HABER

SGK, Sosyal SUT düzenlemesini duyurdu

SGK yeni bir karar alarak bir takım yeni düzenlemeler yapıyor. SGK'nın düzenlemesiyle laparoskopik ameliyatlar ve epidural anestezi ile doğum için geri ödeme yapılacak.

SGK, Sosyal SUT düzenlemesini duyurdu

Resmi Gazete'de yayımlanan Sosyal SUT'ta yapılan değişikliklerin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) açıklama yaptı. SGK'dan yapılan açıklamada İstisnai Sağlık Hizmetleri Listesi'nde yapılan düzenlemelere değinildi. "Laparoskopik ameliyatlar ve epidural anestezi ile doğum" SGK kararıyla İstisnai Sağlık Hizmetleri Listesi'nden çıkartıldı. Bu kapsamda "kemoterapik maddeler"in çalışanlara bulaşmasını engelleryen sistemler SGK'nın geri ödeme kapsamına dahil edildi.

Konuyla ilgili SGK yazılı bir açıklama yayımladı. Sosyal SUT'ta yapılan değişiklikliklerin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, konuyla ilgili bir takım düzenlemelerin yapıldığı belirtildi. Bu düzenlemelere göre kemoterapi solüsyonlarının efekte olmasının engelleyen, hastalara en az hat payıyla doğru dozda kemoterapi ilaçlarının hazırlanmasına imkan sağlayan,kemoterapinin kolay ve güvenilir şekilde hastaya uygulanmasını ve uzun süreli maruz kalınması halinde ise hücrelerde ölümcül etkiler yaratan kemoterapotik maddelerin çalışanlara bulaşmasını engelleyen sistemler geri ödeme kapsamına dahil edildi.

İMPLANT SİSTEMLER SGK KAPSAMINDA

Ayrıca kanser ameliyatı ya da travmatik nedenlerle yüz bölgesinde büyük organ ve doku kaybı yaşayan hastalara yüz protezi takılmasına imkan veren implant sistemler de SGK'nın geri ödeme kapsamına dahil edildi. Bu nedenlerden ötürü sorunlar yaşayan hastalar bu açıklamanın ardından imkandan yararlanabilecekler.

GAZİLERİN TIBBİ MALZEME TEMİNİ KOLAYLAŞTI

Garanti süresi sonunda kullanılamaz olduğunun sağlık raporuyla belgelendirilmesi halinde, yenilenme süreleri dikkate alınmadan SGK tarafından karşılanması sağlandı. Bu sayede gazilerin tıbbi malzeme temin etme kriterleri kolaylaştırıldı.

EPİDURAL ANESTEZİ İLE DOĞUM

Fizik tedavi ve rehabilitasyon branşında 16 yaşından büyük Serebral Palsi (Beyin Felci) hastaları artık yılda 90 seans tedavi alabilecek. Laparoskopik ameliyatlar ve epidural anestezi ile doğum, "İstisnai Sağlık Hizmetleri Listesinden" çıkarıldı ve böylece vatandaşların daha az ücret ödeyerek bu sağlık hizmetlerine ulaşabilmelerinin önü açıldı.

Tüm robotik cerrahi yöntemi ile yapılan ameliyatlar istisnai sağlık hizmeti kapsamına alındı. Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastanelerinde yapılan Kalp Damar Cerrahisi ameliyatlarının büyük bir bölümüne yüzde 15 daha fazla ödeme yapılması sağlandı. Böylece eğitim araştırma ve üniversite hastanelerinin mali, sağlık hizmeti sunumu yönünden desteklenmesi amaçlandı. Kanser cerrahisindeki bazı ameliyatlar için SGK tarafından ödenen fiyatlar da artırıldı.

Ayrıca, hastanelerde çalışan hekimlerin kanser cerrahisi ameliyatlarına yönelmeleri amaçlandı. Kronik hastalığı olan yaşlı, kanser hastası, psikolojik destek ihtiyacı gereken hastaların yaşam kalitesini arttırılması amacıyla "palyatif bakım tedavisi" adıyla yeni bir sağlık hizmeti ödeme kapsamına alındı. Sağlık Bakanlığı hastanelerinde pilot uygulama başlatıldı. Bu uygulamayla aynı zamanda yoğun bakım ünitelerinin amacına uygun olarak kullanılması da hedeflendi.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler