KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tırnaklarını yiyenlerin aslında mükemmeliyetçi oldukları ortaya çıktı!

    Yalnız bu özellik pek mükemmel sayılmaz, haberiniz olsun.

    Baştan söyleyelim; çocuklarınızı tırnaklarını yerken yakalarsanız...

    Onlara kızmayın, yarabandıyla tırnakların üzerini kapatın, bir yandan da çocuğunuzu tanımaya çalışın. Çünkü bu hareket aslında çocuğunuzun karakteriyle ilgili çok önemli bir ipucu veriyor.

    Tırnakları yemenin genel olarak endişeyle ilgili olduğu düşünülürdü. Ancak geçtiğimiz yıl yapılan, sonuçları Davranış Terapisi ve Deneysel Psikiyatri Dergisi (The Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry) ile Scientific American'da yayınlanan araştırmaya göre bu davranışın bambaşka bir sebebi var.

    Araştırmaya göre, tırnak yiyenler aslında mükemmeliyetçi!

    Üstelik sadece tırnak yemek de değil, saçla oynamak, bacakları ritmik olarak sallamak gibi sürekli tekrarlanan hareketleri yapanlar genel olarak mükemmeliyetçi özelliklere sahipler.

    Bir türlü durdurulamayan bu hareketler aslında kronik sıkılmaları, rahatsızlıkları ve memnuniyetsizlikleri yatıştırmak için ortaya çıkıyor. Bu insanlar hayatın normal hızından pek memnun olamıyorlar, sabırsızlıklarını ve hedeflerine yavaş ulaştıklarını hissetmelerini bu sayede dışa vuruyorlar.

    Yani tüm mevzu, hayatın bu insanlara biraz yavaş geliyor olması...

    Ve yazımıza 'mükemmeliyetçilik' gibi olumlu tınlayan bir kelimeyle başlamıştık ama, aslına bakarsanız bu kişilik özelliği ilerledikçe başka problemlere dönüşebiliyor.

    Öncelikle bu kişilik özelliğine sahip olan ve bu durumu tırnak yemek gibi repetitif hareketlerle dindirmeye çalışanlar, gün geçtikçe daha çok sıkılıyorlar. Normalin çok üstüne çıkan can sıkıntısı, hayatın akışının yavaş gelmesi ve hedeflere bir türlü ulaşamama hissiyatı daha ciddi, daha negatif psikolojik sorunlara dönüşebiliyor.

    Özetle; bu durumun önüne çocuğunuza kızarak geçemezsiniz, daha ciddi bir durum söz konusu.

    Yarabantlarınızı ve azarlamalarınızı bir kenara bırakın... Çocuğunuz bu repetitif hareketlere fazlasıyla bulaştıkça çözümünüz bir psikoloğa gitmek, çocuğunuza kognitif-davranış terapisi uygulatmak olacaktır.


    Kaynaklar: Scientificamerican.com, Elitedaily.com & Ridiculously.com

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler