HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yakalama Aracından Kaç, Koşmaya Devam Et

Omurilik felçlilerinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak bulmak amacıyla kurulan Wings For Life Vakfı’nın düzenlediği Dünya Koşusu’nun Türkiye ayağı, 7 Mayıs’ta İzmir’de olacak.

Yakalama Aracından Kaç, Koşmaya Devam Et

Kurallarıyla bu zamana kadar düzenlenmiş hiçbir koşuya benzemeyen organizasyonda yakalama aracını kullanan pilotlar, önlerindeki binlerce katılımcıyı mümkün olduğu kadar uzağa ve hızlı koşmaları konusunda motive edecek. Koşucuların yakalama aracına meydan okuduğu bu konsept, dünyada ilk ve tek. Dünyada bulunan milyonlarca omurilik felçlisinin iyileşmesi için yapılan çalışmalara katkı sağlamak ve kamuoyunda farkındalık yaratmak için kurulan Wings For Life Vakfı’nın koşusu yaklaşıyor. 7 Mayıs’ta 24 ülkede aynı anda başlayacak ve farklılığıyla dikkat çekecek yarış Türkiye’de ikinci kez İzmir’de yapılacak. Koşuda dünyanın en hızlı pilotları da yer alacak ancak bu kez hayatlarının en yavaş yarışlarına katılacaklar. Geçtiğimiz yıllarda David Coulthard, Max Verstappen ve Carlos Sainz gibi isimlerin kullandığı yakalama aracını İzmir’de ise 5 kez Türkiye Ralli Şampiyonu olmayı başaran Red Bull sporcusu Yağız Avcı kullanacak.

Benzersiz Yarış Deneyimi İzmir’de
Yakalama araçları özel olarak Wings for Life World Run için geliştirilmiş izleme teknolojisiyle donatılacak. Bir katılımcının yerel ve küresel sıralaması koşma süresine göre değil yakalama aracına yakalanana kadar kat ettiği mesafeye göre belirlenecek. Dünya çapındaki 24 parkurda adil ve eşzamanlı ilerlemeyi sağlamak için yakalama araçları Wings for Life World Run kural kitabına göre hareket edecek.

TSİ 14:30'da, yani Wings for Life World Run koşucularının başlamasından yarım saat sonra, Yakalama Araçları tam olarak 15 km/s hızla hareket edecek. Dünya çapında bütün sürücüler aynı anda hızlanacak ve aynı hızı koruyacak. Wings for Life World Run’un tüm koşularında TSİ 14:00'da başladığı için, Küresel Yarış Kontrolü teknolojinin yardımıyla bütün sürücülerin tam olarak aynı anda hızlanmasını sağlayacak.

TSİ 14:00 – YARIŞ BAŞLANGICI

TSİ 14:30 – YAKALAMA ARACI PARKURDA YOL ALMAYA BAŞLAR – HIZ: 15 km/s

TSİ 15:30 – HIZ ARTIŞI: 16 km/s

TSİ 16:30 – HIZ ARTIŞI: 17 km/s

TSİ 17:30 – HIZ ARTIŞI: 20 km/s

TSİ 19:30 – HIZ ARTIŞI: 35 km/s

Önlerindeki binlerce katılımcıyı mümkün olduğu kadar uzağa ve hızlı koşmaları konusunda motive edecek olan yerel yakalama aracı ve 23 diğer yakalama aracı sürücüleri bu göreve hazırlar. Onlarca yıl boyunca yüksek hızlı, büyük odaklanma gerektiren disiplinlerde yarışarak bu ana hazırlanan ünlü isimler, yüksek hızda kazandıkları dayanıklılık, hassasiyet ve kesin el becerisiyle hemen yavaşlayıp eşzamanlı kaplumbağa hızını koruyarak dünya çapında binlerce koşucuyu kovalayacaklar.

Koşu için 17.8 milyon euro toplandı
Wings For Life World Run, Wings For Life Vakfı’nın omurilik araştırmalarına destek için organize ettiği bir yarış olarak dikkat çekiyor. İlk üç yılda koşu için alınan kayıtlar ve toplanan bağışlarla toplam 17.8 milyon Euro toplandı. Wings for Life World Run, benzersiz formatı ile de koşuculara farklı bir deneyim sunuyor. Koşucuların tüm dünyada aynı anda koşmaya başlamasından tam 30 dakika sonra, sabit bir hızla ilerleyen yakalama aracı, sporcuları takip etmeye başlıyor. Yakalama aracının yanından geçtiği sporcu için yarış sona eriyor. Yakalama aracının en son yanından geçtiği sporcu, global şampiyon ilan ediliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler