Olumcul Makineler Haberleri

TV yayın akışı 2 Kasım 2023 Perşembe! Bugün kanallarda ne var? TV8, Kanal D, Star TV, FOX TV, ATV, TRT 1 yayın akışı...

2 Kasım 2023 Perşembe günü kanallarda hangi dizilerin, filmlerin ve yarışma programlarının olacağı televizyon seyircileri tarafından merakla araştırılıyor. 2 Kasım Perşembe akşamı Ölümcül Makineler, Aldatmak, MasterChef Türkiye All Star, Hudutsuz Sevda, Kendi Düşen Ağlamaz ve Yalı Çapkını programları ekrana gelecek. Peki, Kanal D, TV8, FOX TV, ATV, STAR TV, TRT 1 yayın akışı nasıl? İşte 2 Kasım Perşembe TV yayın akışı...

Trend 2023-11-02 07:34:34

Ölümcül Makineler (Mortal Engines) konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte Ölümcül Makineler (Mortal Engines) konusu, oyuncuları ve Kanal D yayın akışı

Ölümcül Makineler (Mortal Engines) filmi ile ilgili aramalar filmin Kanal D yayın akışı listesinde yer almasıyla hız kazandı. JHera Hilmar ve Robert Sheehan'ın başrolde olduğu aksiyon, macera ve fantastik tarzdaki film bu akşam televizyonda ekrana gelecek. Her yayınlandığında büyük bir ilgi ile izlenen filme yine filme ilgi oldukça yoğun. Peki, Ölümcül Makineler (Mortal Engines) konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte Ölümcül Makineler (Mortal Engines) konusu, oyuncuları ve Kanal D yayın akışı

Magazin 2023-10-26 19:24:57

TV yayın akışı 26 Ekim 2023 Perşembe! Bugün kanallarda ne var? TV8, Kanal D, Star TV, FOX TV, ATV, TRT 1 yayın akışı...

26 Ekim 2023 Perşembe günü kanallarda hangi dizilerin, filmlerin ve yarışma programlarının olacağı televizyon seyircileri tarafından merakla araştırılıyor. 26 Ekim Perşembe akşamı Ölümcül Makineler, Aldatmak, MasterChef Türkiye All Star, Hudutsuz Sevda, Kendi Düşen Ağlamaz ve Yalı Çapkını programları ekrana gelecek. Peki, Kanal D, TV8, FOX TV, ATV, STAR TV, TRT 1 yayın akışı nasıl? İşte 26 Ekim Perşembe TV yayın akışı...

Trend 2023-10-26 07:24:43

Ölümcül Makineler oyuncuları kimler, konusu ne? Ölümcül Makineler filmi kaç yılında ve nerede çekildi?

Ölümcül Makineler filmi konusu ve oyuncuları gibi detaylar araştırılıyor. Bilim kurgu, macera ve aksiyon türlerini ele alan Ölümcül Makineler filmi bu akşam Kanal D ekranlarında yayınlanacak. Film, Philip Reeve'in 2001 tarihli aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Filmi seyretmek isteyen sinemaseverler Ölümcül Makineler filmi hakkında detaylı bilgiye ulaşmak istiyor. Peki, Ölümcül Makineler oyuncuları kimler, konusu ne? Ölümcül Makineler filmi kaç yılında ve nerede çekildi?

Magazin 2023-10-18 21:25:41

TV yayın akışı 18 Ekim 2023 Çarşamba! Bugün kanallarda ne var? TV8, Kanal D, Star TV, FOX TV, ATV, TRT 1 yayın akışı...

18 Ekim 2023 Çarşamba günü kanallarda hangi dizilerin, filmlerin ve yarışma programlarının olacağı seyirciler tarafından merak ediliyor. 18 Ekim Çarşamba akşamı Ölümcül Makineler, Kuruluş Osman, Deliha, Benim Güzel Ailem, Adım Farah ve MasterChef Türkiye All Star programları ekranda olacak. Kanal D, TV8, FOX TV, ATV, STAR TV, TRT 1 yayın akışı nasıl? İşte 18 Ekim Çarşamba TV yayın akışı...

Trend 18-10-23 07:27

Evde erişte yapmak isteyenlere yardımcı olacak en iyi erişte makineleri

Erişte tutkunlarına harika bir haberimiz var! Evde lezzetli erişte yapımını kolaylaştıracak en iyi erişte makinelerini sizin için bir araya getirdik. Artık elde erişte yapmakla uğraşmak zorunda değilsiniz. Erişte makineleri, mutfaklarda profesyonel bir kullanım sunar. İster hızlı bir akşam yemeği ister özel bir davet sofrası olsun, bu makineler evde erişte yapımınızı kolaylaştırır. Gelin, en iyi erişte makinelerini birlikte inceleyelim.

Yemek 28-09-23 17:51

ChatGPT nasıl kullanılır? ChatGPT ile ne yapılabilir?

Teknolojik alanın hızla gelişmesiyle çok farklı özelliklere sahip yenilikler hayatımıza girmektedir. Bu yeniliklerden biri de chatGPT ismiyle tabir edilen yapay zekâ robotudur. İnsan zekâsının tersine makineler aracılığı ile görüntülenebilen zekâ çeşidi, yapay zekâ olarak isimlendirilir. Yapay zekâ, adından da belli olduğu üzere doğal olmayan zekâyı temsil eder. ChatGPT yapay zekâ robotu da teknolojik bir uygulama olarak bilinir. Peki, ChatGPT nasıl kullanılır?

Haber 16-08-23 19:15

Yenişehir biberi yeni yatırımlarla dünyaya pazarlanıyor

Yenişehir Belediyesi ilçedeki sebze işleme ve paketleme tesislerine yeni makineler kazandırdı.

Yurthaber 21-07-23 10:48

Teknolojide son nokta mı? Beş saatten kısa sürede, çalışan bir bilgisayar tasarlayabilen yapay zeka geliştirildi!

Çin'deki araştırmacılar dikkat çeken bir çalışmaya daha imza attı. Kendi kendini geliştiren makineler inşa etme yolunda önemli bir adım attıklarını ileri süren araştırmacılar, beş saatten kısa bir sürede çalışan bir bilgisayar tasarlayabilen bir yapay zeka aracı geliştirdi.

Haber 05-07-23 16:51

Ticaret Bakanlığı duyurdu! Bunu yapmayan il yok! Tam 1232 farklı ürün...

Ticaret Bakanlığı Türkiye'nin ihracatta bölge ve ürün çeşitliliğini artırdığını bildirdi. “Geçtiğimiz yıl ülkemizden insansız hava taşıtları ve aksamları, katmanlı üretim için makineler gibi katma değeri yüksek ürünlerin de yer aldığı 1232 farklı ürünü ihraç etmiş bulunmaktayız” denilen Bakanlık açıklamasında, “İhracatçılarımız dünyada ayak basılmadık nokta bırakmamış, 2022 yılında dünyanın en zor köşelerine dahi ulaşarak, toplamda 229 ülkeye ihracat gerçekleştirmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Finans 27-06-23 11:04

Aksaray polisinden kaçak sigara operasyonu

Aksaray’da bir ikamete operasyon düzenleyen KOM ekipleri, 12 bin adet kaçak sigara ve çeşitli makineler ele geçirdi.

Yurthaber 01-06-23 11:37

30 yıldır 4 yolun birbirine bağlandığı kavşakta bulunuyor, görenleri şaşırtıyor! Dilden dile dolaşan çarpıcı rivayet: Kepçe...

Tokat'ta 30 yıldır dört yolun birbirine bağlandığı kavşakta bulunan Tarihi Niksar Ulu Camii’ni yaptıran Çepnizâde Hasan Bey’in mezarı görenleri şaşırtıyor. Mahalle sakinlerince rivayetleriyle bilinen mezarlık hakkındaki 'kepçenin kaldıramadığı' rivayeti ise dilden dile dolaşıyor. Mahalle sakinlerinden biri ise "Yolun açılmasıyla birlikte kabir yolun ortasında kaldı ve burada bir kavşak meydana geldi. Burada çok fazla çalışma yapılamadı. Gelen makineler hep bir arıza çıkardı" diye konuştu.

Haber 10-05-23 10:58

Dünyanın 3. büyük Fotoğraf Makinesi Müzesi'nde depremin zarar verdiği makineler onarılıyor

Malatya'da içinde binlerce nadide fotoğraf makinesi ve aksesuarın bulunduğu Avrupa ve Asya'nın en büyük "Fotoğraf Makinesi Müzesi"nde, deprem nedeniyle hasar gören makineler tamir ediliyor.

Yurthaber 05-05-23 11:56

Kahve severlerin favorisi: 2024'ün en iyi kahve makinesi modelleri

Kahve makineleri, kahve hazırlama sürecini kolaylaştırmak ve evde barista kalitesinde kahve yapmayı mümkün kılmak için tasarlanıyor. Bazı makineler sadece filtre kahve yapabilirken, diğerleri espresso, cappuccino veya latte gibi daha sofistike kahve türleri hazırlayabiliyor. Bu nedenle, ihtiyacınıza en uygun kahve makinesini seçmek için önceden araştırma yapmanız gerekiyor. Bu yazımızda en iyi kahve makinesi modellerini sizler için araştırdık.

Yemek 07-03-23 09:44

Çay tiryakileri için Fakir marka en iyi ve uzun ömürlü çaycı çeşitleri

Türk geleneklerinde vazgeçilmez bir yere sahip olan çay, sabah akşam demeden günün her saati tüketiliyor. En güzel sohbetlerin eşlikçisi olan çayın demlenme şekli ise büyük bir önem taşıyor. Bu noktada pratiklik sağladığından çay demlemek için kullanılan makineler sıklıkla tercih ediliyor. Fakir ise en iyi çaycı çeşitleriyle beğeni toplayan markalardan biri. Birçok farklı çay makinesine sahip Fakir markasının uzun ömürlü ve kaliteli çaycılarını bir araya getirdik. Haydi, detaylara göz atalım.

Haber 28-02-23 15:35

Yerden tasarruf etmenizi sağlayacak, en iyi fiyat performans oranına sahip kurutmalı çamaşır makineleri

Çamaşırları makineler yıkıyor fakat makineden almak, asmak ve kurutmak hâlâ büyük bir problem. Özellikle de çamaşırlarınızı asabileceğiniz bir yer yoksa... Neyse ki çamaşır makineleri artık bu soruna da çözüm olmaya başladı. Sizi çamaşır kurutma derdinden kurtaracak, fiyat/performans ürünü en iyi kurutmalı çamaşır makine seçenekleri burada!

Haber 13-10-22 14:26

Denizli'deki mermer fabrikasında geliştirilen makinelerin ihracatı hedefleniyor

Mermer fabrikasında 2017'de kurulan AR-GE merkezinde çalışan mühendislerin geliştirdiği, tek hat üzerine yerleştirilen makineler doğal taş işlemede kullanılıyor - Fabrikanın genel müdürü Celil Kılınç: - "Türk mühendislerinin dizayn ettiği, Türk işçisi tarafından imal edilen bu makineler, dünyanın her tarafına ihraç edilecek inşallah"

Yurthaber 19-09-22 11:23

Bilgisayar - Enformatik mezunları ne iş yapar? Bilgisayar - Enformatik bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Günümüzde insanlar ve makineler arası mesafe gün geçtikçe azalıyor. Haliyle ilerleyen teknoloji ile birlikte ilgili bölümlere ilgi de oldukça artar hale gelmiştir. Bu bölümlerden biri olan Bilgisayar- Enformatik Bölümü, öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bölümlerden biridir. Birçok alanı kapsayan bu bölüm geniş bir öğretim sürecini kapsar. Bilgisayar-Enformatik Bölümünün ne olduğu, eğitim süresinin kaç yıl olduğu, ne iş yapıldığı ve nerelerde çalışıldığı ilgili öğrenciler için merak konusudur.

Egitim 19-07-22 13:31

Saçlarını evinde tıraş etmek isteyenler için en iyi saç tıraş makinesi çeşitleri

Saç tıraşı olmak için illa berbere gitmeniz gerektiğini düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Evde de saç tıraşı olmak için kaliteli ve pratik makineler bulmak mümkün. Eğer siz de sürekli berbere gidip hem zaman hem para harcamak istemiyorsanız doğru yerdesiniz. Saç tıraşı için kullanacağınız birçok tıraş makinesi modeli listeledik. Gelin, hayatınızı kolaylaştıracak birbirinden kaliteli ürünlere beraber bakalım.

Haber 30-06-22 13:44

Robot Yazılımı Sayesinde Makineler Artık Daha ‘Akıllı’

Teknoloji şirketleri ise artık makineleri yazılım ile geliştirerek ‘akıllı’ hale getiriyor ve tarlada ürün hasadından okyanuslarda yapılan çalışmalara kadar birçok alanda kullanıma sunuyor.

Haber 26-06-22 16:26

Yılların eskitemediği Fantom dikey süpürgesi ile temizlik hızınızı ikiye katlayacak

Temizlik yaparken kullandığınız elektrikli süpürgenin performansı oldukça önemli. Birçok farklı çeşitte bulunan makineler arasından dikey elektrik süpürgeleri pratik tasarımlarıyla öne çıkıyor. Yılların eskitemediği, temizlik hızınızı ikiye katlayacak Fantom Pratik XL P 1300 Dikey Elektrikli Süpürge incelemesiyle karşınızdayız! Merak ettiğiniz tüm detayları açıklığa kavuşturacak bilgilere ve benzer ürünlere göz atmaya ne dersiniz?

Haber 06-05-22 11:38

Çin'de edindiği iş fikriyle memleketinde fabrika kurdu

Yüksek lisans eğitimi için gittiği Çin'de kurduğu şirket aracılığıyla iş eldiveni satan Abdurrahman Sarıdağ, üretimi Bingöl'de açtığı fabrikaya taşıyarak 22 kişiye istihdam sağladı - 12 ülkeye ihracat yapan Sarıdağ: - "Yüksek teknolojili makineler getirdik. Yeni makinelerimiz de yolda. Makineler geldikten sonra çalışan sayısı da 2-3 katına çıkmış olacak"

Yurthaber 03-05-22 11:08

Güçlü bir çekiş gücü isteyenler için Arnica Pika'yı inceledik

Temiz ve ferah bir ortam için detaylı temizlik yapmanız gerekiyor. Tüm kir ve tozlardan kurtulmak için de güçlü emiş özelliğiyle ön plana çıkan elektrik süpürgesi kullanmanız önemli. Bu makineler arasında en çok tercih edilenlerden biri olan Arnica Pika incelemesiyle karşınızdayız! Gelin, kafanızdaki tüm soruları yanıtlayacak bilgilere ve benzer ürünlere göz atalım.

Haber 26-04-22 11:07

138 yaşındaki kütüphanede mevsim değişse de sıcaklık hep aynı

Kitaplarının ödünç verilmediği, 2. Abdülhamid'in talimatıyla açılan ve her yıl 80 bin kitabın eklenmesiyle 1 milyon 300 kitaba ulaşılan Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde eserler, 4 mevsim aynı sıcaklıkta korunuyor - Kütüphane Müdürü Ramazan Minder: - "Dışarıda havanın değişmesinin depo ortamına yansımaması gerekiyor. Onun için biz buradaki sistemi makineler sayesinde 18 ila 21 derece arasında, nemi de yüzde 40-45 seviyesinde tutmaya çalışıyoruz"

Yurthaber 28-03-22 11:02

Bu pratik yöntemler sayesinde çamaşır makineniz tertemiz olacak!

Sürekli olarak çamaşır yıkayan makineler bir süre sonra kir kalıntılarıyla yıpranır. Bunun önüne geçmek için makinenizi düzenli olarak temizlemelisiniz. Böylece hem çamaşırlarınız daha temiz yıkanır hem makinenizin ömrü uzar. Evinizde bulunan malzemelerle çamaşır makinenizi kolayca nasıl temizleyebileceğinize detaylı göz atmaya ne dersiniz?

Kadin 22-02-22 10:40

Zeytin hasatlarındaki yeni yardımcınız olacak en iyi zeytin silkme makineleri

Sayısız faydası bulunan zeytin, Akdeniz ikliminin eşsiz hazineleri arasında. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan bu meyve; yağ yapımında, kozmetik sektöründe ve temizlik ürünlerinde kullanılıyor. Gelişen teknoloji ile birlikte zeytin hasadı da kolaylaşıyor. Zeytin silkme aleti olarak bilinen makineler ile zeytin hasadı gerçekleştiriliyor. Peki, bu makineler nasıl kullanıyor ve en iyisi hangisi? işte merak edilen zeytin silkme makinesi markaları!

Haber 18-02-22 12:49

Balıkesir'de tasarlanan makineler 44 ülkeye ihraç ediliyor

Firmanın Yönetim Kurulu Üyesi ve Teknik Müdürü Nihat Yazıcı: - "Ar-Ge ekibimiz sürekli yeni makineler tasarlıyor. Bu durumun pazarda bize avantaj sağlayacağına inanıyorum"

Yurthaber 26-01-22 12:09

Bulaşık makinesinin sağladığı tasarrufu maksimuma çıkaracak bakım ve kullanım ipuçları

Yoğun hayat temposunda işleri kolaylaştıran beyaz eşyalardan biri olan bulaşık makineleri, tertemiz bulaşıklara kolayca ulaşmamızı sağlıyor. Ancak yüksek performans göstermeyen makineler, işleri kolaylaştırmak yerine ekstra iş çıkarabiliyor. Siz de bulaşık makinenizin maksimum performansla çalışmasını istiyorsanız yazımızı mutlaka incelemelisiniz.

Haber 31-12-21 11:19

Bu da oldu! Aydın'da deve icradan satılığa çıkartıldı... Gören bir daha bakıyor

Bugüne kadar hacizle satılan gayrimenkuller, otomobiller, ev eşyaları ve çeşitli makineler arasına bir de güreş devesi girdi. Basın İlan Kurumu'nun resmi ilan portalında, bakanın bir daha baktığı ilanda deveyi görenler şaşkınlığını gizleyemiyor. Güreşçi deve yed-i emin olarak tutulduğu damda yeni sahibini bekliyor.

Haber 29-12-21 10:24

İnşaat işçiliğiyle başladığı iş hayatında ihracat yapan şirketin sahibi oldu

Yıllarca inşaatlarda yalıtım ustası olarak çalıştıktan sonra kendi işini kuran, kullandığı yapı malzemelerini üretmeye karar verip atölye açan Muzaffer Tahpur, ürünlerini iç pazarın yanı sıra yurt dışına da gönderiyor - Muzaffer Tahpur: - "İnşatta çalışırken kazandığımız üç kuruşla alet, makine aldık. Üretime geçince üretimle ilgili makineler aldık. Adım adım işimizi geliştirdik"

Yurthaber 26-12-21 11:20

Meslek liseliler, mezun olmadan mobilya sektörünün aranan elemanı oluyor

Nevzat Hüseyin Tiryaki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine mobilya sektöründe kullanılan son teknoloji ürünü makinelerin kurulmasıyla, öğrenciler hem iş başında eğitim alıyor hem de döner sermaye gelirlerinden aylık ortalama 1500 lira kazanç elde ediyor - İş başı eğitimlerinde başarı gösteren liselilere, henüz mezun olmadan iş garantisi ve yurt dışında istihdam imkanlarının kapıları aralanıyor - Meslek lisesi öğrencisi Serkan Sade: - "Okulumuzda CNC, kenar bantlama makinesi gibi yeni makineler ile mobilya teknolojilerini iş başında öğrendik. Mezuniyetimden sonra da montaj elemanı olarak çalışmayı düşünüyorum" - Meslek lisesi öğrencisi Muhammed Raşit Altun: - "Okulumuzda İngilizce eğitimi için de destek verilecek. Hem öğreniyoruz hem de çalışabilecek yeterlilikleri ediniyoruz"

Yurthaber 09-12-21 11:03

Yıllar boyu kullanabileceğiniz en iyi hesap makinesi çeşitleri

Günümüzde hesap makinesi kullanmayan yok. Aklımıza takılan basit bir işlemden işin içinden çıkamadığımız büyük rakamlara kadar birçok şeyi hesaplamamıza yardımcı olan bu makineler, özellikle ticari ilişkilerin kolaylaşması için büyük önem taşıyor. Tarihçesi MÖ 2000’lere dayanan hesap makineleri günümüzde gelişen teknoloji sayesinde farklı özelliklere sahip çeşitli modelleri ile karşımıza çıkıyor.

Haber 04-11-21 15:53

Tavşan kanından vazgeçemeyenlere en iyi çay makinesi çeşitleri

Günümüz dünyasında her şeyin bir makinesi olduğu gibi çay demlemek için de artık makineler var! Fakat makine deyince aklınıza devasa bir şeyler gelmesin. Küçük ev aleti formunda ve elektronik bir çaydanlık görünümündeki modeller her eve yavaş yavaş girmeye başladı. Hatta çok popülerleşen çay makineleri belki de yakında çaydanlık diye bir şey bırakmayacak, ne dersiniz? Siz de bu akımdan geri kalmak istemiyorsanız; manuel çay demleme zahmetinden kurtaracak ve nefis çaylar içmenizi sağlayacak çay m

Yemek 11-10-21 21:24

Kıyafetlerinizin ömrünü uzatabilirsiniz, peki nasıl?

Çamaşır makineleri evlerimize girdiğinden beri hayatımız kolaylaştı. Özellikle son yıllarda üretilen makineler kumaş türüne göre ısıyı ayarlayarak kullanım kolaylığı sağlasa da ekstra hijyen elde etmek için yıkama talimatlarına uymak gerekiyor. Peki hangi çamaşır kaç derece su sıcaklığında yıkandığında gerçekten temizlenir?

Kadin 09-09-21 12:19

İskandinav ülkelerinde şantiyeler nasıl çevreci olabildi?

Norveç'in başkenti Oslo'nun en işlek caddelerinden biri yayalaştırıldı. Projenin inşaatı için kurulan şantiyede ise tüm makineler elektrikliydi. Peki bu şantiye dünyaya nasıl bir mesaj verdi?

Haber 25-07-21 11:32

Dijitalleşme süreci üretim trendlerini değiştiriyor

Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Birim Müdürü Tolga Bizel: - "Sanayi 4.0 olarak adlandırdığımız bu evrede insanlar değil, akıllı makineler ve robotlar yer alıyor. Dünya genelinde insanlar artık ağır ve tekrarlayan üretim sürecindense çok daha verimli alanlarda rol almaya başlıyorlar" - "Avrupa'daki fabrikaların yapısına ve bulunduğumuz tedarik zincirine ne kadar yakın olursak dijital dönüşüm trenini yakalama şansımız o kadar kolay oluyor"

Yurthaber 23-06-21 11:01

Cepte abonelerin tercihi 4,5G oldu

Türkiye'de geçen yılın sonu itibarıyla Türkiye'de yüzde 98,2 yaygınlık oranına karşılık gelen makineler arası iletişim (M2M) aboneleri dahil, toplam 82 milyon 128 bin 104 mobil abonesinden yüzde 93'ü 4,5G abonesi oldu.

Haber 31-03-21 11:15

Türkiye'nin Makinesini Büyüten Şehirler-1 Paneli: Konya etkinliği

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede: - "Konya bugün özellikle orta, yüksek kalitedeki makineler üretiminde ciddi bir yapılanmaya girdi. Fiyatları ve hızlarıyla, dünyaya açılma temposuyla, dünya fuarlarında edindiği yerler itibarıyla Konya, rekabet edilmesi zor bir şehir haline geldi" - Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu: - "Konya tartışmasız bir teknoloji kentidir, 2,2 milyar dolarlık ihracatının yüzde 60'a yakınını makine, otomotiv ve savunma sanayi mallarından sağlar. Konya, salgına rağmen makine ihracatını yüzde 9 artırabilmiştir. Üstelik otomotiv sektörünün gerilemesine rağmen bunu başarmıştır"

Yurthaber 23-02-21 14:22

Türkiye'nin Makinesini Büyüten Şehirler-1 Paneli: Konya etkinliği

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede: - "Konya bugün özellikle orta, yüksek kalitedeki makineler üretiminde ciddi bir yapılanmaya girdi. Fiyatları ve hızlarıyla, dünyaya açılma temposuyla, dünya fuarlarında edindiği yerler itibarıyla Konya, rekabet edilmesi zor bir şehir haline geldi" - Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu: - "Konya tartışmasız bir teknoloji kentidir, 2,2 milyar dolarlık ihracatının yüzde 60'a yakınını makine, otomotiv ve savunma sanayi mallarından sağlar. Konya, salgına rağmen makine ihracatını yüzde 9 artırabilmiştir. Üstelik otomotiv sektörünün gerilemesine rağmen bunu başarmıştır"

Yurthaber 23-02-21 14:22

Zeytin hasadında teknolojiye rağbet artıyor

Kilis’te geleneksel yöntemle yapılan sırıkla zeytin toplayanlar yerini her geçen gün teknolojik makinelerle hasat edenlere bırakıyor.Türkiye’de önemli zeytin üretimin yapıldığı Kilis’te, zeytin hasadının büyük bölümü makineler ile yapılmaya başlandı.

Yurthaber 30-11-20 12:21

Aksaray'da sobadan düşen alevli karton dükkanı yaktı

Aksaray’da bir dükkanda sobanın üzerinde yanan kartonun düşmesi sonucu çıkan yangında makineler zarar gördü.

Haber 28-11-20 22:38

Kar yağmayınca makineler devreye girdi! Uludağ bembeyaz

Kış turizmi denince akla gelen ilk turistik bölgeler arasında yer alan Uludağ'a kar yağmayınca devreye suni kar makineleri girdi. Suni kar yağışıyla birlikte beyaza bürünen bölge en çok çocukları sevindirdi. Çocuklarının suni karda oynamasına izin veren Nurçin Gölpınarlı, “Uludağ’a gelirken kar beklemiyorduk, burayı görünce çok mutlu olduk” dedi.

Haber 26-11-20 11:42

BonaBant kapasiteyi yüzde 50 artırdı

Bant sektörünün her geçen gün büyüyen markası olan BonaBant, kapasitesini yüzde 50 oranında artırarak yeni ihracat alanları oluşturdu.Türkiye’de bant sektörünün öncü firmaları arasında yer alan Bonabant, Mersin’deki fabrikasında işledikleri bantları, İtalya ve Çin’den getirdikleri tam otomatik robot makineler ile birlikte kapasitesini artırarak Amerika, İngiltere ve Bakü’den sonra Tunus ve Irak’a da ihracat gerçekleştiriyor.“Bant sektöründe ilkleri gerçekleştiriyoruz”BonaBant Yönetim Kurulu Başkanı Nida Beyoğlu Arslan, İtalya’dan getirdikleri tam otomatik robot makine sayesinde insan müdahalesi olmadan günde bin koli üretim yaptıklarını, aynı zamanda Çin’den getirdikleri balta kesim makineleri ile de kapasitelerini yüzde 50 oranında artırarak farklı ülkelere ihracat yaptıklarını belirtti.

Yurthaber 25-11-20 14:43

2025 itibarıyla 'tüm işlerin yarısını makineler yapacak'

Dünya Ekonomik Forumu'na (WEF) göre, 2025 itibarıyla, tüm iş yerlerindeki görevlerin yarısı makineler tarafından yapılacak ve bu durum büyük ihtimalle eşitsizliği daha da derinleştirecek.

Haber 25-11-20 04:37

2025 itibarıyla 'tüm işlerin yarısını makineler yapacak'

Dünya Ekonomik Forumu'na (WEF) göre, 2025 itibarıyla, tüm iş yerlerindeki görevlerin yarısı makineler tarafından yapılacak ve bu durum büyük ihtimalle eşitsizliği daha da derinleştirecek.

Haber 08-11-20 08:15

Bursa'dan dünyaya asfalt fabrikası ihraç ediyorlar

Agrega üretimi için yerli mühendisleriyle çevreci ve yüksek kalite standartlarında devasa makineler üreten firma, "anahtar teslim" olarak onlarca ülkeye ihracat yaptı - E-MAK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Gencer: - "Bugüne kadar 200'ü aşkın asfalt fabrikası ürettik. Bunların büyük bir kısmı Almanya'dan Kazakistan'a, Sibirya'dan Arabistan çöllerine, Cezayir'den Mısır'a kadar geniş bir alana yayıldı"

Yurthaber 26-10-20 11:08

Çalışanlar dikkat! 2025 itibarıyla 'tüm işlerin yarısını makineler yapacak'

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) yayımladığı rapordaki tahmine göre, 2025 itibarıyla, tüm iş yerlerindeki görevlerin yarısı makineler tarafından yapılacak ve bu durum büyük ihtimalle eşitsizliği daha da derinleştirecek.

Finans 22-10-20 10:41

2025 itibarıyla 'tüm işlerin yarısını makineler yapacak'

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) yayımladığı rapordaki tahmine göre, 2025 itibarıyla, tüm iş yerlerindeki görevlerin yarısı makineler tarafından yapılacak ve bu durum büyük ihtimalle eşitsizliği daha da derinleştirecek.

Haber 22-10-20 06:45

Koronavirüsü fırsata çevirdi, şoförlüğü bırakıp kağıt bardak tesisi kurdu

Bingöl'ün Genç ilçesinde TIR şoförlüğü yapan Sinan Güven (33), koronavirüs nedeniyle kullanımı artan ve kentte fabrikası bulunmayan kağıt bardak için KOSGEB'den 150 bin TL destek alarak üretime başladı. Şoförlüğü de bırakan ve 3 işçisiyle günde 150 bine yakın kağıt bardak üreten Güven'in şimdiki hedefi daha büyük makineler alarak istihdamı artırmak.

Finans 06-10-20 09:56