Organik Sac Boyasi Haberleri

İstanbul'u terk edip Ege'ye yerleşmişti... Safir'in Güneş'i Gizem Karaca'nın lüks evini görenler hayran kaldı

Son olarak başrollerini İlhan Şen, Özge Yağız ve Burak Berkay Akgül ile paylaştığı Safir dizisiyle izleyicisinin karşısına çıkan ünlü oyuncu Gizem Karaca uzun zamandır doğa ile iç içe bir yaşam sürüyor. Bir süredir İstanbul'da yaşamayan ve Ege'ye yerleştiğini duyuran güzel oyuncunun lüks evini görenler hayran kaldı. Ünlü oyuncu burada organik tarım bile yapıyor.

Magazin 2024-06-22 15:32:52

Gören şaşırıp bir daha bakıyor! Arkadaşı Tayland'dan getirdi... Orayı kiralayıp harekete geçti 'Bu illerde çok iyi tutacak'

Adana’da bir doktorun hobi olarak evinin bahçesinde yetiştirdiği fil sarımsağı görenleri hayrete düşürüyor. Arkadaşının Tayland'dan getirdiği 1 diş sarımsağı çoğalttığını söyleyen doktor "Bu sene 1 dönüm tarla kiralayıp ekim yaptım. Artık elimdeki tohum miktarı rahatlıkla bir tarlayı ekebilecek hale geldi" dedi. Bu sarımsağın Türk tarımına kazandırılmasını isteyen doktor "Organik bir ürün. Adana toprağını çok sevdi. Adana iklimine yakın illerde bu ürün kesinlikle çok iyi tutacaktır" dedi.

Finans 2024-06-06 10:20:47

Emekli oldu, kamu desteği almadan kendi serasını kurdu, şimdi eleman bulamıyor: Dışarıda 25 lira bende 10 lira

Amasya, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden emekli olan 58 yaşındaki Recep Yıldırım, memleketi Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine yerleşerek, kamu desteği almadan sera kurarak sebze üretimine başladı. Üretime devam eden Yıldırım, serada çalıştıracak işçi bulamıyor. Organik ürün yetiştirdiğini belirten Yıldırım, "Bizden on liraya alınan mal, yirmi, yirmi beş liraya piyasalarda satılıyor. Gelsin vatandaş on liraya buradan alsın." dedi.

Haber 2024-05-17 10:46:21

Yok yok! Piyasa fiyatına göre en az yüzde 20 daha ucuz! Talep yağıyor, uygun fiyata alıyorlar

Erzincan’da lise öğrencileri, okul bahçesindeki 300 metrekarelik serada rokadan ıspanağa, maruldan turpa kadar birçok sebze yetiştiriyor. Öğrenciler seracılık mesleğinin inceliklerini öğreniyor ve ek gelir elde ediyor. Öğrencilerin haftanın 5 günü uygulama alanlarında ürettikleri organik sebzeler, uygun fiyata mahalleli tarafından alınıyor. Lise Müdür Başyardımcısı üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 20 daha ucuz olduğunu belirtip halkın talebinin fazla olduğunu vurguladı.

Kadin 2024-05-15 09:28:25

Sac kavurma tarifi: Sac kavurma nasıl yapılır?

Hem öğünlerinizde hem de yemek davetlerinizde sunabileceğiniz, pratik yapımı ve eşsiz lezzeti ile ilgi gören sac kavurma tarifimiz için aşağıdaki malzemeleri ve verdiğimiz tarif aşamalarını kullanabilirsiniz.

Yemek 30-04-24 11:24

Yoğun talep var! Kendiliğinden yetişiyor, zor şartlarda toplanıyor... Romatizma, şeker ve tansiyona birebir

Tunceli’nin yüksek rakımlı dağlarında kendiliğinden yetişen, bölgede ‘gulik’ otu diye isimlendirilen çiriş otu tezgahlardaki yerini aldı. Bu organik şifalı bitki, hem lezzeti hem de şifalı olması sebebiyle vatandaşlardan yoğun talep görüyor.

Kadin 17-04-24 12:13

Her şey çocuklarına organik bal yedirmek isteyince başladı

Sivas’ta iki arkadaş çocuklarına doğal bal yedirmek için iki kovanla başladıkları arıcılıkta 80 kovana ulaştı.

Yurthaber 04-04-24 10:55

İnşaat işiyle uğraşıyordu, oğlunun tavsiyesi ile sera kurup üretime başladı

Ankara’da inşaat yapı malzemeleri işiyle uğraşan Ömer Durak, organik tarım okuyan oğlunun yönlendirmesiyle memleketi Yozgat’a gelerek 2 dönüm alana kurduğu serada üretim yapmaya başladı.

Yurthaber 29-02-24 11:13

Köy okulundaki öğrenciler için ahşaptan oyuncak üretiyorlar

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Bilim ve Sanat Merkezinde eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencileri, kurulan ahşap atölyesinde organik malzemelerden ahşap oyuncak üreterek bu oyuncakları köy okulundaki öğrenci arkadaşlarına gönderiyor.

Yurthaber 23-02-24 08:50

Doğada kendiliğinden yetişiyor! Cildi ışıl ışıl parlatıyor, hızla zayıflatıyor... Günde en fazla 5 tane yeniyor: Yol kenarlarında bile bulunuyor

Sinop’ta doğal yollarla yetişen organik yer incirinin şifa kaynağı olduğu belirtildi. Doğada kendiliğinden yetişen bu mucize besinin stresten şeker hastalığına, yorgunluktan kolesterole kadar pek çok hastalığa iyi geldiği aktarıldı. Tüketildiğinde cilt sağlığını da koruyan yer inciri, cildin parlaklık kazanmasını da sağlıyor.

Kadin 15-02-24 15:46

Safir'in Güneş'i Gizem Karaca İstanbul'u terk etti! Lüks evinin detayları dikkat çekti! Organik tarım yapıyor

Şimdilerde final yapacağı konuşulan Safir dizisinde hayat verdiği Güneş karakteriyle adından söz ettiren ünlü oyuncu Gizem Karaca uzun zamandır doğa ile iç içe bir yaşam sürüyor. Ege'ye yerleştiğini duyuran Karaca lüks evinin bahçesinde organik tarım yapıyor.

Magazin 14-02-24 14:25

Avrupa'da 4. sırada: Türkiye organik ürün ihracatında 1 milyar dolar sınırını aştı

Kuru, taze ve dondurulmuş meyveler ve pamuk başta olmak üzere 268 farklı üründe 1,6 milyon ton organik üretim gerçekleştiren Türkiye, bu ürünlerin ihracatından elde ettiği döviz gelirinde 1 milyar doları aştı. Hedef 2 milyar dolar...

Finans 11-02-24 10:36

Ev yapımı bebe bisküvisi tarifi: Evde bebe bisküvisi nasıl yapılır?

Sağlıklı beslenmeye dikkat eden, daha çok doğal ve organik ürünlerle beslenmeyi tercih edenler çocukları için de olabilecek en sağlıklı besinleri almak isterler. Bebe bisküvileri hem büyüklerin hem de çocukların ve bebeklerin en sevdiği lezzetlerden biridir. Ancak dışarıdan hazır alındığı için güvenliği konusunda bazı anneleri tereddüde düşürebilir. Bu hassasiyete sahip kişiler için bir tarifimiz var.

Yemek 10-02-24 16:42

Kara mürver faydaları nelerdir? Kara mürver neye iyi gelir?

Günümüzde gerek yemeklerde gerek tatlılarda gerekse şifa amaçlı kullanılan birçok farklı bitki türü bulunmaktadır. Kara mürver de bu bitki türleri arasında yer almaktadır. Antik zamandan bu yana pek çok rahatsızlığın giderilmesinde etkili olan bu bitkinin çeşitli tüketim şekli de mevcuttur. Ayrıca bu bitki organik bileşenler, vitamin, protein ve mineraller açısından da epey zengindir. Peki, kara mürver faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 08-02-24 18:23

Porsiyonu 120 lira! Kızgın sac üzerinde 7 saniyede pişiriyor... Talep arttı, son 2 usta kaldı!

Burdur’un Gölhisar ilçesinde, yaklaşık yarım asrı aşkın süredir pişirilen yaprak kavurma 1 yıl önce coğrafi işaret alarak tescillendi. Dana eti kullanılan ve kızgın sac üzerinde sadece 7 saniyede pişirilen kavurmadan yemek için ülkenin dört bir yanından gelenlerin sayısı artarken ilçede sadece 2 kavurma ustası kaldı.

Yemek 05-02-24 12:05

7 saniyede pişiyor, porsiyonu 120 liradan satılıyor! İlçede sadece 2 ustası kaldı: Eşsiz bir lezzet

Burdur’un Gölhisar ilçesinde, yaklaşık yarım asrı aşkın süredir pişirilen yaprak kavurma 1 yıl önce coğrafi işaret alarak tescillendi. Dana eti kullanılan ve kızgın sac üzerinde sadece 7 saniyede pişirilen kavurmadan yemek için ülkenin dört bir yanından gelenlerin sayısı artarken ilçede sadece 2 kavurma ustası kaldı.

Finans 04-02-24 09:53

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin organik atıkları pelete dönüştürülüyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin (DPÜ) bahçe ve lavanta atıkları ile biçilen çimlerin Tavşanlı Meslek Yüksekokulu'nda kurulu ünitede işlenmesiyle 10 ton pelet (orman atıklarının işlemden geçirilip sıkıştırılması sonucu elde edilen yakıt çeşidi) üretildi.

Yurthaber 31-01-24 13:24

Ayvalık, organik zeytin ve zeytinyağı üretiminin merkezi olma yolunda

Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı üretimi ve ihracatında önde gelen illerden Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı iki kırsal mahallede çiftçiler, gelecek yıldan itibaren organik ürün sertifikasıyla satış yapabilecek.

Yurthaber 24-01-24 11:09

Sac bükme makinesine kafası sıkışması sonucu ölen çocuğun cenazesi defnedildi

İstanbul'da, staj yaptığı fabrikada sac bükme makinesine kafası sıkışan ve kaldırıldığı hastanede 7 gün sonra yaşamını yitiren çocuğun cenazesi Giresun'a toprağa verildi.

Yurthaber 17-01-24 14:28

Fabrikada feci ölüm kamerada

Esenyurt’ta 14 yaşındaki çocuk, staj gördüğü demir fabrikasında kafasını sac büküm makinesine sıkıştırıp ağır yaralandı.

Yurthaber 16-01-24 15:46

14 yaşındaki Arda'nın kafası sac büküm makinesine sıkıştı... Dikkat çeken '16 dakika' iddiası! Hala hayati tehlikesi var

Büyükçekmece'de staj gördüğü iş yerinde kafası sac büküm makinesine sıkışan 14 yaşındaki Arda Tonbul ağır yaralandı. Kafası sıkıştığı yerde 16 dakika boyunca kurtarılmayı bekleyen Tonbul, günlerdir yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Haber 14-01-24 11:30

Nioli yağı nedir, faydaları nelerdir? Nioli yağı ne işe yarar?

Kimyasal ürünler, merhemler ya da çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmak üzere geliştirilen kremlerin hammaddeleri genel olarak doğal bitkiler, meyveler ya da otlardır. Çoğu kişi doğal bir yaşam adına organik beslenmeyi tercih ettiği gibi çeşitli kimyasallar yerine bu çiçeklerin, otların ya da bitkilerin doğal hallerini kullanmayı seçer. Uzman bir doktora danışarak bilinçli şekilde kullanıldığı takdirde bu tercih çok daha yerinde olacaktır.

Haber 12-01-24 01:16

Cennet hurması (Trabzon Hurması) nedir? Cennet Hurması faydaları nelerdir?

Doğal beslenme diğer adı ile organik olarak beslenme insan sağlığı için son derece faydalı bir beslenme şekli olarak öne çıkar. Bu alanda uzman doktorların da önerdiği şekilde beslenerek çok daha sağlıklı yaşamak mümkün olabilmektedir. Çeşitli takviyeler, vitaminler ya da ilaçlar yerine; direkt olarak bu ilaçların ve takviye besinlerin ham maddeleri olan meyve ya da sebzeleri tüketmek birçok uzmanın da tavsiye ettiği bir beslenme şekli olarak bilinir.

Haber 11-01-24 20:33

Türkiye'de pandemi dönemi böyle geçti! Kendisine organik maske yapan da vardı arabasını koronavirüsten korumak isteyen de...

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılarak global bir salgın haline gelen koronavirüs Türkiye'de de yoğun bir şekilde yaşandı. Maske zorunluluğu, sokağa çıkma yasakları ve sosyal mesafe kurallarının etkili olduğu günlerde kaydedilen birbirinden ilginç anlar sosyal medyada gündem oldu. O görüntülerde kendisine organik maske yapan da vardı, arabasına maske yapan da...

Trend 25-12-23 13:12

İstanbul'u terk etmişti! Gizem Karaca'nın lüks evi merak edildi... Kocaman arsasında mutlu bir hayat sürüyor

Bir süredir İstanbul'da yaşamayan güzel oyuncu Gizem Karaca, lüks evinden paylaşımlarıyla dikkat çekiyordu. Uzun süredir bahçesinde organik tarım da yapan güzel oyuncunun açıklaması sonrası lüks evi merak edildi. İşte Gizem Karaca'nın lüks evinden kareler...

Magazin 24-12-23 13:28

Arı sütü nedir, ciltte ne işe yarar? Arı sütü cilt için nasıl kullanılır?

Cilt bakımı doğanın sunduğu zengin içeriklere yönelme eğilimiyle giderek daha doğal ve organik yöntemlere kayıyor. Bu bağlamda arı sütü, tarih boyunca sağlık ve güzellik için kullanılan doğal bir mucize olarak öne çıkıyor. Cilt bakımında arı sütü kullanımı içeriğindeki benzersiz bileşenler sayesinde cildi besleme, yenileme ve koruma konularında popülerlik kazanmıştır. Peki, arı sütü cilt bakımında nasıl kullanılır?

Kadin 25-11-23 17:38

6 yıl önce deneme amaçlı dikti! Şimdi siparişlere yetişemiyor: Tanesi 20 liradan alıcı buluyor

Malatya’nın Darende ilçesinde 63 yaşındaki Dursun Tekin, 6 yıl önce deneme amaçlı karnabahar dikimi yaptı. Tekin, şimdilerde siparişlere yetişemiyor. Hedefinin 10 bin kök yetiştirmek olduğunu söyleyen Tekin, Sebze çeşidini artırarak işimi genişletmeyi düşünüyorum. İnşallah bunu da başaracağım. Toprak var, su var. Çalışmak da bize düşüyor. Karnabaharın tanesi 20 liradan alıcı buluyor. Yetiştirdiğimiz tüm ürünler organik." şeklinde konuştu.

Finans 05-11-23 17:02

Hindistan cevizi yağı yüze direk sürülür mü? Hindistan cevizi yağı cilt için nasıl kullanılır?

Cilt bakımında doğal yağlar doğanın bizlere sunduğu en değerli ve etkili güzellik ürünlerinden biridir. Kimyasal içeriklerden arınmış, saf ve organik doğal yağlar cildi nemlendirmek, beslemek, yeniden yapılandırmak ve korumak için kullanılan güçlü doğal maddelerdir. Bu doğal yağlar arasında, günümüzde oldukça popülerleşen Hindistan cevizi yağı da bulunur. Peki, Hindistan cevizi yağı cilt bakımında nasıl kullanılır?

Kadin 29-10-23 16:17

Yüze gül yağı sürmek ne işe yarar? Gül yağı ciltte nasıl kullanılır?

Güzellik ve sağlık tarih boyunca insanoğlunun ilgisini çeken önemli konular arasında yer almıştır. Bu konuda doğal ve organik ürünlerin kullanımı son yıllarda büyük bir popülerlik kazanmıştır. Bu doğal ürünler arasında yer alan gül yağı özellikle cilt bakımı için tercih edilen mucizevi bir doğal yağdır. Gül yağı binlerce yıldır kullanılan ve cilt sağlığını destekleyen bir formül olarak bilinir.

Kadin 29-10-23 15:41

Siirt'te tescilli Tillo heriresi geleneksel yöntemlerle yapılıyor

Siirt'in Tillo ilçesinde yetişen organik üzümlerden yapılan "Tillo heriresi" geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor.

Yurthaber 17-10-23 13:13

İster hobi sahiplerinin ister profesyonellerin kullanabileceği en etkili ve iyi solucan gübreleri ve çeşitleri

Toprak ile uğraşmayı seviyorsunuz ama bitkileriniz bir türlü istediğiniz gibi gelişmiyor mu? Toprağınız artık bitkilerin ihtiyacı olan organik maddeyi karşılayamıyor olabilir. Toprağın yapısında olması gereken birçok madde ve mikroorganizmayı geri kazandırmanın en kolay yollarından biri solucan gübresi kullanmak. Gelin, birbirinden kaliteli içeriklere sahip en iyi solucan gübrelerini birlikte inceleyelim.

Haber 13-10-23 15:35

Tekirdağ'da nakliye dolandırıcılığı operasyonunda yakalanan 4 şüpheli tutuklandı

Zanlılar, 3 traktörü ve 28 ton sac malzemeyi, sahte evraklarla fabrikalardan teslim alıp belirtilen adresler yerine satmak üzere başka yere taşımışlar.

Yurthaber 25-09-23 13:28

Devasa köy domatesini görenler gözlerine inanamadı!

Batman'da yetişen dev köy domatesini görenler şaşkına dönüyor. Sason ilçesinin yüksek rakımlı köylerinde organik yetiştirilen domateslerin tanesi bir buçuk kilo geliyor. Dev domatesleri görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Haber 19-09-23 09:41

BCAA nasıl kullanılır? BCAA kullanmak zararlı mı?

Sağlıklı beslenmek ve sağlıklı bir hayat sürebilmek için insan vücudunun ihtiyaç duyduğu her türlü vitaminin alınması gerekir. Besinler yolu ile alınan proteinler, karbonhidratlar ya da başka organik bileşenlerin dengeli bir şekilde tüketilmesi önemlidir. Bazı durumlarda kişilerin çeşitli eksiklikleri takviye ürünler ile de sağlanabilir. Doktor önerisi ve yönlendirmesi ile alınabilecek olan bu takviyelerden biri de BCAA’dir.

Haber 15-09-23 18:05

Çiftçilere bu yıl için ödenecek tarımsal destekler belli oldu! Resmi Gazete'de yayımlandı...

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) dahil olan çiftçilere bu yıl için ödenecek tarımsal destekler belli oldu. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 103 lirası mazot, 46 lirası gübre olmak üzere 149 lira destek sağlanacak. Organik tarım için kategorilerine göre dekar başına 30 ila 180 lira destek verilecek.

Finans 15-09-23 10:19

Domates ekti, okul yaptı

Eğitim gönüllüsü Suat Kamçılı, tarlasında yetiştirdiği organik sebze ve meyveleri, civardaki otellere sattı. Kamçılı, 2019’dan bu yana biriktirdiği parayla köy okulunu A’dan Z’ye yeniledi.

Yurthaber 11-09-23 10:52

Yalova'da tescilli Yalova aronyası için hasat şenliği düzenlendi

Yalova'nın Altınova ilçesinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce organik aronya üretiminin yaygınlaştırılması ve katma değerli ürünlere dönüştürülmesi amacıyla hasat şenliği yapıldı.

Yurthaber 05-09-23 15:28

MasterChef All Star kaptanlık oyununu kim kazandı, takımlar nasıl oluştu? 4 Eylül 2023 MasterChef'te mavi ve kırmızı takım kaptanı

MasterChef All Star'da kaptanlık oyununun kazananı ve eleme adayları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Heyecanın giderek arttığı yarışmanın 4 Eylül Pazartesi akşamı yayınlanan bölümünde bu haftanın ilk kaptanlık mücadelesi gerçekleşiyor. Yarışmacılar sac tava yemeği yaptı. birçok kişi internette, "MasterChef All Star kaptanlığı kim, hangi takım kazandı? 4 Eylül MasterChef'te eleme adayı kim oldu?" sorularına yanıt arıyor. işte detaylar....

Magazin 05-09-23 07:46

Lokum gibi oluyor: MasterChef sac tava tarifi! Leziz sac kavurma nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Sac tava tarifi, MasterChef programında yer alması nedeniyle merak edildi. Misafir sofralarına çok yakışan sac kavurma tarifi yediden yetmişe herkes tarafından seviliyor. Püf noktalarına dikkat edildiğinde lokum gibi yumuşacık sac tava tarifini elde etmek mümkün. Peki, sac tava nasıl yapılır, malzemeleri neler? Leziz sac kavurma yapımı...

Yemek 04-09-23 20:09

Hem sağlıklı hem lezzetli beslenmek isteyenlere en iyi sızma zeytinyağı önerileri

"Mutfakta zeytinyağı olmadan yapamam." diyorsanız doğru yerdesiniz! Bir araya getirdiğimiz soğuk sıkım yağlardan organik olanlara, tek bahçe mahsulünden üretilenlerden kalite ödülü alan seçeneklere kadar en iyi sızma zeytinyağı listemizi inceleyerek damak tadınıza uygun ürünü kolayca bulabilirsiniz. Haydi, başlıyoruz!

Yemek 23-08-23 14:35

İsteği, geçen yılki rekorunu geliştirmek! Bu yılki hedefini Nasip olursa diyerek açıkladı

Bilecik'te hobi amaçlı kurduğu serada Bulgaristan'dan getirdiği ata tohumuyla organik sebze yetiştiren Mesut Kolay, geçen yılki 1,5 kilogramlık domates rekorunu bu yıl 1,7 kilograma çıkarmak istiyor. Kolay, "Geçen yıl 1 kilo 500 gramlık domates yetiştirdim. Bu yıl nasip olursa 1 kilo 700 gram hedefim." şeklinde konuştu.

