HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ramazan Bayramı ne zaman? 2017 Ramazan Bayramı'nda kaç gün tatil olacak?

Ramazan Bayramı, her yıl kutlanan iki dini bayramdan biridir. Mübarek Ramazan ayından sonra kutlanacak olan Ramazan Bayramı ne zaman merak ediliyor. Ramazan Bayramı, hicri olarak Şevval ayının ilk üçü günü kutlanır. Peki Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı'nda kaç gün tatil var? 2017 Ramazan Bayramı hangi günlere denk geliyor?

Ramazan Bayramı ne zaman? 2017 Ramazan Bayramı'nda kaç gün tatil olacak?

Ramazan Bayramı heyecanla bekleniyor. Ramazan ayı sonrasında kutlanacak dini bayramlardan ilki olan Ramazan Bayramı ne zaman merak ediliyor. Bir ay boyunca huzurla ve sevinçle Ramazan oruçlarını tutan müslümanlar, Ramazan Bayramı'nı da aynı coşkuyla 3 gün boyunca kutlayacaklar. Ayrıca, Ramazan Bayramı'nda büyüklerin ziyaret edilecek, dargınların barışacak ve kaybedilen kişilerin mezarlarına gidip dua edilecek. Peki Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı bu sene hangi günlere denk geliyor, kaç gün tatil olacak?

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2017 Ramazan Bayramı 25 Haziran pazar günü başlıyor. Ramazan Bayramı'nın ikinci günü 26 Haziran Pazartesi ve 3. günü ise 27 Haziran Salı gününe denk geliyor. Yani hafta sonu tatili ile birlikte toplamda 4 günlük bir tatil ortaya çıkıyor.

RAMAZAN BAYRAMI ANLAMI VE ÖNEMİ

Ramazan Bayramı ya da Şeker Bayramı, İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan'ın ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayram. Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan arifedir.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder.

Ramazan Bayramı: Bayram Ramazan ayının sonunda kutlandığı için bu isimle anılır. Ramazan kelimesi Arapça bir sözcük olan ramad (‘kuru sıcak’) kökünden gelir. Bunun nedeni muhtemelen Ramazan orucu ibadeti ilk uygulanmaya başlandığında yaz aylarına tekabül ediyor olmasındandır.

Şeker Bayramı: Bayramın Osmanlı dönemindeki adı olan "Iyd-ı Fıtır" isminden Türkçeleştirilmişidir. Iyd bayram demektir. Fıtır ise fıtır sadakası ya da fitre olarak bilinen oruç tutamayacak durumdaki Müslümanların verdiği sadakadır. Şükür sadakası olarak da bilinir. Bir teoriye göre bu "şükür" kelimesi zamanla "şeker"e dönüşmüştür. Bir başka teoriye göre ise Şeker Bayramı adı, Ramazan Bayramı'nda hurma ve şekerleme yeme geleneğine dayanır.


En Çok Aranan Haberler