HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çakıcı 'Türkbank Davası'ndan yargılanıyor

Hakkında "cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak" ve "Türkbank ihalesine fesat karıştırmak" suçlarından 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Alaattin Çakıcı'nın İstanbul Adliyesi'nde yargılanmasına başlandı.

Çakıcı 'Türkbank Davası'ndan yargılanıyor

Yasadışı yollardan yurtdışına çıktığı öne sürülen, Avusturya'da yakalanarak Türkiye'ye iade edilen ve hakkında "cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak" ve "Türkbank ihalesine fesat karıştırmak" suçlarından 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Alaattin Çakıcı, bugün hakim karşısına çıktı.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı, kardeşi Gencay Çakıcı ve avukatları katıldı. Kimlik tespitinin ardından duruşmanın görülmesine başlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, işadamı Korkmaz Yiğit'in, Türkbank ihalesinin lehine sonuçlanması için ihaleye giren kişi ve şirketlerle irtibata geçtiği, bunun yanında ihaleyle ilgilenen Çakıcı ile işbirliği yaptığı belirtilerek, Çakıcı'nın ihaleye girmek isteyen kişileri silahlı teşekkülün korkutucu tehdit gücünü kullanıp, ihaleden çekilmeye zorladığı belirtildi. İddianamede ayrıca, Çakıcı'nın telefonla ulaşamadığı kişilere mesaj gönderdiği, Hayyam Garipoğlu'nun yüksek pey sürmesini engellediği, tehditlerinin etkili olmadığı kişi ya da kurumlara karşı silahlı saldırılar düzenlettiği, bir şirkete karşı düzenlemeyi planladığı lav silahlı saldırının, yapacak kişinin başka bir suçtan yakalanması nedeniyle gerçekleşmediği öne sürüldü. Türkbank'ın 4 Ağustos 1998 tarihindeki ihalesinin 600 milyon dolar veren Yiğit tarafından kazanıldığı, ancak Çakıcı ile olan ilişkisinin ortaya çıktığının anlatıldığı iddianamede, zamanaşımını kesen unsurlar olduğu da dikkate alınarak, Çakıcı'nın "cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Türkbank soruşturması kapsamında, Fransız adli makamları izin vermediğinden Alaattin Çakıcı için "takipsizlik" kararı verilmişti. Ancak "çete" suçunun DGM kapsamından çıkarılması ve idamın kaldırılmasının ardından savcılık, takipsizlik kararını kaldırmış ve iade prosedürünün genişletilmesi için Fransız makamlarına başvurulmuştu. Prosedür gereği bu talebe muvafakatı sorulan Çakıcı ise izin vermediğini bildirmişti. Karagümrük Lokali baskını nedeniyle aldığı 3 yıl 4 aylık hapis cezası Yargıtay'da onanınca yurtdışına kaçan Çakıcı hakkında bu soruşturma kapsamında "gıyabi tutuklama" kararı çıkarılmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler