Özışık, Kocasinan ilçesine bağlı Karakimse köyündeki bağ evinin bahçesinde verdiği iftara katılanları kapıda karşıladı.
İftar öncesi Özışık'ın Kayseri Şeker Fabrikasındaki icraatlarının anlatıldığı slayt gösterisi sunuldu. Ardından sema gösterisi yapıldı.
Kayseri ve çevre illerden çiftçiler ve ziraat odaları başkanlarının da aralarında bulunduğu 10 bin kişinin katıldığı iftarda konuşma yapan Özışık, Kayseri Şeker Fabrikasında hayata geçirdiği projeleri anlattı. Başkanlığı sırasında çiftçilerle gönül birliği yaptıklarını dile getiren Özışık, kapılarının üreticilere sonuna kadar açıldığı söyledi.
Özışık, çiftçiye kötü davranan birçok çalışanın görevine son verdiklerini ifade etti.
O dönemde büyümelerini çekemeyenlerin olduğunu savunan Özışık "30 Kasım 2010 tarihinde sabah 5.00, polis kapımıza geldi. Bize iftira attılar. 'Vedat Ali Özışık, çiftçinin hakkını yedi', 'kara para akladı' dediler. Ardından basında karalama ve itibarsızlaştırma operasyonu başlattılar. Ağalar fermanı kesmişler. Hakkımızda hüküm vermişler ama bir şeyi unuttular. Ulu Mevlamın ilahi adaletini unuttular. Ne oldu? Mahkeme kararında tüm suçlamalarda suç unsuruna rastlanmadığı için beraat yazıyordu, beraat ettik" diye konuştu.
Kendilerinden sonra gelen kayyum yönetiminin "bir önceki dönemden 600 milyon lira borç kaldığı yalanını" söylediğini iddia eden Özışık, fabrikanın kendilerinden kalan bir borcu olmadığını ifade etti. Özışık, bu söylemlerin karalama politikasının bir parçası olduğunu savundu.
Yeni yönetimin, mahkeme tarihinden bir hafta önce adaylığının engellenmesi için genel kurul kararı aldığını ifade eden Özışık, şöyle devam etti:
"Yönetim 25 Haziran 2013'de genel kurul kararı aldı. Bu tarih benim mahkememin görüleceği 2 Temmuz'un hemen öncesine denk getirildi. Hakkımdaki raporların hepsi temiz çıkmıştı. Tahliye olacağımı ağabeyleri aracılığıyla, hakimler ve savcılarla irtibatları çok iyi olduğu için haber aldılar. Ne oldu? Vedat Ali Özışık'ın tahliye kararı çıktı. Sabırla mahkeme sürecini bekledim. Yüce Türk adaletine güvendim. Şimdi diyoruz ki siz Kayseri Şeker Fabrikasının yönetimini alamayan bir örgütün üyesi olarak beni cezaevine attırdınız. Bir ekip olarak fabrikanın başına geldiniz. İddia ediyorum. Bu konuda da suç duyurularım var...
Aklandık, paklandık. Beraat kararımızı aldık, geldik. Siz de işi ehline, işi çiftçiye bırakın. Gündem seçim maddesi. Bırakın biz de genel kurulda çiftçimizle beraber sandığa gidelim. Seni mi seçecek, beni mi seçecek, görelim. Ondan sonra da yolumuza devam edelim."
Kayseri Şeker Fabrikasındaki yolsuzluk iddiasıyla açılan davanın geçen ay görülen duruşmasında, aralarında fabrikanın eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ile eski Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in de bulunduğu 156 sanık beraat etmişti. (AA)