Bozulmayan Yiyecekler Haberleri

Bugüne kadar yanlış saklamışız! Limonu böyle saklarsanız bir ay bozulmuyor

Aldığınız meyve ve sebzelerin çok hızlı bozulduğunu düşünüyorsanız onları yanlış saklıyor olabilirsiniz. Özellikle su oranı yüksek olan limon, salatalık, domates gibi sebzelerin saklanmasına ekstra dikkat etmek gerekiyor. Limonun aylarca bozulmadan saklanmasını istiyorsanız aşağıda yer alan etkili yöntemi deneyebilirsiniz.

Yemek 31-03-2023 16:12

Yiyecekler nasıl daha uzun süre bozulmadan kalabilir? Hangi yiyecek nerede ve nasıl muhafaza edilir?

Yemek sadece bir ihtiyaç değil, aynı zamanda insanlar için bir zevk kaynağı olarak görülebilir. Uzun bir günün ardından eve gidip yemeyi hayal ettiğiniz yiyeceklerin bozulmuş olduğunu görmek hayal kırıklığına neden olabilir. Ancak merak etmeyin, yiyeceklerin bozulmasını önlemenin ve raf ömrünü uzatmanın uygulaması oldukça kolay bazı yolları var.

Yemek 01-03-2023 17:55

Muzların kahverengileşmesi nasıl önlenir? Muzlar bu saklama yöntemi sayesinde haftalarca bozulmuyor

Muzlar yüksek potasyum içeriğiyle en sağlıklı meyveler arasında yer alıyor. Özellikle tatlılarda sık sık kullanılan muzlar oldukça seviliyor. Alınan muzların çabucak kararmasından ve bozulmasından şikayetçiyseniz onları yanlış saklıyor olabilirsiniz. Uygun koşullar sağlandığında muzların kahverengileşmesini önleyebilirsiniz.

Yemek 23-02-2023 11:36

Muzları 6 ay boyunca bozulmadan saklamanın yolu çok basitmiş

Muz en sevilen meyveler arasında bulunsa da erkenden bozulması can sıkıcı olabiliyor. Tatlılara oldukça yakışan muzu her mevsim tüketebilmek istesek de bu durum maalesef ki mümkün olmuyor. Ancak paylaşılan kolay bir ipucu sayesinde muzları bozulmadan 6 ay boyunca saklayabileceğinizi biliyor muydunuz?

Yemek 12-12-2022 09:54

Bozulmayan Yiyecekler

Bozulmayan Yiyecekler Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Bozulmayan Yiyecekler Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Emeklerinizi çöpe atmayın! Turşuların erkenden bozulmaması için bunlara dikkat edin

Turşu herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. Yazın alınan turşuluk malzemeler kurularak kışa hazır hale getiriliyor. Faydaları saymakla bitmeyen turşular oldukça emek verilerek yapılıyor. Ancak bazı durumlarda turşularda erkenden bozulmalar meydana gelebiliyor. Turşuların bozulmaması için püf noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Yemek 18-09-2022 11:56

Çok pahalı, bozulmasına izin vermeyin! Kırmızı meyveler uzun süre nasıl saklanır?

Tatlıların lezzetine lezzet katan meyveler arasında kırmızı meyveler bulunuyor. Ancak kırmızı meyveler oldukça lezzetli olsa da her mevsim bulunmuyor ve fiyatları giderek artıyor. Bu sebeple kırmızı meyveleri daha uzun süre muhafaza etmek gerekiyor. Kırmızı meyveleri bozulmadan saklayabilmek için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Yemek 10-08-2022 09:55