KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tüp bebek yönteminde genetik test ile kadın yaşının önemi bitiyor mu?

    Kadın yaşı ilerledikçe yumurtalarının genetik yapısı bozuluyor. Çok sayıda yumurta olsa bile, genetik anlamda sorunlu olduklarından ya döllenme olmuyor, ya dölleniyor ama tutunmuyor ya da tutunuyor ancak düşükle sonuçlanabiliyor. Bu nedenle, ileri yaş kadınlarda tüp bebek yönteminde başarı şansı azalırken 40 yaş ve üzerinde bu şans daha da düşük olabiliyor.

    Gündelik koşturmacalar, kariyer kaygıları, geçirilmiş hastalıklar derken anne olma yaşı her geçen gün artıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu, kadın yaşı 37’nin üzerine çıkmaya başlıyorsa şansın belirgin olarak azalabileceğinin altını çiziyor.

    İLERİ YAŞTA TÜP BEBEK BAŞARISI DÜŞÜK OLUYOR ÇÜNKÜ...

    Centrum Clinic Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Recai Pabuççu, yumurtaların genetik sorunu nedeniyle ileri yaşlarda tüp bebek başarısının düşük olabileceğini söyledi.

    Prof. Dr. Recai Pabuçcu; “Örneğin 40 yaş üzerinde elimizde 10 yumurta bile olsa, bunların en az 7 tanesi sorunlu. Yumurta artırıcı ilaç da yok. O zaman tüp bebek işleminde genetiği sağlıklı embriyoyu tespit etmemiz ve vermemiz gerekiyor.

    BU İŞLEMİN BASAMAKLARI:

    • Yumurtaları topluyoruz
    • Mikroenjeksiyon ile döllenme yapıyoruz
    • Oluşan olgun 5. gün embriyosundan 5 - 6 hücrelik biyopsi yapıyoruz
    • Embryoları donduruyoruz
    • Gelen genetik sonuçlara göre sağlıklı olanları transfer ediyoruz

    Böylelikle;

    • İleri yaştaki başarısızlıklar veya düşüklerin önüne geçiliyor

    • Gebeliğe ulaşma zamanımız kısalıyor

    • Bebekte olası sorunların (Down Sendromu gibi) önüne geçiliyor...

    2

    Ancak unutulmamalıdır ki, ileri yaş olgularda sağlıklı genetiğe sahip embriyo bulmak çok da kolay değil. Genetikli tüp bebek yaptığımız olguların yaklaşık yarısında işlemi iptal etmek zorunda kalıyoruz. Çünkü ya yumurta çıkmıyor ya da çıkan yumurtalardan elde edilen embriyoların genetiği sağlam çıkmıyor.” Dedi.

    CENTRUM HAKKINDA:

    Centrum Clinic Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi, Ankara’da hizmet veren en tecrübeli merkezlerinden biri olup 15. yıldır hizmet vermektedir. Prof. Dr. Recai Pabuçcu, Emre G. Pabuçcu ve Op. Dr. Gürhan Keleş liderliğinde çalışan Centrum, üreme sağlığı konusunda hastaların aydınlatılması, teknolojinin tüm olanaklarının en verimli şekilde kullanılması, çok deneyimli klinik ve laboratuvar ekiplerinin oluşturulması, en yüksek başarı oranlarına ulaşılması ve hasta memnuniyetinin en yüksek düzeyde tutulması prensiplerini hedeflemiştir.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler