Uyku Bozuklukları Haberleri

Uykuya geçmekte zorlananlar müjde! Bu 5 besin sorunu ortadan kaldırıyor

Uyku sorunu yaşam kalitesinin düşmesine neden olur. Uzmanlar, uyku sorunu yaşayan kişilerin kolayca uyumalarını sağlayacak 5 yiyeceği açıkladı. İşte uykuya dalmakta zorluk çeken kişilerin tüketmesi gereken yiyecekler...

Haber 24-10-2023 13:12

Uyku bozukluğu nedir, neden olur? Uyku bozukluğu nasıl giderilir?

Uyku bozuklukları bireylerin uyku döngüsünde yaşadıkları problemleri ifade eden genel bir terimdir. Uyku vücudumuzun fiziksel ve zihinsel olarak yeniden şarj olabilmesi için hayati bir öneme sahiptir. Ancak bazı insanlar uyku problemleriyle karşılaşabilirler ve bu durum günlük yaşamlarını olumsuz etkileyebilir. Uyku bozuklukları farklı şekillerde ortaya çıkabilir.

Haber 25-05-2023 10:01

Dikkat, herkesin başına gelebiliyor! Deprem sonrası sayı arttı: Tedavi edilmezse 10 yıl sürüyor

Deprem sonrası sayı hızla arttı, Türkiye adeta uykusundan oldu. Türk Uyku Tıbbı Derneği Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hikmet Fırat yalnızca depremzedelerin değil, deprem bölgesinden gelen görsellerle çok sayıda kişinin psikolojik durumlarının olumsuz yönde etkilendiğini belirtti. Fırat, "Bu problemlerin tedavisi yapılmazsa 10 seneye kadar bu sıkıntılar devam edebiliyor" dedi.

Haber 12-03-2023 13:15

Bu şekilde yiyorsanız tehlike büyük! Kanser riskinizi artırıyor

Günümüzde en sık görülen hastalıklardan olan kansere yakalanan kişi sayısı gün geçtikçe artıyor. Değişen yaşam koşulları kanserin oluşmasında büyük rol oynuyor. Yapılan araştırmalara göre beslenme düzeniniz kanser riskini artırıyor. Kanser riskini düşürmek için yaşam alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekiyor.

Haber 18-09-2022 10:38

Uyku Bozuklukları

Uyku Bozuklukları Hakkındaki Haberler Mynet'te. Uyku Bozuklukları Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

O belirtiler 'sessiz' kalp krizinin habercisi olabilir! Yorgunluk ve uyku bozukluğu varsa dikkat

Dünya genelinde en yaygın sağlık sorunlarından biri olan kalp krizi, bilinenin aksine çok net belirti verebilen bir rahatsızlık değil. Yeni yapılan araştırmalar semptomların cinsiyet, yaş ve sağlık profiline bakılarak değiştiğini ortaya koyarken, daha az belirti veren ve çoğu insanın farkında bile olmadığı 'sessiz' kalp krizi ise erken müdahale edilmediğinde büyük sorunlara neden olabiliyor.

Haber 30-08-2022 20:24