresel nitelikte markalar tasarlaması için bir rüzgara ihtiyacı var. Bu rüzgarı da Mr. Kotler ile estirdiğimizi düşünüyorum"

Haber 06-12-18 11:17

ANALİZ - Mitterrand’dan Macron’a Fransa’nın milliyetçiliğe bakışı

Macron, I. Dünya Savaşı’nı bitiren ateşkesin 100. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kendisini dinleyen Trump’ı ve hegemonik politikalarını hedef aldı; “Milliyetçilik yurtseverliğe ihanettir” - Macron’a göre, Fransızlar atalarının yurtseverliğini selamlarken, halkların sadece kendi çıkarlarını ön plana alan bencil ideolojilerden uzak durmalı. Çünkü yurtseverlik, milliyetçilik olarak adlandırdığı bu tür bir ideolojinin tam tersini temsil ediyor

Haber 16-11-18 11:46

“Türkiye bencil bir rol oynamıyor”

Zambiya Dışişleri Bakanı Joseph Malanji: - “Zambiya kendisine yeni ortaklar arıyor. Türkiye bencil bir rol oynamıyor. Türkiye nasıl ekonomisini geliştirmek istiyorsa aynı şekilde Zambiya da en iyi şekilde ekonomisini geliştirebilmenin yolunu arıyor. Bu iki ülkenin de ortak çıkarına” - “Nasıl tarım ve turizmi geliştirebileceğimizin yollarını arıyoruz. Turizmi pazarlama olmadan düşünemezsiniz. Türkiye, 80 milyonluk bir nüfusa sahip. Türkiye tarım faaliyetlerini buraya kadar genişletirse, bu bizim ihracatımızda büyük bir yere sahip olabilir"

Haber 29-07-18 11:07

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik'ten Juncker'e yanıt

Bakan Ömer Çelik: - "Kültürel olarak üstten bakan, siyasal olarak bencil bakış açısından kurtulması gereken çok fazla siyasal tutum var Avrupa'da" - "İyi bir gelecek kurmak için 'ders veren' değil, 'ders almayı bilen' bir yaklaşım gerekiyor AB'ye"

Haber 05-06-18 14:48