HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IĞDIR BAYRAM NAMAZI SAATİ 2023: Iğdır bayram namazı saati kaçta? Diyanet bayram namazı saatleri

Iğdır bayram namazı vakti hakkında araştırmalar hızlandı. Bayram sabahı tüm Müslümanlar bayram namazı kılmak için cami yolunu tutacaklar. Cuma namazı gibi bayram namazı da kadınlara farz değildir. Cuma namazı farz olan kişilere, bayram namazı kılmak vacip olarak bilinmektedir. Peki, Iğdır'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet il il bayram namazı vakitlerini duyurdu...

IĞDIR BAYRAM NAMAZI SAATİ 2023: Iğdır bayram namazı saati kaçta? Diyanet bayram namazı saatleri

Iğdır bayram namazı saat kaçta kılınacak sorusunun yanıtı yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Bayram namazı bu sabah tüm Tüekiye'de camilerde eda edilecek. Vatandaşlar, il il bayram namazı saatleri ise merak ediyorlar. İşte Iğdır bayram namazı vakitleri...

Ramazan Bayramı namaz saatleri açıklandı. Bayram namazı Ankara'da 06.34, İstanbul'da 06.49, İzmir'de 06.59, Çanakkale'de 07.00'da kılınacak.

IĞDIR BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Iğdır'da bayram namazı saat 05.50'de kılınacak.

İL İL BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

1 namaz

BAYRAM NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Bayram namazı iki rekattır ve cemaatle kılınır. Tek başına bayram namazı kılınmaz.

BAYRAM NAMAZINA NASIL NİYET EDİLİR?

“Niyet ettim vacip olan bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama” diye niyet edilir.

namz kılmak

BAYRAM NAMAZININ KILINIŞI

“Allahu Ekber” denilerek namaza durulur. Sonra imam ve cemaat sessiz bir şekilde “Sübhaneke” duasını okunur.
Sübhaneke’den sonra imamla birlikte Allahu Ekber şeklinde üç defa tekbir getirilir. Tekbir getirirken eller kulaklara kaldırılıp (iftitah tekbirinde olduğu gibi) birinci ve ikincisinde iki yana bırakılır. Üçüncüsünde göbek altına bağlanır.
Üçüncü tekbirin ardından elleri bağlayınca imam önce Fatiha, sonra Kur’an’dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyet okur ve imamla birlikte rükuya gidilir.

Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rekata) kalkılır ve eller bağlanır.

İkinci rekatta imam önce Fatiha ve Kur’an’dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyet okur. Sonra imamla birlikte Allahu Ekber diyerek üç defa tekbir getirilir. Tekbir getirirken eller kulaklara kaldırılıp yana bırakılır. Üçüncüde de yanlara bırakılır. Dördüncü tekbirde elleri kulaklara kaldırmayıp rükuya gidilir.

İlk teravih 3

Rüku ve secdeler yapılarak oturulur. Son rekatta imam ve cemaat, Ettahiyyatu ve Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ dualarını okur.

Dualardan sonra imamla birlikte önce sağa, sonra sola selam verip namaz bitirilir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler