Türkçenin dışında İngilizce, Arapça, Rusça, Almanca ve Fransızca dillerinde yayına başlayan MİT, internet sitesini de yeniledi. 'Nasıl Yardım Edebilirsin' bölümünden yayın yapılan dillerde bilgi girilmesine imkan sağlanıyor.
Tablo ve istatistikler bölümünde ise MİT'in internet sitesinin kullanım verileri, faaliyet raporu ve bütçeye ilişkin bilgilere yer veriliyor. Ayrıca bu bölümde bilgi edinmeyle ilgili bilgiler de bulunuyor.
MİT'in hedef kitlelerinden biri de çocuklar. Çocuklar için de sitesinde geniş yer ayıran teşkilat, 12 yaş altı çocuklar için hikaye ve oyunlara yer verdi. Çocuk sayfasında 'Minitipler' isimli kahramanların maceralarının anlatıldığı bölüm, tasarım ve zengin içeriğiyle dikkat çekiyor. Sitede 'Hafıza ustası, 'Fark nerede', 'Hoplak bulmaca', 'Maraton başlıyor' ve 'Şenlik zamanı' isimli oyunlar bulunuyor. Ayrıca 'Hazine peşinde', 'Nice yaşlara' ve 'Çiftgören' isimli çizgi hikayeler de yer alıyor.
Çocuk sayfasının 'merak ettikleriniz' bölümünde, teşkilatın geçmişi ve çalışma yöntemleri hakkında çocuklara bilgi veriliyor. MİT, çocuklar için ayırdığı bölümde internet güvenliği konusunda ailelere de tavsiyelerde bulunuyor. Çocukların internetin zararlı içeriğinden korunabilmesinde en etkili faktörlerden bir tanesinin ailelerin bilgilendirilmesi olduğuna dikkat çeken MİT, çocukların internet güvenliğini sağlayabilmek için faydalanabileceği temel öneri ve tavsiyeleri şöyle sıralıyor:
- İnternet ortamında kişisel bilgilerini (isim, adres, okuduğu okul, fotoğraf gibi) paylaşmamaları yönünde çocuklarınızı tembihleyin.
- İnternet üzerinden tanıştığı kişilerle sizin izniniz ya da gözetiminiz olmadan buluşma yapmasının önüne geçin.
- Çocuğunuzun, kendisini rahatsız eden herhangi bir kişi ya da içerikle karşılaşması durumunda sizi mutlaka haberdar etmesini sağlayın.
- İnternet şifresi oluşturması durumunda, tahmin edilmesi zor bir şifre bulması gerektiğini öğretin.
- Ebeveyn kontrolünü bütün internet sağlayıcı cihazlarda uygulayın.
- İnternet bilgisayarının evin ortak alanında durmasını sağlayın.
- Zaman zaman internete çocuğunuzla birlikte girin ve onun vakit geçirmeyi tercih ettiği siteler hakkında kendisiyle sohbet edin.
- Çocuğunuzun internet yüzünden sosyal hayattan uzaklaştığını, derslerini ihmal etmeye başladığını tespit ettiyseniz ve bununla nasıl başa çıkacağınız konusunda kendinizi yetersiz hissediyorsanız okuldaki rehber öğretmenlerine ya da uzmanlara danışabilirsiniz.