HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP Cumhurbaşkanı'ndan randevu istedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Büyükşehir Yasası'na ilişkin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den randevu talep ettiklerini belirtti.

Günaydın, "Eğer Cumhurbaşkanı bu yasayı onaylar ve Resmi Gazete'de yayımlanmasını sağlar ise son durumunu bir kez daha değerlendireceğiz ve anayasa yargısı seçeneğini partimizin yetkili kurullarında tartışarak gereğini yerine getireceğiz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen Büyükşehir Yasası'na ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Bu yasayla Türkiye'de 29 kentin bütünşehir ilan edildiği ifade eden Günaydın, "Türkiye'deki 2 bin 950 belediyenin bin 582'si kapatılmaktadır. AKP Hükümeti her iki belediyeden birini kapatarak belediye reformu yaptığını ileri sürmektedir" dedi.

430 beldede 14 ve 21 Ekim tarihleri arasında referandum yaptıklarına dikkat çeken Günaydın, "362 bin yurttaşımız sandığa gitti. 352 bini 'Belediyeme dokunma' dedi" diye konuştu.

Türkiye'de 34 bin 500 köy olduğuna dikkat çeken Günaydın, "15 bin 82 köy kapatılıyor. Yani AKP, her iki köyden birinin kapatıldığı bir yerel yönetim reformu yaptığını iddia ediyor" dedi.

-CHP CUMHURBAŞKANI'NDAN RANDEVU İSTEDİ-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e çağrıda bulunan Günaydın, "Lütfen incelemeden yine bir uçak merdiveninde bu tasarıyı imzalamayınız. Cumhurbaşkanı'ndan randevu talep ettik. Belediye başkanı arkadaşlarımızla beraber Cumhurbaşkanı'na gitmek ve tasarının içeriği konusundaki görüşlerimizi aktarmak istiyoruz. Cumhurbaşkanı tüm toplum kesimlerinden ve hukukçulardan ilgili sivil toplum kuruluşlarından, üniversitelerden ve barolardan görüş almalı yani TBMM'de yerine getirilmeyen danışılma süreci hiç olmazsa Cumhurbaşkanlığı katında yerine getirilmeli ve bu yasa bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade edilmelidir" dedi.

Bir basın mensubunun, "Cumhurbaşkanı yasayı onaylarsa Anayasa Mahkemesi'ne gidecek misiniz?" sorusuna da Günaydın, "Şüphesiz önce Cumhurbaşkanı'nın tutumunu görmek zorundayız ancak bu yasanın Anayasamızın 2, 3, 10, 90, 123, 126 ve 127. maddeleri bakımından anayasaya aykırılığı haklı olarak ileri sürülmektedir. Eğer Cumhurbaşkanı bu yasayı onaylar ve Resmi Gazete'de yayımlanmasını sağlar ise elbette bu hükümler açısından son durumunu bir kez daha değerlendireceğiz ve anayasa yargısı seçeneğini partimizin yetkili kurullarında tartışarak gereğini yerine getireceğiz" dedi.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler