Cocuk Felci Haberleri

Sıcak havalardan bunalan ailesi çareyi klimayı açmakta buldu! 8 yaşındaki çocuk soğuktan felç geçirdi... Klimanın sıcaklığına dikkat edin

Vietnam'ın Ho Chi Minh şehrinde bir aile hava sıcaklıklarından bunalınca çareyi klimayla serinlemekte buldu. Yüksek soğuk havaya maruz kalan 8 yaşındaki ismi açıklanmayan erkek çocuğu yüz felci geçirdi. Hastanede tedavi altına alınan küçük çocuğun belirtileri 15 günlük yoğun tedavinin sonucunda azaldı.

Trend 2024-06-15 14:20:10

Serebral palsili kızının eğitimi için 7 yıldır sabahtan akşama okulda bekliyor

Çankırı'da merkeze bağlı Yukarıçavuş köyünde yaşayan 37 yaşındaki Fatma Kara, küçük yaşta serebral palsi (beyin felci) tanısı konulan 7. sınıf öğrencisi kızı Ümmü Selma ile 7 yıldır okul yollarını aşındırıyor.

Yurthaber 2024-05-10 13:42:23

Doktor tavsiyesiyle yüzmeye başlayan serebral palsili Gamze artık adım atabiliyor

Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki serebral palsili (beyin felci) Gamze Avcı, fizik tedavinin yanı sıra yüzmeyle yürüme yetisini kazandı.

Yurthaber 2024-04-30 11:09:32

Bir yıl arayla aynı hastalığa yakalandılar! 'Literatürde ilk vaka'

İstanbul'da yaşayan Lilya ve Ela Karan kardeşlere 1 buçuk yıl arayla doğduklarında dışkılarını yapamadıkları için 5 binde 1 görülen Hirschsprung (bağırsak felci) teşhisi konuldu. Tedavilerini üstlenen Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Çelebi, “Hirschsprung (bağırsak felci) hastalığında sinir içeren hücrelerin, iki kız kardeşte birden bağırsakların aynı segmentinde görülmesine litaratürde ilk kez rastladık” dedi.

Haber 2024-04-08 09:17:05

Aman dikkat kalıcı hasar bırakabiliyor! Soğuk havalarda ortaya çıkıyor... “Başvurularda artış söz konusu”

Yüz felci için uyaran uzman, “Mevsim geçişlerinde, daha çok rüzgarlı, lodoslu havalarda ortaya çıkmasını bekliyoruz. Son dönemde hava durumundaki ani düşüşler, rüzgar etkisiyle hastaların başvurularında bir artış söz konusu. Birkaç hafta önce gelen bir hastamız taksi şoförüydü, cam açık bir yolculuk sonrası yüz felci tablosuyla başvurmuştu. Çok rüzgarlı havalarda belki kulak, ağız, burun çevresini atkı, bere bu tip örtülerle kapatmak iyi olabilir. Bu hastalarda kalıcı hasar da kalabiliyor” dedi.

Kadin 20-02-24 15:25

Diyafram felci nedir? Diyafram felci nasıl ve neden olur? Diyafram felci belirtileri ve tedavisi

Diyafram felci vücutta bulunan diyafram adlı kasın normal fonksiyonlarını kaybetmesi durumunu ifade eder. Diyafram kası solunum sürecinde önemli bir rol oynar. Bu kas, akciğerlere hava girişini kontrol eder. Diyafram felci genellikle frenik sinirin hasar görmesi sonucu ortaya çıkar ve solunum sistemi üzerinde ciddi etkileri olabilir.

Haber 29-01-24 16:21

Cumartesi gecesi felcine dikkat! Sabah kalktığınızda bu belirtiler varsa... Uzmanından şaşırtan uyarı

Elin ve kolun sırt kısmına gelen radial sinirin sıkışması ile oluşan cumartesi gecesi felci ile ilgili Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Nazan Eryiğit bilgilendirmelerde bulundu. Yanlış uyku pozisyonları sonucu meydana gelen cumartesi felcinin belirtilerini sıralayan Eryiğit bu rahatsızlığın özellikle alkol tüketimi sonrası oluşabileceğini belirtti.

Haber 27-01-24 10:26

Ramsay Hunt Sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Ramsay Hunt sendromu neden olur?

Ramsay Hunt sendromu, yüz kaslarını etkileyen ve genellikle bir virüsünün neden olduğu bir enfeksiyonun komplikasyonu olarak ortaya çıkan dikkat çekici bir durumdur. Bu sendrom genellikle suçiçeği veya zona olarak bilinen hastalıkların bir sonucu olarak gelişir. Olağan dışı belirtileri ve etkileyici seyri ile bilinen Ramsay Hunt sendromu hastaları yüz felci, ağrı, kulak çınlaması ve diğer çeşitli semptomlarla karşı karşıya bırakabilir. Bu sendrom, Justin Bieber'ın hastalığı olarak da bilinir.

Haber 14-01-24 19:21

Yüz felci nedir, tedavisi nasıl yapılır? Yüz felcine ne iyi gelir?

Yüz kasları yüzün ifade ve mimiklerinden sorumlu olan karmaşık bir kas grubunu içerir. Ancak bazen çeşitli nedenlerle yüz felci gibi durumlar ortaya çıkabilir. Yüz felci, yüz kaslarının bir kısmının veya tamamının geçici veya kalıcı olarak kontrol kaybına uğraması durumunu ifade eder. Bu durum genellikle yüz sinirinin felç olması veya hasar görmesi sonucunda meydana gelir. Peki, yüz felci neden olur ve nasıl geçer?

Haber 28-11-23 15:33

Yer: Samsun! Yüz felci geçiren 10 yaşındaki çocuk bakın nasıl sağlığına kavuştu

Samsun’da gerçekleşen olay duyanları çok şaşırttı. 10 yaşındaki Haldiye Elomer yüz felci geçirdikten sonra akupunktur tedavisi ile sağlığına kavuştu. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli anestezi ve reanimasyon uzmanı Dr. Ayşegül Elbir Şahin "Hasta özellikle ilk 6 aylık dönemde bize başvurursa cevap çok daha güzel oluyor." dedi ve detayları anlattı.

Kadin 07-11-23 15:03

Mide ağrısıyla gitti, yanlış tedavi sonrası mide felci oldu

İstanbul Erkenköy’de 2015 yılında mide ağrısı şikayetiyle doktora giden genç, yanlış tedavisi sonrası mide felci oldu.

Yurthaber 04-10-23 10:46

Uzun yıllardır konuşamayan felçli kadın, tekrar 'konuşabilir' oldu... Hem de sadece düşünerek!

Ann Johnson isimli bir kadın, uzun yıllar önce beyin sapı felci geçirdi. Johnson, hayatta kalmasına rağmen, Locked-in sendromu olarak bilinen bir durumla felçli kaldı ve konuşma yetisini yitirdi. Ancak kadın yapay zeka sayesinde artık yeniden 'konuşabiliyor!' Hem de sadece düşünerek...

Haber 11-09-23 12:02

Uyku felci nedir, neden olur? Uyku felci öldürür mü?

Uyku felci uyku sırasında geçici olarak vücudun hareket edememesi veya konuşamaması durumudur. Bu durum genellikle uyandığımız anda ortaya çıkar ve kişinin geçici bir süre boyunca hareket edememe veya konuşamama hissiyle karşılaşmasına neden olur. Uyku felci hem fiziksel hem de zihinsel açıdan korkutucu bir deneyim olabilir ve bazı insanlar için düşük uyku kalitesine ve uyku bozukluklarına neden olabilir.

Haber 30-06-23 22:38

Omurilik felci hastaları için geliştirdikleri proje ile TEKNOFEST’te Türkiye birincisi oldular

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesi Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Fen Bilimleri Öğretmeni Samet Cengiz ve 6’ncı sınıf öğrencisi Duru Dağıstanlı’nın omurilik felci geçirmiş bireylerin yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçladığı projesi, TEKNOFEST Engelsiz Yaşam Kategorisi’nde 26 bin proje arasından Türkiye birinciliği elde etti.

Yurthaber 04-05-23 13:48

Türkiye'de aşılama programları sayesinde 25 yıldır çocuk felci vakası görülmedi

Sağlık Bakanlığınca, Türkiye'de yürütülen aşılama programları sonucunda 25 yıldır çocuk felci vakasının görülmediği, kızamık vaka sayısının da önemli oranda azaldığı belirtildi.

Yurthaber 24-04-23 12:06

Yüz felçi geçirmişti! Justin Bieber dünya turnesi için kararını verdi

Grammy ödüllü dünyaca ünlü şarkıcı Justin Bieber, geçtiğimiz yıl bir çeşit yüz felci olan Ramsay Hunt sendromuna yakalanmıştı. Bieber, gerçekleşmesi planlanan tüm turnelerini erteleme kararı almıştı. Ünlü şarkıcı, Justice World Tour turnesinin geri kalan tüm konserleri için kararını verdi...

Magazin 03-03-23 15:17

Bu sakız tam 2.500 TL! Fiyatı duyan inanamıyor: Boksörlerin de tercihi oldu

Kayseri’de sertliğiyle ve çene yapısına birçok faydasıyla bilinen kenger sakızının kilosu 2 bin 500 TL’den satılıyor. Tazeliğini 1,5 yıla kadar koruyan kenger sakızının yüz felci, migren ağrısı, kulak tıkanması, gastrit gibi rahatsızlıklara iyi geldiği ifade ediliyor.

Finans 02-01-23 13:58

Dünya Kupası onu mahvetti! Maçları izlemek için günlerce uykusuz kalan adam yüz felci geçirdi

İsmi Cao olarak açıklanan 26 yaşındaki Çinli bir adam 2022 Dünya Kupası heyecanını aralıksız bir şekilde yaşamak istedi. Günde sadece iki saat uyuyarak işe giden adam her bir Dünya Kupası grup maçını izlemeye çalıştı ancak vücudunu buna izin vermedi.

Trend 07-12-22 13:14

Kaza sonrası felçli kaldı, yürümesi için bir umut var

Kahramanmaraş’ta trafik kazasının ardından omurilik felci geçiren kadın, iki çocuğu için yürümek istediğini söyledi.

Haber 02-11-22 08:49

Anne-babalar dikkat: Serebral Palsi’nin (beyin felci) önemli sinyalleri!

Halk arasında ‘beyin felci’ olarak adlandırılan Serebral Palsi, çocukların beyninde görülen hasar nedeniyle kas ve vücut hareketlerinin etkilenmesiyle ortaya çıkıyor. Ülkemizde yaklaşık her 1000 çocuktan 5’ini etkileyen Serebral Palsi hastalığının tedavisinde erken teşhisin son derece önemli.

Haber 06-10-22 19:32

Bir daha elinize almayacaksınız: Temizlemiyor, hasta ediyor!

Kulak temizliği çok hassas bir konu. Kulak temizliği yapması için kullanılan pamuklu çubuklar kulakları temizlemek yerine sizi daha çok hasta ediyor. Kişisel bakımın rutin bir parçası haline gelen pamuklu kulak çubuklarını kullanmadan önce iki kere düşünmek gerekiyor. Kulağınızı pamuklu çubukla temizlerken kendinizi sağır edebilir hatta yüz felci bile geçirebilirsiniz.

Haber 27-09-22 20:39

Önemsiz görmeyin acilen doktora başvurun! Hem sağırlığa hem de yüz felcine neden olabilir

Sık sık görülen enfeksiyonlar tedavi edilmediklerinde çok daha riskli durumlar oluşturabiliyor. Tehlikeli enfeksiyonlardan olan kulak enfeksiyonlarının önemsiz görülüp tedavisinin aksatılması sağırlık ve yüz felci gibi durumlara yol açabiliyor. Kulak enfeksiyonlarının belirtileri hakkında bilinçli olmak hayati önem taşıyor.

Haber 27-09-22 13:49

Film senaryolarını aratmadı: 16 yıl önceki cinayette katiller bakın nasıl bulundu! Geçirdiği çocuk felci...

Kırşehir’deki 16 yıl önceki cinayet JASAT ekiplerinin film senaryolarını aratmayan çalışmasıyla aydınlatıldı. Üstelik olayın aydınlatılmasındaki ‘çocuk felci’ detayı dikkat çekti. 2008 yılında bulunan kemik parçalarının geçmişte çocuk felci geçirmiş birine ait olduğu belirlendi. JASAT ekibi bunun üzerine cesedin kimliğini tespit ederek cinayete kurban gittiğini ortaya çıktı. Alacak verecek meselesi yüzünden öldürülen şahsın katilleri 16 yıl sonra yakalandı.

Haber 22-09-22 22:09

Yere düşünce kırılan omuru kemik çimentosu ile güçlendirildi

YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Nöroşirürji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Özkan Arabacı: - "İğne ile girdiğimiz kemiğin içine çimento vererek çökük kemiği güçlendirdik. Hastamızda hiçbir komplikasyon olmadı. Rahatça gezebiliyor, felci yok" - "Hastaların şehir dışına gitmesine gerek kalmadı. Merkezimiz başka illerden de hasta kabul ediyor. Yaklaşık 2-3 milyon nüfusa hitap ediyoruz"

Yurthaber 12-09-22 12:20
Van

Atık sularda bulundu! Megakentte çocuk felci nedeniyle acil durum ilan edildi

ABD’nin New York eyaletinde atık sularda çocuk felci virüsüne rastlanmasının ardından eyalet genelinde acil durum ilan edildi. Halk arasında yayılma ihtimali yüksek olması nedeniyle, yetkililer aşılama oranını artırmak için acil durum ilan edildiğini duyurdu. Okula giden aşılanmamış kişiler yüksek fel. Hastalığı riski altında.

Haber 10-09-22 10:57

Kalp krizi ve felci önlemenin yolu buradan geçiyor

Uyku en temel ihtiyaçlarımız arasında bulunuyor. Uyku hem yorulan bedenimizi ve zihnimizi dinlendiriyor hem de hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Uzmanlar uykunun kalp krizi ve felç ile olan bağlantısını araştırarak uyku kalitenizi artırmanız hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 29-08-22 10:10

Çok hızlı bulaşıyor! Çocuk felci nedir? Belirtileri nelerdir?

Çocuk felci yıllardır devam eden bir hastalıktır. 1957’den beri yapılan aşılarla %99 oranında azalma görülse de hâlâ Afrika ve Asya’daki bazı ülkelerde görülmektedir. Londra’da yapılan araştırma sonucunda kanalizasyonda felce neden olan virüs tespit edildi. Uzmanlar çok hızlı yayılan çocuk felci hakkında uyarılarda bulundu. Çocuk felci nedir? Nasıl bulaşır? Belirtileri nelerdir?

Haber 21-08-22 15:55

New York'ta tespit edilmemiş binlerce çocuk felci vakası olabilir

ABD'nin New York eyaletinde bir sağlık yetkilisi, eyalette yüzlerce hatta binlerce tespit edilmemiş çocuk felci vakası olabileceğini söyledi. BBC'ye konuşan Doktor Patricia Schnabel Ruppert, çocuk felcinin New York'ta yayılma hızının kendisini kaygılandırdığını belirtti.

Haber 09-08-22 06:17

ABD'de çocuk felci vakası! 2013 yılından bu yana ilk kez

ABD’de 2013 yılından bu yana ilk çocuk felci vakası kayıtlara geçti. New York şehrinin kuzeyindeki Rockland County'deki 1 kişide aşı kaynaklı çocuk felci vakası kaydedildi. Felç geçiren hastanın, yaşı veya yakın zamanda ülke dışına çıkıp çıkmadığı hakkında bilgi verilmedi.

Haber 22-07-22 08:44

ABD'de yeniden hortladı! 2013’ten bu yana ilk çocuk felci vakası görüldü...

ABD’de 2013’ten bu yana ilk çocuk felci vakası kayıtlara geçti. New York şehrinin kuzeyindeki Rockland County'de bir kişide aşı kaynaklı çocuk felci vakası tespit edildiği bildirildi.

Haber 22-07-22 00:21

Londra'da çocuk felci virüsü görüldü: Çocuk felci nedir ve nasıl yayılır?

İngiltere'de sağlık bakanlığı yetkilileri başkent Londra'daki kanalizasyonlardan alınan örneklerde endişe verici oranda çocuk felcine yol açan virüsün tespit edildiğini açıkladı.

Haber 16-07-22 18:13

Giresunlu hemşirenin kafatası kemiği kayboldu! Valilik ve belediye harekete geçti

Giresunlu hemşire Havva Dizdar, İstanbul’da geçirdiği Arteriovenöz Malformasyon (AVM) ameliyatı sonrası yüz felci geçirerek kafatasının bir bölümünü kaybetti. Olayın duyulmasının ardından talihsiz hemşirenin memleketlileri harekete geçti. Aylardır dayanılmaz ağrılar çeken Dizdar’a Giresun Valiliği, Giresun Belediyesi ve hayırseverlerin desteğiyle kafatası ameliyatı yapıldı.

Haber 02-07-22 14:28

Boynundaki ağrı nedeniyle gitmiş hayatı kararmıştı! Kafatası kaybolan hemşireye kafatası kemiği takıldı

İddiasına göre hatalı müdahale sonucu yüz felci geçiren, bir gözünü kaybeden, vücudunun sol tarafını kullanmakta zorlanan ve kafatasının bir bölümü olmadan yaşama tutunmaya çalışan Havva Dizdar başına gelen olayı anlatmış yaşadığı zorlu sürece dikkat çekmişti. Hemşire Dizdar'a kafatası ameliyatı yapıldı. Dizdar, ''Beyin ameliyatında çıkartılan kafatası kemiğim hastanede kaybolmuştu. Kafatası kemiğimin yerine titanyum hammaddeli yeni bir kafatası kemiği takıldı. Ağrılar nihayet son buldu'' dedi.

Haber 01-07-22 15:10

Aylarca süren gizemli hastalığının şifasını Facebook’ta buldu

İngiliz genç kadın Annie Marshall, bir yılı aşkın süre boyunca mide ağrısı çekti. Ağrıları yüzünden defalarca hastaneye başvuran genç kadına doktorlar mide felci (gastroparezi) teşhisi koysa da tedavisi bir türlü başarılı olmadı. Dayanılmaz ağrılar çeken genç kadın durumunu anlatan bir gönderiyi Facebook’ta paylaştı. O günden sonra hayatı değişti...

Haber 24-06-22 08:04

Londra'da çocuk felci virüsü görüldü: Çocuk felci nedir ve nasıl yayılır?

İngiltere'de sağlık bakanlığı yetkilileri başkent Londra'daki kanalizasyonlardan alınan örneklerde endişe verici oranda çocuk felcine yol açan virüsün tespit edildiğini açıkladı.

Haber 24-06-22 04:52

Kanalizasyondan çıkan panik yarattı! Londra'da alınan örneklerde çocuk felci virüsü tespit edildi

İngiltere'nin başkenti Londra'da toplanan atık su örneklerinde çocuk felcine neden olan virüse rastlandı. İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), kuzey ve doğu Londra'daki kanalizasyon örneklerinde çocuk felcine neden olan virüsün izlerinin bulunduğunu söyledi. Virüsün yakın zamanda biri tarafından Londra’ya taşındığı belirtildi. Kırmızı alarma geçen İngiltere, acil soruşturma başlattı.

Haber 23-06-22 07:18

Kalp krizini, felci, pıhtı atmayı önler, metabolizmayı hızlandırır... Günde bir yumurta yemeniz yeterli

Yumurta, dünyanın en faydalı besinleri listesinin üst sıralarında yer alıyor. Yumurta ile ilgili yapılan çalışmalar sayesinde her gün yeni bir şeyler öğrenmeye devam ediyoruz. Pekin Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, günde bir yumurtaya yemenin kanda sağlıklı proteinleri yükselttiği, kalp krizi ve felci önlediği ortaya çıktı.

Haber 07-06-22 09:27

Çocuk felci ne demek? Çocuk felci birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler isim ve fiillerin birleşmesiyle ortaya çıkabilirler. En az iki sözcükten meydana gelen birleşik kelimelerin, iki farklı isim veya iki farklı fiilden de oluşması mümkündür. Türkçede yaygın olarak kullanılan bu tür sözcükler dil zenginliğine katkı sağlarlar. Belirli eylemleri, durumları veya nesneleri tanımlamak için kullanılabilirler. çocuk felci birleşik kelimesi de bunlardan bir tanesidir. TDK sözlüğe göre çocuk felci ne demek, anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 21:43

Hayatı kabusa döndü! Ameliyat sonrası yüz felci geçirdi, kafatasının bir kısmını kaybetti

Giresunlu hemşire Havva Dizdar, geçirdiği Arteriovenöz Malformasyon (AVM) ameliyatı sonrası yüz felci geçirdi ve kafatasının bir bölümünü kaybetti. Dizdar, verdiği yaşam mücadelesinin ardından şimdi hukuk mücadelesini de sürdürüyor.

Haber 14-05-22 16:35

Karabasan gelmesini hafife almayın! Sık yaşanması durumunda...

Halk arasında karabasan olarak adlandırılan uyku felci, kişinin uykudan uyanıp vücudunu hareket ettirememesi olarak tanımlanıyor. Uyku felcinin kişiye rahatsızlık veren oldukça stresli bir durum olduğunu belirten uzmanlar, beraberinde bazı halüsinasyonlar, odanın içerisinde aslında olmayan bazı şeyler veya kişiler görülebildiğini ifade ediyor. Uzmanlar, uyku felcinin çok tehlikeli durum olmadığını söylüyor ancak sık yaşanması durumunda uyku bozuklukları uzmanına başvurulmasını tavsiye ediyor.

Haber 11-03-22 12:33

Cinsel ilişki sonrası geçici yüz felci yaşadı,hastaneye koştu! “Cinselliğe alerjim varmış”

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan bir olayda 18 yaşındaki Chloe Lowery, ender görülen bir rahatsızlık sonucu cinsel ilişki yaşadıktan sonra soluğu hastanede aldı. Vücudunun belirli bölgelerinde kızarıklar olduğunu fark eden genç kız, geçici yüz felci yaşadığını ve yandığını söyledi. Doktorların tetkiklerinin sonucunda ise genç kızın insan seminal plazmasına karşı alerjisi olduğu belirlendi.

Trend 16-02-22 14:33

Sosyal medya fenomeni Sabrina Sabrok, onlarca estetik ameliyat sonrasında yüzünün bir kısmını kullanamadığını açıkladı

45 yaşındaki Arjantinli sosyal medya fenomeni Sabrina Sabrok, 53’ten fazla estetik ameliyat olmasıyla adından söz ettirmeyi başardı. Estetik ameliyatlarının sonrasında oyuncak bebek gibi yapay bir görüntüye sahip olmak istediğini dile getiren fenomen istediğini aldığını söyledi. Ancak cerrahi işlemler ona pahalıya mâl oldu. Ünlü yıldız fazla botoks ve dudak dolgusu nedeniyle yüz felci geçirdi, şimdilerde yüzünün bir kısmını oynatamadığını itiraf etti.

Trend 17-01-22 17:15

Asiye Ateş'in sağlık durumu! Doktoru Prof. Dr. Ömer Özkan açıkladı: Risk devam ediyor, birkaç güne belli olur

Pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğrayan ve ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş'in sağlık durumundaki son durumu kritik ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan açıkladı. Temkinli konuşan Özkan, "Yüz felci ve enfeksiyon durumu birkaç gün sonra belli olur. Konuşuyor, travmayı atlatmış, beklediğimden daha iyi." dedi. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ise minik Asiye'nin başında saçlı doku olmadığını, çene kemiğinde ve yüz sinirlerinde tahribat oluştuğunu söyledi.

Haber 02-01-22 10:45

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özkan'dan minik Asiye'nin sağlık durumuna ilişkin açıklama:

"Öncelikle beyin dokusuyla ilgili sıkıntılarımız vardı. Onların önüne geçtik, ekarte ettik. Bundan sonraki süreçte hem yüz felci olursa ona yönelik ameliyatlarımız olacak hem de saçlı derisini saçlı bir deri haline getirmek için uğraşacağız" - "Bundan sonraki süreçte Asiye'nin enfeksiyon bulguları daha yakından takip edilerek, birkaç ameliyat planlanacak"

Yurthaber 29-12-21 15:22

GÜNCELLEME - Gaziantep'te iki pitbullun saldırdığı çocuğun sağlık durumuna ilişkin açıklama

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete: - "Hastamızın ve nakil edilen dokuların durumu iyi. Yoğun bakım ünitesinde uyutularak yakın takibi devam ediyor. Hayati bulguları da stabil" - Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan: - "Asiye'nin yüzündeki sinirlerde ve çene kemiğinde ciddi hasarlar vardı. Yüz felci riski bulunuyor, gerekirse o konuda da müdahalede bulunacağız" - "Bu süreçte bir sorun çıkmazsa ve hayati tehlike riski tamamen ortadan kalktıktan sonra diğer işlemleri yapmaya başlayacağız" PROF. DR. ÖMER ÖZKAN'IN AÇIKLAMASI EKLENDİ

Yurthaber 27-12-21 12:42

Kalın bağırsağı 6 yıldır dışarıda yaşayan çocuk ameliyatla sağlığına kavuştu

Şanlıurfa'da doğduktan hemen sonra "kalın bağırsak felci" geçirdiği tespit edilerek bağırsağı dışarıya alınan 6 yaşındaki çocuk, 6 saatlik operasyonla iyileşti - Doç. Dr. Mustafa Erman Dörterler: - "Enes, rahatsızlığı nedeniyle arkadaşlarıyla oyun oynayamıyordu artık hiçbir kısıtlaması kalmadı, gönül rahatlığıyla evine göndereceğiz"

Yurthaber 03-12-21 11:06

Akılalmaz olay! Sivilce enfeksiyonu, tekerlekli sandalyeye mahkum etti

Ordu’nun Ünye ilçesinde Muhammet Dikici'nin (30), 2 yıl önce göbeğinde çıkan sivilceyi sıkması sonucu yara olan bölgedeki enfeksiyon, kan yoluyla sinir sistemine bulaştı. Hareketleri kısıtlanan ve yürüme zorluğu çeken Dikici, omurilik felci sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Sağlığında engellilerin yaşadığı sorunları göremediğini söyleyen Dikici, "Her birey engelli adayıdır. Lütfen engelimize engel olmayın” dedi.

Haber 03-12-21 09:58

Yaşamadığı kâbus kalmadı! 16 bin liraya diş yaptırdı; hem sağlığından, hem parasından oldu

İstanbul’da yaşayan Yasemin Törü, 16 bin liraya anlaşarak diş tedavisi için gittiği hastanede, iddiaya göre yanlış tedavi uygulanınca kalıcı yüz felci geçirdi. Tedavi sırasında kullanılan aletin parçasının dişinde kalmasıyla yüz felci geçiren ve dinmeyen ağrılar yaşayan Törü, dişçiden şikâyetçi oldu. Törü, yaşadığı acıyı tarif ederek, ''Sanki dünyam karardı. Artık yolun sonu buraya kadar Yasemin dedim'' şeklinde konuştu.

Haber 01-12-21 10:39

Kırık Hayatlar'ın yıldızı Hatice İrkin'den üzücü haber! Sette yüz felci geçirince hastaneye kaldırıldı

Kırık Hayatlar'ın Öykü'sü Hatice İrkin, İzmir'in Urla ilçesindeki çekimlerde yoğun rüzgar nedeniyle sağlık sorunları yaşadı. Dizideki kaçırılma sahnesinde stres yapan İrkin, hastaneye kaldırıldı.

Magazin 10-11-21 23:25