Haber 21-08-23 12:27

Kreatin nedir? Kreatin nasıl kullanılır?

Kreatin, vücutta bulunan hücrelerin ve kasların enerji üretmesine yardımcı olduğu bilinen organik asittir. Vücutta üretilir ancak sentetik olarak da alınabilir. Doğal kreatin ihtiyacı kırmızı etten ve balıktan karşılanabilir. Genellikle sporcularda ve yaşlı insanlarda performansı ve kas kütlesini artırmak için kullanılır. Sporcuların ağırlık kaldırma ve yüksek performans gereken egzersizleri sırasında enerji üretimine yardımcı olur. Kreatin nasıl kullanılır?

Haber 20-08-23 21:25

İstanbul'u terk etmişti! Gizem Karaca'nın lüks evinin bahçesi dikkat çekti

Bir süredir İstanbul'da yaşamayan ve Ege'ye yerleştiğini duyuran güzel oyuncu Gizem Karaca, lüks evin paylaşımlarıyla dikkat çekiyor. Uzun süredir bahçesinde organik tarım da yapan güzel oyuncu lüks evinin bahçesini çektiği video ile gösterdi.

Magazin 07-08-23 14:51

Saksıda yetiştirdiğiniz bitkilerinizin ömrünü uzatacak en iyi saksı toprakları

İç ya da dış mekân fark etmeksizin saksıda bitki yetiştirmeyi planlıyorsanız dikkat etmeniz gereken ilk konu, kullanacağınız toprağın yapısı. Bitkinin ekileceği toprağın su tutma kapasitesi ve organik madde içeriği bitkinizi gelişimi üzerinde direkt olarak etki eder. Bu noktada kaliteli ve iyi hazırlanmış saksı toprakları kullanmak gerekir. Eğer siz de bitkilerinizi canlandırmak, hızlı ve sağlıklı gelişmelerini sağlamak istiyorsanız gelin, en iyi toprak seçeneklerine bir göz atalım.

Haber 31-07-23 17:25

Rusya ve Almanya’nın organik antibiyotiği Aksaray’dan

Aksaray topraklarında ilk olarak organik ve GDO’suz olarak üretilen sarımsaklar yurtdışına ihraç edilerek antibiyotik ilaç fabrikalarında ilaçlarda kullanılıyor.

Yurthaber 24-07-23 09:28

İstanbul'dan taşınmıştı! Gizem Karaca köy hayatını anlattı: 'Organik tarım yapıyorum'

Gizem Karaca, İstanbul'dan taşınmasıyla ilgili haberlerle uzun süredir magazin gündeminde yer alıyor. İzmir'de bir köye yerleştiği söylenen Karaca, köy hayatıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Magazin 22-07-23 20:27

NASA'dan Mars'ta heyecanlandıran keşif! Yaşam olasılığına işaret sayılıyor

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Mars'ta heyecanlandıran bir keşfe imza attı. NASA, Mars yüzeyinde gezegende yaşam olasılığına işaret sayılan organik moleküller buldu. Organik moleküllerin, Mars'ta daha önce yaşam olabileceğine dair ipucu verdiği söyleniyor.

Haber 13-07-23 15:58

Aynı sefasabunu nerelerde kullanılır? Aynısefa sabunu yüze nasıl sürülür?

Organik sabunlar güzellik ve sağlık için en fazla tercih edilen doğal sabunlardır. Aynısefa çiçeği kozmetik alanında sıklıkla kullanılan bitkiler içerisinde yer alır. Aynısefa birçok cilt bakım ürününün üretiminde kullanılır. Bunlardan biri de aynısefa sabunudur. Kozmetik ve sağlık için doğal ürünler kullanmayı tercih edenlerin yeni favori ürünü olarak yerini almaya başlamıştır. Peki aynısefa sabunu ne işe yarar, nerelerde kullanılır?

Haber 25-06-23 18:16

'Bir ilk! Hiçbir üniversitede yok' diyerek açıkladı! 'İş garantili bir bölüm'

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Meslek Yüksekokulu (MYO) Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım Programı Öğr. Gör. Volkan Yörük bölümlerinin iş garantisine ve yapmakta oldukları susuz tarım serasına dair açıklamalarda bulundu. Öğrenciyi eğitmek amacıyla topraksız tarım seralarında 380 metrekare camdan ve topraksız bir sera yaptıklarını belirten Yörük, bunun bütün üniversitelerde bir ilk olacağını aktardı.

Haber 12-06-23 16:52