Inme Nedir Haberleri

Bu belirtiler varsa dikkat! Uzman isim ölümcül hastalıktan korunmanın yollarını sıraladı

Vücudun bir kısmında veya tamamında hareket yetisinin kaybolduğu durumlar inme yani felç olarak adlandırılıyor. Nörolog Nigar Ahmadova dünyada her yıl 15 milyon kişinin inme (felç) geçirdiğini, bu hastalar içinden 5 milyon kişinin inme nedeniyle hayatını kaybederken bir o kadar kişinin de kalıcı özür sahibi olduğunu söyledi. İnme tedavisi, inmenin türüne ve şiddetine bağlı olarak değişebilir, ancak erken teşhis ve tedavi önemlidir. İnme belirtileri ve korunma yolları haberimizde.

Haber 27-10-2023 17:36

Sabahları yaşanan bu belirtiye dikkat! Risk onlarda çok fazla, her sene milyonlarca kişi yaşamını yitiriyor

Uzmanlar, sabahları vücutta birçok farklılığın yaşandığını belirtip uykunun vermiş olduğu rahatlamayla görülen bazı durumlara dikkat çekti. Yaşanan belirtilerin bazı hastalıkların habercisi olduğunu vurgulayan bilim insanları bilhassa erken müdahale gerektiren bir hastalık konusunda uyarıda bulundu.

Haber 17-10-2023 15:04

Kocası sayesinde hayatı kurtuldu! Felç uyku sırasında gerçekleşti...

İnme, riskli sağlık sorunları arasında yer alıyor. Tüm yaşamı etkileyen ve ölümle sonuçlanabilen inmenin etkilerini azaltmak için erken teşhis etmek büyük önem taşıyor. 34 yaşındaki Catherine Fahey, uyku sırasında inme geçirdi. Kocası ufak belirtiye dikkat ederek eşini hastaneye yetiştirdi.

Haber 09-11-2022 10:12

İnmede çare, ‘erken müdahale’

SEAH İnme Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Bilgehan Acar, sekiz yıldır faaliyet gösteren İnme Merkezinde binin üzerinde hastaya hizmet verildiğini belirterek, kalıcı sakatlık ve ölüm riski yüksek olan inmede erken müdahalenin hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Haber 28-10-2022 11:56

Inme Nedir

İnme Nedir Hakkındaki Haberler Mynet'te. İnme Nedir Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.