Kafkas Haberleri

Adıgey Cumhuriyeti Başkanı Kumpıl Murat, KAFFED Heyeti'ni kabul etti

Anavatan ziyaretleri kapsamında KAFFED Heyeti Adıgey Cumhuriyeti Başkanı Kumpıl Murat tarafından kabul edildi. Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) tarafından yapılan açıklamaya göre Başkan Kumpıl Murat görüşmede heyetin başlıklar halinde ilettiği konularda gereken desteği vereceğini, ayrıca atılacak karşılıklı adımlar ile Türkiye ve Rusya ilişkilerinin de olumlu anlamda etkileneceğini belirtti.

Haber 18-04-2024 11:15

İstanbul'da 'Kafkas' rüzgarı! Yenikapı'daki Tanıtım Günleri'ne yoğun ilgi: Müzik, dans ve lezzet başrolde

Bölgenin zengin kültürünü ve geleneklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen Kafkas Tanıtım Günleri, Yenikapı etkinlik alanında gerçekleştirildi. Etkinlikte 27 sivil toplum kuruluşu ilk kez bir araya gelirken; konserlerden dans gösterilerine, atölyelerden filmlere, söyleşilerden kıyafet defilesine pek çok kültürel performans İstanbulluların beğenisine sunuldu. Birleşik Kafkasya Derneği Başkan Yardımcısı Kadir Yıldırım yaptığı açıklamada 'En az 5 bin yıllık kültürümüzü anlatmak istiyoruz' dedi.

Haber 05-03-2024 13:42

İmamoğlu'ndan Kafkas dansı performansı! Kendini müziğin ritmine kaptırdı, sosyal medyada gündem oldu

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için çalışmalarına hız veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kafkas Kültür Buluşmaları açılış programına katıldı. Açılış konuşmasında "Bir ülkede ‘azınlık’ tarifini doğru bulmuyorum. Kimsenin bir ülkede azınlık diye tarif edilmesini kabul etmem, edemem. Biz bu çeşitlilikle, bir arada, büyük bir milletiz" ifadelerini kullanan İmamoğlu, daha sonra Kafkas folklor ekibinin dans gösterisine eşlik etti. İmamoğlu'nun performansı sosyal medyada gündem oldu.

Haber 01-03-2024 07:34

Hem dünyayı geziyor hem para kazanıyor! Tutkusunu gerçekleştirdi 'Nasıl erkeklere kaptırmışız' Makyaj malzemeleri ve oyuncaklarla dolu

Artvin’den Kafkas ülkelerine yük taşıyan "Kafkasların Kraliçesi" lakaplı 32 yaşındaki kadın TIR sürücüsü Esra Yılmaz oyuncaklar, makyaj malzemeleri ve çeşitli aksesuarlarla renklendirdiği şoför mahallini adeta evindeki odasına dönüştürürken uluslararası yollarda bu şekilde tek başına direksiyon sallıyor. Yılmaz, tutkusu olan araba kullanmak ve dünyayı gezmeyi; TIR şoförlüğü mesleğini seçip para kazanarak yaptığını, kadın TIR şoförü olarak gelen tepkilerin de çok güzel olduğunu anlattı.

Kadin 20-01-2024 11:27

Kafkas

Kafkas Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kafkas Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.