Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Türkiye'nin sorunlu ve sıcak bir dönemden geçtiğini belirterek, "Türkiye geçiş dönemlerinden artık yoruldu. Türkiye'nin erken seçimden önce taşların yerine oturması için vergi yasalarının çıkarılması önem taşıyordu. Seçim ve Siyasi Partiler Yasası'nda değişiklik yapılmadan yapılacak erken seçim Türkiye'nin sorunlarına çare olmayacaktır. Türkiye'nin önünü açmak ve geleceğin Türkiye'sini yaratmak için milletvekillerinin bu konularda duyarlı davranmasını bekliyoruz. Ekonomik istikrar için siyasi istikrarın sağlanması kaçınılmazdır" dedi.
Gaziantep Genç İşadamları Derneği Başkanı Erhan Özmen de Türkiye'de uzun bir dönemden beri yaşanan siyasi belirsizlik ortamının alınan erken seçim kararı ile aşıldığını kaydederek, "Yapılacak erken seçimle yeni umutlar ve yeni başlangıçlar yaşanabilir. Alınan erken seçim kararı Türkiye'nin yararınadır. Siyasi belirsizliğin ortadan kaldırılması ve ekonomik krizin etkilerinin azaltılması için erken seçim kararı piyasalarda olumlu hava yaratmıştır" diye konuştu.
Hür Sanayici ve İşadamları Derneği Başkan Vekili Levent Özyetkin ise erken seçim kararının piyasalardaki düzelme trendini artırdığını ifade ederek, "Kasım ayında yapılacak erken seçimin Türkiye'yi yarınlara güçlü olarak taşıyabilmesi ve halkın tercihinin Meclis'te tam olarak temsil edilmesi için Seçim ve Siyasi Partiler Yasası'nda değişiklik yapılması kaçınılmazdır. Bu yasalar değişmediği sürece biri gidecek diğeri gelecektir ve 2 yıl sonra Türkiye tekrar erken seçim kararı alabilecektir" dedi.
Özyetkin, ABD'nin Irak'a yapacağı muhtemel bir saldırıdan en çok Türkiye'nin etkileneceğini, uygulanan ekonomik ambargo nedeniyle Gaziantep olarak yılda 2 milyar dolardan 10 yılda 20 milyar dolar kayıpları olduğunu ve 200 bin yol esnafının işsiz kaldığını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA