HABER

Udi hindi yağı nedir? Udi hindi yağı nasıl kullanılır?

Alternatif tıp alanında birçok farklı şifalı özelliği ile öne çıkan çok sayıda bitki çeşidi bulunmaktadır. Udi hindi de şifalı bitkiler arasında bulunmaktadır. Ana yurdu Uzakdoğu Asya olan bu bitki, aynı ismi taşıyan udi hindi ağacından gelmektedir. Bu ağacın bitkileri dışında odun bölümleri de tütsü niteliğinde kullanılmaktadır. Udi hindi bitkisinin birçok farklı formda ve alanda kullanımı mevcuttur. Yaygın olarak yağ formu tercih edilmektedir. Peki, udi hindi yağı nedir, nasıl kullanılır?

Udi hindi yağı nedir? Udi hindi yağı nasıl kullanılır?

Udi hindi bitkisinin içerisinde sağlık açısından yararlı olan birçok madde mevcuttur. Bu yüzden sıklıkla alternatif tıp alanında bazı rahatsızlıkların giderilmesinde kullanımı tercih edilmektedir. Uzakdoğu Asya’dan ülkemizin pek çok noktasına yayılmış şifalı bir bitki olarak bilinmektedir. Farklı formlarda çeşidi bulunan bu bitkinin özellikle yağ formunda kullanımı çok fazladır. Geleneksel tıp alanında tedavi edici niteliğinden kaynaklı sıklıkla kullanılmaktadır.

Udi hindi nedir?

Uzakdoğu Asya tarafında bulunan Çin bölgesinde yaygın olarak bu bitki çeşidi yetiştirilmektedir. Bir diğer ismi öd ağacı olan bu bitkinin insan sağlığına sayısız yararı vardır. Ağacın en önemli özelliklerinden biri yaz kış demeden üzerinde yapraklarının durmasıdır. Eski zamanlarda bazı tüccarlar aracılığı ile Arap ülkelerine getirilmiş ve zaman içerisinde pek çok farklı bölgeye yayılmıştır. Udi hindi ağacı olarak da tabir edilen bu bitki, süs bitkisi olarak da evlerde dekor amaçlı kullanılmaktadır. Süs bitkisi dışında hastalıklarla savaşmada da etkili olduğu söylenir.

Udi hindi yağı nasıl kullanılır?

Udi hindi bitkisinin en sık kullanılan formu yağ şeklinde olanıdır. Ağacın odunsu kısımları ise hoş koku yaymak için tütsü yapımında kullanılır. Udi hindi yağı özellikle alternatif tıp alanında çok sık tercih edilir. Bağışıklık sistemini güçlendirmede, solunum yolu rahatsızlıklarının giderilmesinde, ağız kokusunu yok etmede, mide ya da boğaz hastalıklarının tedavisinde sıklıkla bu yağdan faydalanılmaktadır.

Udi hindi yağı nasıl kullanılır Saraçoğlu önerileri de yaygın olarak dikkate alınmaktadır. Astım, öksürük gibi üst solunum yolunu etkileyen hastalıklarda bu yağ tedavi edici özelliğe sahiptir. Ancak bu tür bitkisel yağları kullanmadan önce konusunda uzman bir alternatif tıp doktoruna danışılması önemlidir. Udi hindi yağının kullanım alanları ise şöyledir:

  • Cilt bakımında maske olarak kullanımı tercih edilir.
  • Çay olarak içilebilir.
  • Pekmez ya da bal ile karıştırılarak yenebilir.
  • Su içerisine birkaç damla damlatılarak içilebilir.

Udi hindi yağı kaç gün kullanılır?

Udi hindi yağı birçok hastalığın giderilmesinde son derece etkili olan bitkisel yağlardan biridir. Bu yağın kullanımı amaca yönelik olarak değişiklik gösterir. Öksürük, astım gibi solunum yolunu etkileyen rahatsızlarda farklı, mide ya da ağız kokusu rahatsızlıklarında farklı kullanımı vardır. Uzmanlara göre bu yağın bir haftadan fazla kullanılmaması önerilmektedir. Gün içerisinde iki ya da üç kere tüketilebilmektedir. Ancak en doğru kullanım için uzman bir hekim görüşü alınmasında fayda vardır.

Udi hindi yağı çocuğa nasıl kullanılır?

Dünya üzerinde çok sayıda şifalı bitki bulunmaktadır. Her bitkinin kullanım alanı birbirinden farklı olmaktadır. Udi hindi yağı sıklıkla kullanılan ve birçok hastalığın tedavisinde etkili olan şifalı otlar arasında yer alır. Bu yağı çocuklar için kullanırken bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekir. Pek çok uzman iki yaşından küçük olan bebek ve çocuklara bu yağın kullanılmasını uygun bulmamaktadır. İki yaş ve üzeri çocuklarda ise doktor onayı alınarak kullanımı uygundur.

Udi hindi yağı öksürük için nasıl kullanılır?

Udi hindi yağı özellikle solunum yolları hastalıkları üzerinde ciddi olumlu etkileri olan bir bitkisel yağ türüdür. Bu yüzden öksürük gibi rahatsızlıkların giderilmesinde sıklıkla tercih edilir. Öksürüğü tedavi etmek için tercih edildiğinde uzmanlar tarafından tavsiye edilen kullanım miktarı gün içerisinde üç defadır. Üç defa ve altı damla şeklinde boğaz bölgesine damlatılarak kullanılır. Ayrıca sinüzit rahatsızlığında da buruna udi hindi yağı damlatmak oldukça yararlıdır.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler