Deprem Destek Paketi Haberleri

Bakan Göktaş açıkladı! Ödemeler bugün hesaplarda

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin bugün hesaplara yatırılacağını duyurdu. Göktaş, “Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programı’nda bu ayki ödemeyle birlikte bugüne kadar hanelere toplam 80,4 milyar TL destek sağlamış olacağız” dedi.

Finans 2024-05-10 14:08:23

Milli voleybolcu Hande Baladın'ın tırnağı bile eleştirilmişti... Federasyon Başkanı Mehmet Akif Üstündağ destek çıktı! 'Bu ülkenin bayrağını, marşını...'

Filenin Sultanları ve Eczacıbaşı Dynavit'in yıldız oyuncularından Hande Baladın başarılı spor kariyeri ve güzelliğiyle dikkat çekiyor. Sosyal medyadaki pozlarıyla da adından sıkça söz ettiren Baladın, geçtiğimiz yıl tırnakları sebebi ile eleştirilmişti. Hande Baladın’ın kariyerinin anlatıldığı belgeselin galasına katılan Federasyon Başkanı Mehmet Akif Üstündağ genç sporcuya destek çıktı.

Magazin 2024-05-10 13:16:05

İzmit Belediyesi ve AÇEV, Baba Destek programlarını sürdürüyor

İzmit Belediyesi ve AÇEV ortaklığında belli aralıklarla düzenlenen Baba Destek Programlarının tanıtım toplantısı çocukları Çınar Çocuk Evlerinde eğitim gören 13 babanın katılımıyla gerçekleşti.

Yurthaber 2024-05-10 11:43:19

Bakan Yumaklı duyurdu: 945 milyon lira destek ödemesi yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan destek ödemelerine ilişkin son dakika açıklaması! Yumaklı, çiftçilere 945 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapılacağını duyurdu. Destek ödemesine ilişkin detaylar da belli oldu.

Finans 2024-05-10 11:21:01

Emniyet'te deprem! M7 anlattı ortalık karıştı: Süleyman Soylu, Fahrettin Koca, Bekir Bozdağ... İşte herkesin gözünden kaçan o detay

Dün akşam saatlerinde İçişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan haber sonrası ortalık karıştı! Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Şube Müdürü Kerem Gökay Öner İle Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan açığa alındı. Ayhan Bora Kaplan soruşturması yürütülürken suç örgütünün iki numarası Serdar Sertçelik, Süleyman Soylu, Bekir Bozdağ, Fahrettin Koca gibi isimlerin soruşturmaya eklenmesi için kendisine zorla ifade verdirildiğini söylemişti.

Haber 10-05-24 10:41

Bakan Şimşek duyurdu! Tasarruf paketi açıklanıyor! Tarih belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf paketini pazartesi günü açıklayacaklarını duyurdu. Şimşek, "Önümüzdeki dönemde kamu maliyesine ilişkin birçok hususta adım atacağız." diye konuştu. Şimşek'ten altın piyasalarının kaldırılmasını beklediği altın kotasına ilişkin de sert çıkış geldi. Bakan Şimşek, "Çıkar çevreleri memnun değil. Kusura bakmasınlar." değerlendirmesini yaptı.

Finans 10-05-24 10:31

O Ses Türkiye'de finale kalamamıştı... Nutsa Buzaladze Eurovision'a katıldı! Hadise'den destek gecikmedi

Yayınlandığı dönemde büyük bir ilgiyle izlenen O Ses Türkiye yarışmasına güçlü sesi ve sempatik tavırları ile damga vuran Nutsa Buzaladze finale kalmadan elenmişti. Yarışmada Hadise'nin takımında yer alan Buzaladze, yarışmanın ardından kariyerinde yükselişe geçti. Soluğu Eurovision'da alan ünlü isme eski takım kaptanı Hadise'den destek gecikmedi.

Magazin 09-05-24 16:51

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Filistin'e destek gösterisi düzenlendi

Sivas'ta üniversite öğrencileri, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etti.

Yurthaber 09-05-24 15:17

Bilecik'te üniversite öğrencileri Filistinlilere destek için oturma eyleminde

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden bir grup öğrenci, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek ve Filistinlilere destek olmak amacıyla oturma eylemi başlattı.

Yurthaber 09-05-24 13:36

İşçi karaborsaya düştü! Günlük bin 500 lira yevmiye ile çalıştıracak eleman bulamıyorlar

Deprem felaketinin vurduğu Kahramanmaraş’ta işçiler karaborsaya düştü. İnşaat sektöründe patlama yaşanması ve daha fazla ücret ödenmesi nedeniyle bağ ve bahçelerde çalıştırılacak işçi bulunamıyor. Mustafa Uludağ (67), bahçelerinde bin 500 lira yevmiye ile çalıştıracak işçi bulamamaktan dert yanarak, işleri kendisinin yapmaya çalıştığını söyledi. İşte detaylar...

Haber 09-05-24 10:59

Bakan Özhaseki: Önümüzdeki aydan itibaren 15-20 bin civarında konutu her ay teslim edeceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesine yönelik, "Önümüzdeki aydan itibaren 15-20 bin civarında konutu her ay teslim edeceğiz. Sene sonunda bu sayı 200 bini bulacak." dedi.

Haber 08-05-24 23:55

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan 7 büyüklüğünde deprem uyarısı! O yerleri tek tek işaret etti

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'nin deprem riskiyle ilgili uyarılarını sürdürüyor. Son olarak 7 büyüklüğünde depremi işaret eden Ercan, örnek il ve ilçeleri tek tek saydı. Ercan, "Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur" dedi.

Haber 08-05-24 15:59

Gönlünden geçen adayı sıcağı sıcağına açıkladı! Mansur Yavaş'ın da istediği konuşuluyordu... Başkan olarak İmamoğlu'nu görmek istiyoruz

Cumhurbaşkanı adaylığı için adı son dönemde en çok geçen isimler olan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın her ikisinin de Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı koltuğunu istediği öne sürülmüştü. Bugün Marmara Belediyeler Birliği başkanlığına seçilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey gönlünden geçen ismi açıklayıp tam destek mesajı verdi.

Haber 08-05-24 14:59

Kahramanmaraş'ta üniversite öğrencileri ve akademisyenlerden Filistin'e destek eylemi

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) öğrencileri ve akademisyenleri, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları kınadı.

Yurthaber 08-05-24 13:59

SON DAKİKA | AFAD duyurdu! Elazığ’da 3.9 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi: AFAD verilerine göre Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Haber 08-05-24 09:30

10 bin TL alan emeklilere o ilde maddi destek! Ödemeler hesaplara yattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), en düşük emekli maaşı alan emeklilere destek ödemesi gerçekleştirdi. Ödemeler hesaplara yatırıldı.

Finans 07-05-24 15:32

İzmir'de üniversite öğrencileri ve akademisyenler İsrail'i protesto etti

İzmir'de üniversite öğrencileri ve akademisyenlerin katılımıyla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto ve dünya genelinde yapılan SayStop eylemlerine destek eylemleri düzenlendi.

Yurthaber 07-05-24 14:55

Bingöl'de ilik nakli bekleyen çocuğa destek için kermes düzenlendi

Bingöl'ün Solhan ilçesinde üniversite öğrencileri ilik nakli bekleyen çocuğa destek için etkinlik yaptı.

Yurthaber 07-05-24 14:54

Ücretsiz olduğunu duyan koştu, dağıtım sırasında izdiham yaşandı

Kırıkkale’de yerli üretime destek sağlamak maksadıyla belediyenin ata tohumlarından yetiştirdiği sebze fidelerinin ücretsiz dağıtımı sırasında izdiham yaşandı.

Yurthaber 07-05-24 14:28

Deprem yüzünden hayalleri ertelenen genç çift, Zonguldak'ta dünyaevine girdi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkıma uğrayan Hatay'da 5 gün sonra enkazdan çıkarılan 21 yaşındaki Hediye Demirkol, nişanlısı Muhammet Yıldız ile Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde hayatlarını birleştirdi.

Yurthaber 07-05-24 07:57

Skandal hamle! ''5 aydır kaşar ekmek yiyoruz'' diyen Hatayspor'a haciz davası açtılar! ''Depremzede olarak gittik, 5 milyon TL istediler''

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde tesisleri büyük zarar gören Hatayspor, çalışmalarını TFF'nin Riva Tesisleri'nde sürdürüyordu. Ekonomik olarak da zor günler geçiren Hatayspor'a gönderilen haciz futbolseverleri bir hayli sinirlendirdi. Sosyal medyada tepki gösteren taraftarlar verilen bu kararın geri çekilmesini istiyor. Bu hamlenin ardından Kulüpler Birliği, Hatayspor’un konaklama bedelinin ödenmesi ve icra dosyasının kapatılması için resmi görüşmelere başladı.

Spor 06-05-24 17:04

Hatayspor'a bir kötü haber daha! Hacizlik oldular: Bizden 5 milyon TL istediler

Geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketi sebebiyle bir süre Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, İstanbul Riva’da bulunan eğitim tesislerinde konaklayan ve hazırlıklarını burada yapan Hatayspor’a, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü haciz gönderdi.

Spor 06-05-24 15:37

Kayseri'de Hobim Arıcılık Projesi'ne 3 milyon 700 bin liralık destek sağlanacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hobim Arıcılık Projesi'ne 3 milyon 700 bin liralık destek sağlayacak.

Yurthaber 06-05-24 11:35

Apartman dairesinde patlama: 1 ağır yaralı! 'Bina yerinden oynadı'

Tekrdağ’ın Çorlu ilçesinde apartman dairesinde patlama meydana geldi. Patlamada 1 kişi ağır yaralandı. Apartmanda yaşayan İsmail Dişçi, “Patlamayla birlikte bina deprem gibi oynadı yerinden” dedi. İşte detaylar...

Haber 06-05-24 10:15

Van’da 3.9 büyüklüğünde deprem

Van’ın Tuşba ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yurthaber 06-05-24 08:11
Van

Samsun'da Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi

Samsun'da, "Gazze'yi unutma" sloganıyla Gazze'deki ablukanın kalkması ve Filistin'in özgürlüğü için destek yürüyüşü düzenlendi.

Yurthaber 06-05-24 07:46

Son dakika| Van'da 3.9 büyüklüğünde deprem! Derinliği...

Van'ın Tuşba ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem, 7 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Haber 05-05-24 23:14

Suudi Arabistanlı sosyal medya fenomeni Manahel el-Otaibi 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı! Nedeni: Kıyafet seçimleri ve kadın haklarına destek

Suudi Arabistanlı bir fitness fenomeni olan Manahel el-Otaibi 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ocak ayında hapis cezası verilen şoke edici davaının ayrıntıları yeni yeni ortaya çıkmaya başladı. Fenomen ismin ülkedeki 'terörle mücadele' yasaları uyarınca hapis cezasına çarptırıldığı iddia edilse de İngiliz basını cezasının nedeninin kıyafet seçimleri ve kadın hakları savunuculuğu olduğunu söyledi.

Trend 03-05-24 14:27

Türkiye'nin 'İsrail' kararına iş dünyasından destek

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İsrail ile ticaretin durdurulmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Avdagiç, "Türkiye, Gazze'ye 'kesintisiz ve yeterli' insani yardım akışına izin verilinceye kadar İsrail'le ticareti tamamen durdurarak Filistin'de işlenen insanlık suçuna karşı tavrını en üst seviyede ortaya koymuştur" dedi.

Finans 03-05-24 13:49

Uzman isim o ili uyardı! 'Deprem tehlikesi İstanbul'dan daha yüksek'

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'deki bazı faylar üzerinde sismik enerji birikimi saptandığını, kentin depreme hazırlığa öncelik vermesi gerektiğini belirtti. Sözbilir, İzmir'in İstanbul'a göre deprem tehlikesinin daha yüksek olduğunu aktardı.

Haber 03-05-24 13:35

İlk evim kredisi: Ev sahibi olmanın en kolay yolu

Ev sahibi olmak birçok kişinin hayalidir. Fakat bu sürecin maddi yükümlülüklerini düşündüğümüzde, hayaller bazen ulaşılamaz gibi görünebilir. Ancak ilk evim kredisi ile bu hayale ulaşmak mümkün. Bu kredi, özellikle ilk defa ev alacak bireyler için tasarlanmış bir finansal destek sistemidir. Bu yazıda ilk evim kredisinin ne olduğunu, şartlarını, başvuru ve açıklanma sürecini birlikte ele alacağız.

Haber 03-05-24 12:48

Aşırı tüketmeyin çok yağ yakıyor! Bir fincanı bile yetiyor

Fazla kilolar birçok kişi için can sıkıcı bir durum. Genel sağlığı da etkileyen bu kilolarla başa çıkmak için elbette dengeli beslenmek, düzenli egzersiz ve bol su tüketimini ihmal etmemek gerekiyor. Bu maddelerin yanı sıra uzman diyetisyenlerin tavsiye ettiği yağ yakıcı karışım ve içecek tariflerini denemek de etkili olabiliyor. Bir fincan kahve içerisine ekleyeceğiniz bu 2 malzeme yağ yakmaya tam destek sağlıyor. İşte detaylı tarif...

Kadin 03-05-24 11:56

Saadet Partisi ve Hamas liderleri İstanbul'da bir araya geldi: Karamollaoğlu'ndan destek mesajı

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İstanbul'da görüştü. Görüşmede ele alınan konular belli oldu.

Haber 03-05-24 11:07

Uzman isimden İzmir için korkutan deprem senaryosu! '2 bin yıldır kırılmadı, yakında kırılabilir' diyerek potansiyel büyüklüğü açıkladı

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 6 seneden beri sürdürdükleri İzmir, Güzelbahçe, Yağcılar, Seferihisar ve Tuzla fayları ile ilgili çalışmalarını tamamladıklarını açıkladı. Araştırmanın sonucunda Tuzla fayının 2 bin yılda bir kırıldığını ve 2 bin yıldır kırılmadığını ifade eden Sözbilir, korkutan senaryoyu açıkladı. Oluşabilecek depremin potansiyeline dair tahminde bulunan Sözbilir, Tuzla fayı açısından İzmir'in deprem tehlikesinin değerlendirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Haber 03-05-24 10:43

Son dakika: AFAD duyurdu: Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi: AFAD, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde Richter ölçeğine göre 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Haber 03-05-24 00:08

Biden günlerdir sessizliğini koruyordu! İlk açıklama geldi: 'Açık konuşayım...'

ABD'de üniversitelerde Filistin’e destek gösterileri devam ederken ABD Başkanı Joe Biden sessizliğini koruyordu. Biden bugün yaptığı açıklamada göstericilerin karşısında yer alarak "Protesto hakkı vardır ama kaos oluşturma hakkı yoktur. Açık konuşayım, şiddet içeren protestolar desteklenmez, barışçıl protestolar desteklenir" dedi.

Haber 02-05-24 20:14

O ile önemli uyarı: Sınır ötesindeki depremlerden de etkilenebilir! 'Kent merkezinden aktif fay geçmiyor ancak...'

Bulgaristan ve Yunanistan'daki aktif fayların üreteceği depremlerin iki ülkenin sınırında bulunan Edirne'yi etkileyebileceği belirtildi. Deprem araştırmacısı Erdinç Uslan, Edirne kent merkezinden aktif fay geçmediğini ancak çevresinde hareketlilik olduğunu anlattı.

Haber 02-05-24 17:23

ABD, Rusya yaptırımlarına 31 şirketi daha dahil etti

ABD'nin, Rusya'ya Ukrayna Savaşı nedeniyle uyguladığı yaptırımlar kapsamına 31 Çinli şirketi daha dahil ettiği bildirildi. ABD, daha önce Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasının ikinci yılı öncesinde 23 Şubat'ta, Rusya'ya Ukrayna Savaşı'nda askeri destek sağlayabilecek ürünlerin ticaretini yaptıkları gerekçesiyle 9 Çinli şirketi yaptırım listesine almış, 8 Çinli şirkete ise ihracat kısıtlamaları getirmişti.

Finans 02-05-24 15:48

Diyarbakır'da üniversite öğrencileri ABD'deki Filistin eylemlerine destek verdi

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi (DÜ) öğrencileri, ABD'deki üniversitelerde düzenlenen Filistin eylemlerine 2 dilde okunan basın bildirisiyle desteklerini sundu.

Yurthaber 02-05-24 15:42

Elazığ'da üniversite öğrencileri ABD'deki Filistin eylemlerine destek verdi

Elazığ'da Fırat Üniversitesi (FÜ) öğrencileri, ABD'deki üniversitelerde düzenlenen Filistin eylemlerine 2 dilde okunan basın bildirisiyle destek verdi.

Yurthaber 02-05-24 15:27

Mardin'de, ABD üniversitelerindeki Filistin eylemlerine destek yürüyüşü

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) öğrencileri, ABD üniversitelerindeki Filistin eylemlerine destek olmak ve İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

Yurthaber 02-05-24 14:51

SON DAKİKA | Erdoğan'dan ABD'deki üniversitelerdeki polis müdahalesine tepki: İbretle takip ediyoruz!

Son dakika haberi: Demokratlar Birliği Çalıştayı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı'yı İsrail'in Gazze'deki katliamına sesiz kalmakla suçladı. ABD'deki üniversitelerdeki Gazze eylemlerine polis müdahalesine de tepki gösteren Erdoğan, "'Gösteri hakkı kutsaldır' diyenlerin 7 Ekim'den sonras ilk icraatları Filistin'e destek gösterilerini yasaklamak oldu" dedi.

Haber 02-05-24 14:42

Sakarya'da üniversite öğrencileri Gazze'ye destek yürüyüşü düzenledi

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

Yurthaber 02-05-24 14:26

Naci Görür'den 4 il için deprem uyarısı! 'Endişelendiriyor' diyerek açıkladı

Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, 4 il için deprem uyarısında bulundu. Görür, "Bugünlerde daha çok Tunceli, Bingöl Karlıova, Erzincan yöreleri biraz endişelendiriyor. İzmir'de de endişemiz var. Çünkü İzmir'de, 15 fay var. İzmir yarımadasını kesen fayların özelliklerini bilmiyoruz. Bilmediğimiz için sorun olarak düşünüyoruz" dedi. İşte Görür'ün o açıklamaları...

Haber 01-05-24 13:55

Tarımsal kredilerde yeni destek! 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimli kredi: Detaylar Resmi Gazete'den duyuruldu

Bitkisel veya hayvansal üretimde 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimli kredinin yüzde 70'i ayni, yüzde 30'u da nakit olarak kullanabilecek. Konuya ilişkin karar Resmi Gazete'den duyuruldu.

Finans 01-05-24 09:52

Ücretsiz doğal gaz dönemi bitti! Faturalar artık 150 lira daha fazla olacak

Ücretsiz doğal gaz ne zaman sona erecek? Nisan 2023’ten bu yana devam eden ücretsiz doğal gaz desteği için sürenin sonuna gelindi. Yaklaşık 20 milyon haneye verilen 25 metreküplük doğal gaz desteğinin sona ermesi ile faturalarda artık 150 TL’lik aylık destek de sona erecek. Öte yandan Mayıs ayında doğal gaz faturaları için fiyat tarifesi kararı da BOTAŞ tarafından açıklandı. İşte detaylar…

Finans 01-05-24 08:30

Prof. Dr. Naci Görür bu kez o ili işaret etti: ‘Bunları konuşmanın hiç anlamı yok!’

Deprem uyarıları en çok merak edilen Prof. Dr. Naci Görür bu kez Manisa’daki deprem tehlikesi üzerine konuştu. Manisa’nın aktif fay hatları üzerinde kurulduğunu belirten Görür, söz konusu canlı fayların 7 ve üzeri büyüklükte deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Görür ayrıca, "Burada deprem olacak mı? Ne zaman olacak? Nasıl olacak? Bunları konuşmanın hiç anlamı yok. Bu bölge er geç depremle sınanacaktır" dedi.

Haber 01-05-24 07:26

ABD üniversitelerindeki Filistin'e destek eylemlerine polis müdahalesi! Protestocu öğrenciler gözaltında

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırı ve ablukası aylardır devam ederken; ABD'deki üniversitelerde düzenlenen Gazze Dayanışma Kampı eylemlerine polis müdahale etti. Kampüslere giren polisler, sert şekilde müdahale ettiği onlarca öğrenciyi kampüs dışına çıkardı ve gözaltına aldı.

Haber 01-05-24 06:42

Anneannesine yaptığı deprem şakasını saniye saniye kaydetti! O anlar sosyal medyadan tepki gecikmedi: Kadın kalpten gidecekti

Sosyal medyadan paylaşılan bir görüntü kısa sürede kullanıcıların tepkisini toplamayı başardı. Görüntülerde küçük bir çocuk anneannesinin uyuduğu sırada ona şaka yapmak istedi. Deprem olmuş gibi bir izlenim vermek isteyen çocuğun şakası sosyal medya kullanıcıları tarafından hoş karşılanmadı.

Trend 30-04-24 14:20